1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали верувате во магии?

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од marijasweet, 9 декември 2009.

1. subin

subin Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    здраво феминки, ве молам ако некоја од вас знае број од дуле од велес нека ми пише во лична порака
    ви благодрам

2. boj4eee

boj4eee Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    9
    Дали верувам во магии? Секако, отсекогаш сум верувала и ќе верувам! Повеќето овде не веруваат како што прочитав, но јас апсолуно верувам. И постојат. Секогаш си милсам аке немало магии, Ни Господ не би постоел. Па тоа е дефинитивно МаГиЈа. Обожавам магии и засекогаш ќе бидам со истото мислење. Јас сум по природа фантазерка и си пишувам книги (онака :D) па затоа верувам дека тоа допринесува во мојата опседнатост со магиите.)!

3. emili.m

emili.m Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    13
    верувам дека постојат вакви работи ...ама ова линков со прелјубници не е вистина ова се писувани сценарија на некој сто му текнало ,ако не сте знаеле нисто на прелјубници не е вистина се снима значи со глумци :) 100 посто гарантирам зс бев сведок на едно сниманје кај нас во ск коа снимаа
    запали ги одмааа
    вистина е наместено е

4. simonice

simonice Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    99
    ако може и мене по порака бројот на дуле од велес????фала

5. priti

priti Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    83
    Не. Не ми може мене некојa баба што врзува крпи ништо :fubar:

6. natasanina

natasanina Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    9
    ДОБРОВЕЧЕР МОИ ФЕМИНКИ МИ ТРЕБА ИТНО ПОМОШ,ЗНАЕ ЛИ НЕКОЈ ЧОВЕК ВО ВЕЛЕС ЖИВЕЕ ПОТОЧНО ВО СЕЛО ОРИЗАРИ Е СЕА ТОЧНО НЕЗНАМ ДАЛИ Е ГОРНО ИЛИ ДОЛНО ГЛЕДА И ЗНАЕ ДА ВАДИ ЖИВА,НЕЗНАМ КАКО СЕ ВИКА,ПОСТАР ЧОВЕК Е,АКО НЕКОЈ ПОЗНАВА ТАКОВ И ЗНАЕ ЗА КОЈ СЕ РАБОТИ ВЕ МОЛАМ ДА МИ ПИШЕТЕ СЕ ШТО ЗНАЕТЕ ЗА НЕГО,КАЈ ЖИВЕЕ,БРОЈ НА ТЕЛЕФОН,КАКО СЕ ВИКА,КОИ ДЕНОВИ ГЛЕДА,АПСОЛУТНО СЕ.ВЕ МОЛАМ МНОГУ ИТНО МИ ТРЕБА.ВИ БЛАГОДАРАМ ОДНАПРЕД.И ДАЛИ СТЕ СЛУШНАЛЕ ЗА СРЕБРА ВО ДРАЧЕВО,ДАЛИ ПОМАГА НА ЛУЃЕТО И КОЛКУ.МММННООООООООООГГУУУУУУУУ ВВВВВВВВИИИИИИИ БББББЛЛЛЛЛААААГГГГГГГООООДДДДДДАААААРРРРРРРРАААААММММ.

7. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    го имав тефефонот на клеопатра, ама го изгубив :doh:
    а слушнав дека Клеопатра всушност била машко :rofl:

8. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    17.575
    А на кој начин го дозна тоа (зашто постои само еден, како нај веродостоен)
    Да не бидам офф топикот ;
    "Дотекла вода студена,
    роди се Jана убава.
    Кога се Јана родила,
    мајка и магија сторила.
    Живо е пиле фанала,
    во оган го е фрлила.
    --Kако што се врти пилето,
    така да се вртат ергени,
    така да се вртат ергени,
    по наша Јана убава."

