Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали верувате во магии?

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од marijasweet, 9 декември 2009.

1. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    не знам дали беше магија....
    во животот ми одеше се како подмачкано, примерно кажано....
    Роднините почнаа да љубоморат иако секогаш им давав и внимание а и материјални подароци.
    Оддеднаш почнав да правам нелогични работи и бев свесна дека не е во ред но нешто ме тераше. Бракот (мн малце бевме без деца. Јас живеев како кралица сама а тој во странство работеше. Иако работев и јас на многу убава позиција и плус си заработував многу добри пари како фриленсер) решив да го завршам без причина. Напуштив од работа.... паднав во депресија. Престанав да се дружам со секој. Дома моите лажеа дека не сум дома за никој да не ме види, бегав од сите. Останав без пари.... депресијата и ансиозноста почнаа длабоко да ме обземаат така што една вечер пред да заспијам осетив дека духот ме напушта.... секундарно се исправив и осетив како духот ми се врати и знам реков: Не Господе... сакам да живеам....
    Почнав со пороците.... сите можни.... по некое време станав алкохоличарка која е нон стоп сама и дома. Запуштена млада жена. Секојдневно се молев само да останам жива.... Почнав да се пкашам од сопствената сенка. Ја терав мајка ми да спие со мене бидејќи бев сигурна дека некој ќе ме пука од прозорец додека спијам. Значи изгубив се...... ама се изгубив и самата себе. Го немаше тој ведар и позитивен дух на секогаш насмеаната девојка која ги почитуваше сите. Решив дека морам да почнам нешто да работам Ама анксиозноста нс мк даваше да размислувам за мк туку отидов сезонски да работам физичка работа надвор од мк.... штом се качив во автобусот солзите започнаа да течат. не знаев дали се радосни или скршениот дух ме убива... штом стапнав на туѓи тло се препородив. Во меѓувреме.... најблиската личност беше сестрата на мајка ми која бтв цел живот беше лоша но мајка ми велеше жал ми е она ми е сестра.... некој случајно ме сретна и ми кажа леле таа ти е тетка? таа жена прави зло прави магии кај и да оди.... она се скарала со мајка ми ја предала а со најголемите непријатели на мајка ми почна да се дружи.... не знам што да мислам. Ама она се испокара со мајка ми кога јас се вратив во форма.... замислете ми се јавија од претходната работа и јас се вратив таму. Ме викнаа хонорарно на друго место и животот почна да се враќа во нормала. Здравјето ми е добро. Магистрирав пред некое време со супер одбрана... го најдов човекот на мојот живот. Еве купивме стан го реновираме и сега за Богородица ќе си дадеме збор. Не спомнав.... Престанав со сите пороци и секојдневно ја читам Библијата и се заблагодарувам на мојот спасител. Не знам суеверие ли е или само филмска идеја но луѓе тоа што јас го проживеав ИСКРЕНО не го посакувам ни на тој што ме мрази.

заборавив да кажам... бев кај Силвана од Куманово. Жената кога ме допре рече во соте овие години не сум сретнала на некој повеќе да му имат направено..... а сите слушаа не бевме сами па да ми ласкаше под наводници.
    Ама искрено не знам што да мислам за Силвана и Слаѓан од Куманово... супер си се вака луѓето не ни бараат пари но еве не знам....

Последна измена: 5 август 2020
    На Vjetarsplanine, thelittle17, Zimone и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Veta

Veta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.905
    Многу ми е мило за тебе,што после сите лоши работи што си ги доживеала,конечно си го пронајде патот. Дека имало нешто сигурно,поради твојата нагла негативна промена. За жал луѓето наместо да си го гледаат својот живот се замараат со туѓ двор.
    Поздрав,држи се

