Сакам само на создадам мислење дали треба или не да верувам во ефектот на магиите. Затоа и пробувам ама до сега неуспешно. Ај те молам ако знаеш некој кој е упатен во тие тајни комплицирани рецепти да ми дадеш контакт да се обидам еднаш и од нив, ако повторно биде неуспешно тогаш ќе си знам дека не треба да се верува во правењето магии, а во случај да е успешно, одма јавно ќе го споделам за и други нека си пробат , нема да го чувам во тајна.
Ne neznam mila jas znam samo oti ne treba da se pravat takvi gavolski rab oti karma sto vikaat is d bic mene koga pocnaa da mi ginat stvari od doma mislam na alista I imavme kavgi so mm I drugi losi rab samo se molev na gospod si ja kazuvav molitvata na sveti kiprijan I Justina I si preprskuvav krstena voda od crkvata I tolku I se smiruvaa kavgite doma
Pred nekoj den sedime so svekrvata I odednas slusnav kako nekoj da vleze I sto da vidam covek vo crno samo nemozev da vidam koj e I pocnaa kavgite so mm covek vo crno izleze od kaj nas vcera odma ja iscitav molitvata na sveti kiprijan I justina I kavgite se smirija
Zdravo dechki, mene mi treba pomosh za pravenje nekoja magija mozhe da mi preporachate nekade da otidam kaj nekoj shto se razbira i mozhe da mi pomogne. Ova mi se sluchi dechko mi t.e bivshiot zhivee vo Novi Sad, jas vo Skopje, sega doagjam tuka pominav 700km za da bideme zaedno, on od ednash ne saka ochi da mi vidi, ne saka ni da slushne za mene kako najgolem greshnik da sum. Zamislete kolku ispdnav ponizhena, sakam da mi pomogne nekoj da mu napravam da se svrze za mene, da izgubi um shto tolku kje bide opsednat so mene znachi ve molam pomagajte lugje moram da mu vratam za ova ponizhuvanje !!!!
Ama navistina moram da mu vratam, go sakam i mrazam vo isto vreme, koja gnev ja ima vo mene nemozham da iskazham, a kje mu vratam sekako sekogash se odmazduvam !
Подобро одмазди се на друг начин смисли нешто друго, ова правење магии едно што е најголем грев, друго ќе носиш грижа на совест, и размисли дали тебе би ти било убаво некој да ти прави магии да бидеш буквално врзана. Но твое си е како сакаш.
Jas za ova poima nemam, mi padna na um sluchajno dur prochitav na fb edna statija. Kako kazhi mi, navistina sakam se da bide kako nekogash, dali vremeto bi mozhelo da smeni neshto.. Navistina sakam da e del od mojot zhivot, bidejki premnogu dobro vlijae na mene...
А бе кај ви оди душата на вие што сакате и правите магии? Желни за одмазда биле Бегајте од тие ѓаволски работи.Се се враќа во животот, или на вам или на вашите најблиски.
Што дека јас нити сум грешел нити сум се занимавал со бајачки,мојте родители исто и пак скапо плајкам а тие платија со животот.Капакот беше когс најдоа убиен стаорец в двор,ниеднаш не отидоа на бајач зошто мислеа дека е грев и без грев платија.Јас да знаев некој некој шо го бива да растура мајгии да не е преварант одма одев.Ако е грев нека биди,ако има господ ке сфати колку сум се мачел и зошто сум го направил.10 години и појче се ни е тргнато наназад во кујчата и никој не можи да ме убеди дека нема вештерката до нас замешано прсти колку пати ни стоеше пред кујчи и мумлаше порано не верував во мајгии иначе че и ја скршев глата.Како не се поболи тешко и не цркни побрзо.
Zal mi e za toa sto ti se slucilo ama jas rekov deka e grev da pravis magii i da unistish covecki zhivot. Za zhrtvite od magija se nadevam da si najdat care a za tie sto pravat magii se molam Allah da gi kazni vo ovoj zhivot i da gorat vo pekol zasekogash
Се враќа на тие што ништо лошо не сториле а злобните го живеат животот како сакаат.Вештицата шо ни праеше магии кога била млада биле многу сиромашни,сега појче од нас имаат и сите се на број,мене сите ми умреа.Тој е господ,од него да чекам правда?