На baby-blue-eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  9. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    мајка ми ми кажа-нејзини колешки на работа биле кај Клеопатра(колку е тоа вистина дека е машко)

10. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    17.575
    Хахаха, кој знае кај кого биле и тие, може така се извадиле пред мажите само :lol:

11. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.429
    Допаѓања:
    5.053
    kleopatra porano bila masko...taa e prvoto masko vo ju bivsite prostori sto napravila takva operacija... :D

12. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    магии наоѓам секој ден во дворот и многу се нервирам :envy: ми иде да ги задавам тие сто ставаат прост народ сум приметила пердув и тоа ќе го видам пред врата |( имн др глупости коса некоја стара бела, конци под черга абе глупости глупости :envy: :@ и не верувам ама ме нервира тоа сто го наоѓам

13. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Имавме една стара комшивка (почината е веќе) таа се занимаваше со такви работи. Садеше на сите комшии некој си вид на цвеќе и велеа дека кога тоа цвеќе ќе се исушало некој од фамилијата ќе се разболело или ќе починало. Но сите ја знаа и сите си ги корнаа посеаните цвеќиња. Инаку таа жена има многу болни внучиња и сите велат дека од таа што лошо правело се враќало на нејзиното семејство.
    Јас искрено верувам во такви работи и понекогаш страв ме фаќа.

На PeaceLoveBasketball му/ѝ се допаѓа ова.
  14. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    Не не верувам во магии,а и не ни сакам

15. biggirlsdontcry

biggirlsdontcry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    163
    Е незнам дали да верувам,ама имам слушано луѓе на кои им биле правени магии.На пример член од фамилијата,мајка му вели дека жената со која беше оженет (а сега е разведен) му ги собрала панталоните од жица кога она ги прижила и му направила магија он да ја сака.Колку што знам не била баш убава,мислам дека немала коса дека перика носела цело време..Незнам дали е тоа лоша судбина која мајка му ја нарекла магија,ама она тврди дека неговите панталони фалат од жицата..
    И ред други примери..Како што постои натприродна сила можеби постојат и вакви работи,магии..Којзнае..

16. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    дали верувам или не проценете сами

се мажам 2003 и решаваме да правиме веридба мајка ми пага и ја крши ногата со 2 операции со железа и шипки по 5 месеци јас се породувам пред време со дефекно дете и срека останува живо после 2 години останувам бремена во 5 месец го губам бебето а брат ми во тој период едноставно скренува и лежи на психијатрија 1 месец по 1 година јатрвами се породува во 7 месец и бебето умира моето дете има проблем во мозокот и само со операција може да се реши после извесно оденје кај една жена проблемот во мозокот го снема и немаше потреба за операција а напоменувам тоа може да се повлечи само со операција а кај нас без операција се повлечи
    речено ми е дека има направено магија во 2003 година
    па ај сега да верувам или не ????????????????????

17. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.757
    Допаѓања:
    306
    Порано не верував во магии ама сега верувам.

18. valerija22

valerija22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    11
    E dobro de i jas imam golemi problemi,pa nekoi kazuvate deka ste bile kaj zeni i vi pomognale.Pa barem nekoj od vas neka preporaca nekoja kade zivee broj.Daj ve molam veke koga vi pomognale na vas stvarno mi e itno i mi se brza.Kako sto pocnala edna vesterka ako ne pobrzam skros ke me unisti

19. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    јас верувам во магии, и многу ми е страв од такви чуда лелеее на баба ми сестра и и направиле магија и тоа некоја жена што неможела да се омажи нејзината судбина ја фрлала на некој друг со цел нејзе нова звезда да и се погодела, и на баба ми сестра и секогаш додека биле мали си седела под некое дрво во нивниот двор и еден ден се разболела многу и од кревет не станувала но во исто време и дрвото што седела под неговата сенка се сушело, и мајка и викнала некоја жена да и забае, и таа жената и рекла дека и е направена црна магија, од некоја така што некоја немажена мома водата што си ги миела рацете и нозете ја истурила до дрвото кај што седела на баба ми сестра и, за да биде болна и да останела не мажена, па таму растурале и магии правеле кој знае што, и најчудно ми е што од жената што претпоставувале да е направена магијата, нејзината ќерка останала не мажена, а сега треба да има околу 80 години ако е уште жива. Така ми кажа баба ми :?:

20. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    јас искрено ке кажам дека незнам ни дали верувам ни дали не :)