Ќе ве замолам доколку некој знае да ми каже или тука или во ЛП што причинува магијата запалена коса на бебе од крштевка?
Мајка ми често наоѓа нов полн кибрит фрлен кај во двор или оставен на ограда. Значи полн ај да е празен ќе кажеш некој го потрошил и ја фрлил кутијата. Сега ретко кој користи за палење повеќе се запалки. Дали имате сретнато нешто вакво?
Не фаќај со раце ништо, не само кибрит туку што и да е. Фрлај си сол кога излегуваш. Свашта има по народов. @Kataklinkers
Зарем и со косата од светата тајна крштевање прават (правите) магии? Знаете што претставува тоа да ја дадете косата од крштевката за магии правење? Директно поклонување на сатаната и повторно распнување на Христа Господа! Косата од крштевката се собира во восок и така се чува, на чисто место. Таа е сведокот дека детето (човекот) е крстен!
На мој имаат направено затоа прашав, сеуште не го знам сторителот не сакаа да ми кажат кој е ... од семејството бил
Ako mozhe nekoj da mi preporacha nekoj odza ili bajacka sto znae da trga crni magii, se uveriv deka sum zrtva duri i strucen covek mi potvrdi, ve molam za pomos, odza ili bajacka pa koga ke mi se otrgne ova zlo od mene go chastam toj shto me upatil kaj praviot chovek, fala odnapred, pozz sekoe dobro
Da ne gi objasnuvam simptomite i nekjam komentari od tipot ne postoi vaka taka ova ona, ako moze pomos bash od nekoj sto se soocuval so nea i da mi kazhe kade i koj mu ima pomognato, inaku postojat i te kako tie sto ne veruvaat ne osetile na svoja kozha i zatoa ne veruvaat, nieden/na nemozhe da go razberw toa shto go nema dozhiveano
Nekjam komentari od vakov tip ako znaete pomagajte ako ne, ne se pikajte u temi za koj ne ste i si poigruvate i se potsmevate so komentarite, neznam zashto uopshte vlagate u ovie temi ako ne veruvate,pozz sekoe dobro i dajbozhe da izgledash ko na slikata son na sekoe mashko oko kje si xD
Zdravo edno prasanje jas ne veruvam vo magii ama se somnevam vo nesto nekoj kaj alistata na susalna mi ostavil glava od pilence odrana koza i nekoi iznutrici creva nesto bas pod moite pantoloni Ve molam za sovet
Ништо не фаќај со раце. Фрли и панталони, пуштај ги по река. Ова посебно со нефаќање директно со раце, зошто ние имавме случај каде татко ми наоѓаше сешто (не верува он, немаше страв и испофаќа сè), ама после многу лоши работи дочекавме...