Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали верувате во магии?

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од marijasweet, 9 декември 2009.

1. АНГЕЛчЕunique

АНГЕЛчЕunique Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Здраво, дали има некој некаква информација за Мите од Балдовци. Пишувам од далеку а имам многу позитивни работи слушнато за него. Ве молам ако некој знае нешто, пишете!

На Gugigoca му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Gugigoca

Gugigoca Нов член

Се зачлени на:
    31 јануари 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0

3. Gugigoca

Gugigoca Нов член

Се зачлени на:
    31 јануари 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Koj e toj i jas sakam da znam od kade

4. Gugigoca

Gugigoca Нов член

Се зачлени на:
    31 јануари 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    I mene pisete mi broj

5. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    2.685
    Мојата нездрава стара комшика пред порти цвеќина ни сееше. Како што се сушило цвеќето така и ние да се сушиме. Мајка ми ја запези па престана.

На Boni3 и Alex.T им се допаѓа ова.
  6. malinnnnnna

malinnnnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    18

Rasturanjeto magii samo i EDINSTVENO e uspesno preku imeto na Gospod Isus Hristos i ona sto Toj go napravi na krstot za nas! Taka sto, da hristijanski e.

No, nema da ti se resi ako nosis zejtin ili corapi vo crkva ili nesto slicno.

Za zal, dokolku chovek ne e pokajan od svoite grevovi, svrten od gresniot nacin na zivot i ispoveda deka veruva vo Gospod Isus Hristos, magiite mu imaat vlijanie.

Pobaraj vistinska nasoka ako odis kaj svesteno lice.

На Askopje, mesecar и Michaelalala им се допаѓа ова.
  7. emiemiemi

emiemiemi Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    6
    Здраво, Би сакала да споделам нешто со вас, од како се омажив 3 години во брак све лошо и полошо ме снајдува, секој дневни главоболки вртоглавици, истрошена како да немам сили ни волја за живот,расположение ми се променува често кога се смејам кога плачам ми се појавува и како хистерија во мене до лудост ме доведува, со тресење, брзо темпо чукање на срце, депресија, секој ден без причина нервозна, секој ден кавги без причини кој стануваат и полоши, во последно време почнав и све да ми паѓа од раце и да се скрши. Веќе почнав да мислам за магија…… некој искуства да споделете незнам каде да отидам и што да направам неможам вече ова темпо да го издржам!

8. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    Во слична ситуација сум... Имав 10годишна врска се си беше ок, откако се зедовме се ни оди наназад. Кавги, болести, нервоза, навечер имам тахикардија, се будам од сон, сопругот е напнат и за се сум му јас крива. Не верував во овие работи, но скоро најдов долен веш на место каде што единствено јас имам присуствувано, и тоа искинат.. Личеше на мојот веш но не е мој.. Какп да знам дали се фаботи за магија и како се растура?

9. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    Во слична ситуација сум... Имав 10годишна врска се си беше ок, откако се зедовме се ни оди наназад. Кавги, болести, нервоза, навечер имам тахикардија, се будам од сон, сопругот е напнат и за се сум му јас крива. Не верував во овие работи, но скоро најдов долен веш на место каде што единствено јас имам присуствувано, и тоа искинат.. Личеше на мојот веш но не е мој.. Какп да знам дали се фаботи за магија и како се растура?

10. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Бракот не е едноставна работа. Особено ако се смениле односите.
    Друго е врска, друго е брак. Проблеминсонфинансии, нервози од работа, константни ситни кавги дома доведуваат до безадоволство.
    Посетете брачен советник или психолог.

Кога би нашла туѓ долен веш кај мене дома, последно на памет би ми била магија.

На LiliBoz, Askopje, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.650
    Допаѓања:
    39.387
    Може те изневерува затоа си нашла веш

На joy1 и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  12. ШтоАко

ШтоАко Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2021
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    31
    Реално не верувам во магии, а познавам многу баби што ''фрлаат магии''. Имам слушнато приказни како фрлаат крстена вода на тротоар пред куќа, плукаат и нешто мрморат во себе, носат икони во џебови,.. Бегам на километар кога ќе ги видам, но не верувам дека таква магија ќе фати. За нив мислам дека се напатени женички кои го гледаат својот спас преку верување во бога, и од таму полудуваат, сренуваат, кој ги знае што читаат и си пренесуваат. Проблемот им е во главата, а тешко да имаат моќ да направат нешто што ќе носи лошо на луѓето.

13. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    Нагласив дека тука само јас престојувам, најдов веш во моите алишта кои лично претходниот ден ги редев тука а сопругот не беше ни во градот

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. baby-blue-eyes

baby-blue-eyes Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    7
    Zdravo ako moze ime i kontakt od zenata sto vi pomognala kako da ja najdam

15. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.285
    Верувам.
    Девојка ми ме зашемети, ми направи некое чудо и се затрескав скроз у неа и незнам што би без неа.

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AAN

AAN Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2022
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    189
    Верувам. Прво ми направиле кај некој оџа уште како дете. Второ една ненормална незнам како да ја наречам ми дала да се напијам мртовечка вода.
    Фала богу подалеку сум од таквите луѓе.

17. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Што е мртовечка вода и како знаеш дека било магија?

18. AAN

AAN Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2022
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    189
    Тој период све ми тргна надолу. Имав дечко заедно живеевме под кирија. Една другарка што многу бевме блиски ми кажа за една жена што гледа. Кога отидов пево нешто што ме праша беше "Девојче сети се каде си пиела кисела вода" . А јас не пијам кисела вода освен на едно место ( би ја кажала со име и презиме на таа жена) тетка на бившиот, дека немаше што друго и ајде да не ја одбијам да не седам така ми ставија кисела вода. Жената направла магија со вода од мртовец. Кога ке умре некој човек што го бањаат таа вода.
    Кога ми кажа жената јас се здрвив. Мислам дека цел живот ми се згади. Рече не одите вие двајца уште долго. За тоа е направена магијата.
    После некое време умира човек во нивна фамилија. На нас не ни кажаа кога отидовме човек среден бањат све и нормално водата си ја земала на таа што и треба. И почнаа уште повеке кавги мегу нас ни девет дена не поминаа од кога го закопаа човекот, јас и тој бевме разделени.
    Плус истата тетка го носеше на тоа мулето заедно со мајка му по гатачи за да прават магии ги фатив при крај и не го пуштив да оди. Он ми призна се и све што му давал човекот вода некоја незнам уште некој дриги работи ги извади од кај што ги беше скријал и таа нок цела вечер тетка му мајка му пред врата како кучки седеа за да го однесат за да се доврши тоа што го почнале. Ама тоа што е направено нема назад. Нека им се врака на керки и внуци. Друго ништо не би рекла. Господ е голем.

На SunfoweR1oo3, Mnik, Askopje и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    What the fuck...
    Знам дека човечката злоба нема граници, ама...:o

На Kimberly11, L.i.n.a.a, AAN и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Frost1

Frost1 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    436
    Здраво,сакав да прашам овде ако се разбира некој...свекрва ми и золва ми одат по гледачки и гатачки...Сега брзо ми беше роденден а золва ми ми купи блуза за роденденот,арно ама сега видов дека на работ од внатрешноста на рамото има црвен конец кој се познава дека е со игла сошиен,дали некој се разбира повеќе? Еве и слика.Да напоменам не сме во најдобри односи.

Прикачени фајлови:

На Dandra му/ѝ се допаѓа ова.