Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали верувате во магии?

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од marijasweet, 9 декември 2009.

1. Pacifist

Pacifist Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.264
    А интересно е и тоа што кога предат, тој звук што го произведуваат ја зајакнува густината на коските кај луѓето и штити од артритис, остеопороза и сл...

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    6.255
    Moze da pocustvuva no nemoze da ja spreci da deluva.osveten krst ako nosis na sebe mnogu znaci mene mi go svetese otec SASO vo soborna crkva do dedo stefan prv covek a molitva protiv zli sili isklucivo preporacuvam vo uspenie na presveta bogorodica karsi sudot vo skopje toa mesto na koe lezi samata crkva e posebno najvise milost dava presveta bogorodica duri I isus koga e lut na nas taa ima mok da go zamoli da ni prosti psalm 50 e mnogu Moken I psalm 90 kade direktno se Kaeme za grevovite a toa gjavolite strasno gi ubiva magijata se razlabavuva I stanuva poslaba preminuva vo druga energija.ima kratka molitva Gospode Isuse Hriste Sine Bozji pomiluj me mene gresniot.i prekrsti se tri Pati no veruvaj.vo toa sto go pravis sekoj ke gi vidi rezultatite baknete go krstot I..treba da bide ok

На tessie, GirlVolley, Kate karate и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    6.255
    Ova ne e dokazano

На Kate karate и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  4. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    6.255
    A ti znaes Dali ima vrska so dervisi?si bila u teke?znaes sto e dervis objasni I obrazlozi go tvoeto poznavanje vo vrska so dervisite?jas licno imam kontaktirano I dobro zenata kazav obrazlozi sto znaes.ne da pisuvas samo.

На Kate karate му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Pacifist

Pacifist Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.264
    Море да видиш како може.Не напразно во некои култури како египетската, мачката се израмнува на ниво на божество,а својата најголема способност ако падне од многу високо место секогаш да се дочека на нозе или евентуално да повреди некое ноџе ама сепак да преживее...имам гледано документарец кога мачка падна од седми спрат и преживеа па компјутерски ја покажуваа траекторијата на правење салта и пируети на мачката во воздухот додека паѓа, за на крај да се дочека на нозе...А способноста секогаш да се дочекува на нозе и ја подарил и со тоа ја благословил пророкот Мухамед кога бил во пустина и се успал па му дошла змија да го касне и таман да го убие, мачката ја убила и го спасила...Во знак на благодарност тој ја благословил со оваа способност. А и во филмовите често има сцени, кадешто мачки се борат со демонски суштества,гоблини итн...знаеме дека тоа е Холивуд и се е фантазија ама буквално се да биде плод на фантазија е невозможно зошто никој не може да има толку безгранична фантазија за да создава толку многу филмови од тој жанр на фантастика или научна фантастика...Некој мора да има и некакви сознанија за постоење и на работи, натприродни суштества и сл. кои не се од оваа планета само луѓето ич не размислуваат на тоа туку си го тераат ќефот, гледајќи го филмот...толку се станати рамнодушни што ни на крај памет не би помислиле на тоа со ретки исклучоци...тоа ми се наметнува како заклучок...ама ова е за во друга тема

6. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    6.255
    Nie zboruvame za magii a ne za filmovi.dali ste bile vo.kontakt so Demoni gjavoli direkteno nekogas??Dali vi bila napravena magija?jas bev davena direktno od gjavol nekolku Pati ili morac taka go vikaat imav poveke magii istovremeno bev I Kaj dervisi koi namerno me butnaa vo grob.ovde vo gazi baba vo teketo.zborete znaenje realnost ..e Sega vo filmovite besese..

На marlonbrando69 и Kate karate им се допаѓа ова.
  7. Drustvena

Drustvena Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    68
    Страшно, знам човек кој помогнал на многу

8. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    6.255
    Koj e toj. Mozete I vo inbox privatno

9. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Жено, не се бламирај :rofl:
    Едит. Не сум била никаде, што мајка барам во теке и што има веза дербиш со теке? Не си требала ни ти. Не те давел ѓавол, си имала парализа во сон.

На CameliaMiller, GirlLove и Drustvena им се допаѓа ова.
  10. Drustvena

Drustvena Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    68
    Да ама не го разнесувај по луѓе многу

11. Pacifist

Pacifist Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.264
    Па и од тие филмови можеш да разбереш како функционираат магии дури и ако е измислица пошто тоа те вдахновува да изнајдеш повеќе начини како да се ослободиш од што и да е и од каква и да е состојба што те мачи и да имаш некаква ориентација како функционираат тие работи...Што мислиш како младите денес прават масакр по школи со стрелање...? Па се инспирираат од филмовите...А за ѓаволи и такви глупости не си ја лупај главата...демони постојат само во твоја глава исто како што не постои ни пекол ни вечна казна....твоите мисли ствараат демони и пекол...какви ти се мислите таков ти е и животот...А поповиве ти наплатија ли за спасот што ти го ветиле и испорачале? или беше гест на добра воља да се помогне на човек во невоља? И како дојде до заклучок дека си опседната од демони? Некој ти го кажа тоа или самата си читала такви работи пошто си се посомневала во нешто такво па самата си побарала помош од свештено лице?

12. light <3

light <3 Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2023
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    77
    Секоја боја на мачка е за различна намена , сите носат здравствен бенефит и се неутрализатори на лоши енергии,би се надоврзал на темава и би додал дека магијата постои дури се изучува на престижни светски универзитети. Иако има милион експерти на темава сите избегнуваат да зборуваат за тоа као човекот сам да се исчисти и заштити од истите .Доколку сакате пишетеми порака ке дискутираме на темава.

13. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    6.255
    Togas ne
    Jas ne izbegnuvam na temava ako znaete nekoj drug nacin osven post molitva itn pisete

14. light <3

light <3 Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2023
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    77
    pisi mi poraka te molam

15. Kate karate

Kate karate Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    262
    I veruvam I ne veruvam bas bas gledav na TV samo.vo Afrika iran I irak imalo pravi vracari a nie smevdaleku od tamu Taka da

На Lilik му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.891
    Допаѓања:
    7.528
    Ние сме географски далеку од таму, ама фактот што кај нас пари даваат како алва на гатачи/бајачи за магии, ни кажува дека сепак ментално не ќе да сме далеку.

17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.935
    Допаѓања:
    15.890
    Старецот Јован Оптински велел:

“Еве што ќе ти кажам! Еднаш ми кажа дека ѓаволот ги насочува стрелите кон тебе! Не плаши се! Никоја од нив нема да те допре, не плаши се од нечистотии. Само примете го го мојот совет како правил и послушајте:

Читајте ги наутро и навечер, пред вашите молитви, овие два псалма – 26-ти и 90-ти, а пред нив великиот архангелски поздрав „Богородице Дево, радувај се.“

Ако го сториш тоа, не оган ќе те земе, ни вода ќе потопи!… И не обрнувај внимание на секоја нечистотија! Што може да ви направи ѓубрето! За тоа сакав да разговарам со тебе. И сега оди со Господ …“

На TinkaGirl, butterfly_91, Lilik и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Carrie^^

Carrie^^ Активен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2022
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    12
    Дали знаете некој што растура магии во Струмица или некаде во струмичко?

На Aleks Gegi му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.303
    Допаѓања:
    125.991
    Темава е само за да пишете дали верувате во маѓии или не. Не е за да мамите луѓе(што е нелегално). Наседнувате на глупости. :D

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Topcica

Topcica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2019
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    13
    Членки, ако има некој искуство со Бигорски манастир... помогнал ли во растурање магии?