Па не знам дали да верувам али постои сепак нешто, тетка ми и тетин ми се тргнати по тие работи сите пари си ги издадоа по магии, и нам ни прават пред портата често гледаме истурено нешто, а не врнело дожд и нормално знаеме дека се они, претходно ни имаа оставено пред порти ружи... А и да не грешам душа али сигурно ми имаат направено магија да не ми оди ништо во животот и да неможам еден дечко да си фатам...
Јас ептен почнав да верувам во магии. Особено откако се ставив на диета. Не знам како е можно, ама чим дојде 3:15 сабајле, чоколадите и грицките од фиока почнуваат сами тивко да шепотат. Како да ме маѓепсуваат да ги изедам. Затоа, сигурна сум дека некоја вештерка ми има пратено дебела клетва, и штом дознаам која е, одма ќе ѝ барам цек за липосукција.
Не би рекол дека ми треба нешто поточно. Прилично верувам во вакви работи и работите што ги прочитав овде, покрај оние што ги имам слушнато, некако ги потврдија моите миселња за ова. Но, сите зборат за нешто лошо, па ме интерсираше дали некој некогаш ја испробал оваа бела магија, дали успеала.
Bivsata svekrva mi imase napraeno crni magii, i bev kaj eden gledac i mi kaza deka mi ima napraveno nekoja si albanska magija. Dobro e sto se razvediv, a nea gospod i vrati, sega mora da trpi tugo dete - na drugata zena sto ja zede bivsiot, i toa bolno dete. Ne se pravat magii, ni crni ni beli. Nekogas sum bila vo iskusenie da napravam bela magija, ama ednostavno mi e strav. Ako treba nestoto da se sluci - ke se sluci bez ogled na preprekite. A ako ne treba - nema.
Сакам да правам натална карта некој што навистина знае убаво да ми објасни ќе можеш ли да ми кажеш кај кого правиш?
Ќе ви пуштам слики од една православна книга во врска со магии, баења и сл. Ја имам книгава и реков да споделам. Spoiler: Слики
Верувам во магија колку што верувам во молитва. Една е таа енергија, тој извор - не постојат црни или бели магии, туку луѓе што таа енергија ја користат за добро/лошо. Секоја религија си го сфаќа тоа на свој начин. Крајот на молитвата - амин - стои на крај од многу магии (со значење како што посакувам, така да биде). Всушност од таму „позајмува“ христијанството, заедно со многу други празници со нивните пагански/вештерски обичаи. А и кога ќе видите несвесно колку „магии“ правите и вие и вашите блиски од „пу, пу, да не те урочам / да те серат кокошките“, до триста други суеверија, уроци, клетви и амајлии што носите. Современите вештерки (wiccans) најчесто си ја ценат и одржуваат врската со природата / природните елементи, немаат врска со ѓаволот/демони/што и да е. Иначе и Исус правел магии во модерна смисла на зборот со магично стапче, така што...¯\_(ツ)_/¯ Ааа, и да додадам нешто. Иако до некој степен верувам дека постојат и магии и молитви и (донекаде, бидејќи има неколку системи а западниов не е баш најточен) астрологија, бидејќи се е трансфер на енергија, не верувам во 99% од гатачкиве и бајачкиве кои си се промовираат и ве бричат ко овци. Развијте малку критичко мислење, не само на оваа тема, туку општо.
Значи каква злоба. Зборуваш за детето како да е некое гомно залепено за ѓонот. Мене ми изгледа дека се ослободиле од тебе, ќути, среќа имале.