Ми се има случено парализа во сон еднаш и не би сакала никогаш повеќе. Кога се освестив целосно мислев срцево од гради ќе ми излезе, дишев забрзано едвај се соземав. Многу лошо искуство.
Незнам каде да го поставам прашањето ама еве овде ќе прашам, На мои блиски им се случува многу лоши работи по дома а луѓето се верници. Поради ситуацијата во која беа решија да побараат спас во цркви, манастири. Заминаа во Лесновски манастир таму им прочитале молитва и ги помазале со свето масло. Но по неколку денови кај нив дома уште полошо станува, сега се чудат и мислат више што да прават, викаат уште полошо станува како да ги напаѓа сега уште повеќе. Незнаат дали да одат на некое друго место, ако знае некој нека сподели нешто.
Што е тоа многу лошо па после полошо, што е тоа што ги напаѓа, што им се случува, нема ништо конкретно овде?
н Не можам да објаснам и јас но се случува лоши работи Последно во сон ги напаѓало исто и жената и мажот истото што му се случува на мажот и се случува и на жената.
Нека ја осветат куќата ако не е, нека пробаат со пост и исповед, тоа е најмоќно оружје за такви работи. Нека прскаат со света вода низ дома, темјан нека палат и пак нека појдат во манастир.
Ефесјаните 6:10-18 10. На крајот ви порачувам да црпите сила од Господ и од Неговата огромна моќ. 11. Облечете го целосно Божјиот оклоп, за да можете да ги издржите подмолните напади на Ѓаволот. 12. Ние не се бориме против луѓето од крв и месо, туку против злите владетели и власти на невидливиот свет, против мрачните духовни сили што владеат со овој свет и против злите духови во небесните простори. 13. Затоа целосно облечете го Божјиот оклоп. Така ќе можете да издржите во зло време, па откако борбата ќе заврши, ќе останете цврсто исправени. 14. Бидете непоколебливи, препашани со појасот на вистината, облечени со штитникот на праведноста, 15. обуени и подготвени непоколебливо да чекорите, носејќи ја Радосната вест што донесува мир. 16. Со сето ова, понесете го штитот на верата, со кој ќе можете да ги сопрете и угасите сите огнени стрели на Злиот. 17. Ставете го спасението како шлем и земете го мечот на Светиот Дух, а тоа е Божјото Слово. 18. Постојано молете се и барајте, онака како што ве води Светиот Дух. Бидете будни и истрајно молете се за сите христијани.
Moze Li nekoj da kaze sto bi bilo ova.... Konci crni vrzani za bel... Nokt.... Pepel... I pisuvano nesto i brojki u krst 2....4....7.... I 9
Zdravo na site. Ne znaev vo koja tema da go smestam prasanjeto mislam tuka e najdobro. Vaka, prvo da kazam od nikogas ne veruvam vo magii i slicno t.e taka sum vospitana. E sega, pred nekoj den bev na gosti kaj rodnini, i tetka mi mi vika deka ja son i se javil mojot pokoen tatko i i rekol vaka da napravi odnosno da i dadam moja maica vo koja sto ke imam prespieno, i da ja odnesi nekade kaj nekoja gledacka ili slicno mene ne mi bese jasno bas, prvo ne znam dali stvarno i se pojavil na son ili izmisluva i ne i dadov odgovor dali ke i odnesam ili ne. Iskreno mi e sube za vakvi raboti. Nekoe mislenje?
Не верувам во магиски работи, ама верувам дека има луѓе што сакаат да ти наштетат, а форумов ти е пример дека за жал се уште има луѓе што одат по гатачи, бајачи.
Бог да чува свашта. Не верувам ни ја во магии али дека има луѓе што прават вакви глупости, дефинитивно има. Не и давај маица и отсечно кажи и другпат за вакви работи да не ти бара, да си знае граници. Цц, 2022ра ќе дојде луѓево со што се занимаваат не можам да се изначудам.
Veruvala ili ne, stvarno e taka. Duri i ti imas energija, samo kakva... . Btw ne koristam molivce za vegi, nemoras da nabrojuvas random predmeti.