На Norah Jones, thelittle17 и Aschenputtel им се допаѓа ова.
  3. ЗОРАН.П

ЗОРАН.П Нов член

Се зачлени на:
    14 јули 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Milo mi sto ste se izvlekle od seta kasa nie sega sme vo takov pekol od nornalna kerka 30god diplomiran biohemicar da se preokreni protiv nas i se domasno da trosi nenormalno pari koj so trud gi zarabotila i vozilo kupeno od nasa strana od koga bese so odna drugarka vo s.Ognjanci kaj izvesnolice Zoran(koj go stiti policija od Petrovac) i ja zabludi so negov vnuk delikvent kockar i zivee vo koliba i i ja krsi kolata i parite aona kako izgubena .Zakonski nemozeme da ja zemime so sila polnoiletna e .
    Ako znaete nekoe lice sto gleda za vakavi tersene magii ve molam pisetemi no provereni i cesni
    Unapred blagodarni nejzinite roditeli

4. Enka❤️

Enka❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Dali nekoj moze da spodeli iskustvo za Slave Kravari?

5. butterflu

butterflu Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    565
    Sekoj koj sto pravi losi magii neka mu se vratat duplo poloso.. Toa im posakuvam..

На Norah Jones, Vjetarsplanine, Принцезичка1 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Irinaaa11

Irinaaa11 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2020
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Ќе ве замолам доколку некој го чува бројот од овој човек да ми го пише во порака

На Евгениј на му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Stupideses

Stupideses Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2020
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    Дали некој има искуство со Љупчо од Охрид? Слушам премногу знаел. Некој да кажете нешто?

8. Stupideses

Stupideses Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2020
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4

Пишете ми лп!

9. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.923
    Нема ништо таму за тебе, само време ќе си губиш.

10. Silvette

Silvette Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2020
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2

11. Silvette

Silvette Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2020
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    Marija-83 , ajde bidi ljubezna i prati mi adresa od zanata.Pozdrav

12. Silvette

Silvette Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2020
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2

13. Silvette

Silvette Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2020
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2

14. Silvette

Silvette Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2020
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    Koj e toj covek ,anastasija 19?

15. Silvette

Silvette Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2020
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2

16. ma4a

ma4a Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    10
    Девојки, ве молам само да не бидам погрешно сфатена.
    Никогаш не мислев дека ќе размислувам на оваа тема ама еве и тоа ми се случи..
    Премногу верувам во Бога, но почнаа да ми се случуваат работи што веќе не можам да ги објаснам.. Преку ноќ се ми тргна наопаку, мислев период е ќе помине но никако да престане.. Затоа ми кажаа некоја жена што "гледала" па отидов и ми кажа дека имам нешто нагазено и затоа ми е толку тешко... Сакам да слушнам ваши мислења и не дај боже искуства...

17. Unforgiven_girl

Unforgiven_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    752
    Jas veruvam vo potpolno se.. ne deka ne e mozno toa e fakt deka postojat natprirodni sili koi vladeat.. no moj sovet ne odi mnogu po takvi raboti zosto ne site se tie sto "gledaat" luge od doverba.. mozat uste poveke da te izvadat od kontrola.. mene mi se sluci se preku nok da mislam negativno bolki glavobolki crni misli strav. No toa e samo anksioznost so koja site luge se borat.. prvo bazirajse medicinski.. psiholog dodeka ne si prodlabocena vo ovie misli.. pozdrav

На Anie93 и Sahlene им се допаѓа ова.
  18. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.220
    Па и јас мислам деκа неκои ρаботи и не се за на леκаρ. Понеκогаш доаѓа момент κога леκаρот не е моќен пρед нешто што е помоќно од леκаρ. Што е надвоρ од домен на медицина.

На Vjetarsplanine, Norah Jones и Unforgiven_girl им се допаѓа ова.
  19. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.279
    Допаѓања:
    9.105
    Верувам дека постојат, ама многу многу не верувам во такви гледачи и бајачи и слично. Доколку сметаш дека проблемот ти е од нешто надприродно подобро оди си во црква почесто отколку по такви жени гледачки, зошто таквите може многу повеќе да те бутнат и негативно да размислуваш.

На buba4e89 и Tanjamm им се допаѓа ова.
  20. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.058
    Допаѓања:
    12.793
    Зависи какви работи се случиле. Не е дека нема ништо такво, но и гатачите се за пари.