Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали верувате во магии?

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од marijasweet, 9 декември 2009.

1. Carrie^^

Carrie^^ Активен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2022
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    12
    Најдовме пред околу две недели во ѕидот во дворот јајце (не е прв пат да наоѓаме на истото место), и кога го скршивме видовме дека е варено, за разлика од другите пати што ни оставаа живо, и исто така пред неколку дена во папучите на мајка ми што и се за низ двор некој капнал три капки крв а бидејќи се затворени крвта не се гледала од надвор па таа ѓи обула:worried::worried: Дали некој знае што значат овие работи, или пак некој совет да ми дадете што да правиме, ова веќе ги помина сите граници;(

На Aleks Gegi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    6.255
    Veruvam deka bila opasna magija pazi se Sega najaka e do 40 dena

На nedelce и Kate karate им се допаѓа ова.
  3. Carrie^^

Carrie^^ Активен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2022
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    12
    Како да се пазиме? Воопшто не сум запознаена со овие работи

4. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.787
    Допаѓања:
    25.246
    Така што нема да веруваш во магии од луѓе.

На Cyclop, GirlLove и Alex.T им се допаѓа ова.
  5. Carrie^^

Carrie^^ Активен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2022
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    12
    Лесно е така од страна, се надевам дека никогаш нема да ти се случат такви работи:)

На Nela678, Alex.T и Anettta им се допаѓа ова.
  6. nedelce

nedelce Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    38
    Она што го знам е наутро штом ке станеш да се напиеш крстена вода и потопиш очи/лице па после некое пола саат измиј се нормално читај ја молитвата оче наш сабајле/наутро. Да ти биде дел од животот рутината. Прво, магијата може да опстои макс. 40дена кај тебе па се враќа кај пратителот (доколку се придржуваш на тоа што напишав) 2ро, ниедна магија нема да успее да ти го уништи животот, бидејќи осветената вода е лек за се.

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    6.255
    А зошто прашуваш кога на никого не веруваш.прочита ли во п.п.што ти пишав или?

На Kate karate му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Carrie^^

Carrie^^ Активен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2022
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    12
    Прочитав да, не реков дека не верувам само не знаев што значи тоа пазете се и на кој начин

9. Meditant

Meditant Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    96
    :D :D :D исчистете си ги мислите бре луѓе. Тој што ти прави т.н. "магии" е личност со надпросечна интелигенција, а тебе те проценил како лабилна личност па ја манипулира твојата психолошка состојба. Мислите можат да те убијат.

На GirlLove, Istata od vcera, xxx-ba и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    3.085
    Да, „верувам“ во „магијата“ на вообичаени матрици на однесување (од кваркови, преку луѓе до супер - кластери на галаксии).

На Scott Weiland му/ѝ се допаѓа ова.
  11. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2022
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    418
    Ако е некој искусен со овие работи да ми пише ЛП може?

На Aleks Gegi му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LiliVe

LiliVe Нов член

Се зачлени на:
    22 јануари 2024
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Ako imas nekoja informacija koj mozi da pomogni te molam pisi mi, se raboti za kerka mi 21 god. Mi treba pomos, mnogu sme ocajni veke ne znaeme poveke sto da pravime

На Aleks Gegi и Jasz им се допаѓа ова.
  13. LiliVe

LiliVe Нов член

Се зачлени на:
    22 јануари 2024
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Dali nekoj moze da ni pomogni. Kerkata sega 21 god, bese fino dete. Od pred 3 godini pocna da bide depresivna, ne se smee, samo se kara ne terorizira. Nejzinata situacija se poveke se vlosuva. Bese kaj psihijstar, na razlicni doktori (zatoa sto poveke veruvame vo naukata) ama nemozat ni da odkrijat ni da pomignat. Ova poveke ne e normalno. Situacijata e veke tolku vlosena sto imame strav deka ke si napravi nesto ili nas ke ne povredi. Ova veke nema nisto so normala sto iako nikoj pat ne sum veruvala vo magija, sega go gledam kako edinstveno nesto sto i e napraveno. Ve molam ako nekoj znae nekoj odza ili bilo koj sto mozi da ni pomogni neka ni kazi. Prilep, Ohrid, Bitola… ne e vazno kade spremni sme sekade da pojdime.

На Aleks Gegi и Alex.T им се допаѓа ова.
  14. LiliVe

LiliVe Нов член

Се зачлени на:
    22 јануари 2024
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Tesko e ako e za drug. Da treba Jas da go pravam bi citala bi go pravela. Ama se raboti za kerka mi koja ne mozam toa ni da i go predlozam a kamoli da go pravi

15. LiliVe

LiliVe Нов член

Се зачлени на:
    22 јануари 2024
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Mozi
    moze li info od zena ta?

16. light <3

light <3 Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2023
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    77
    Po mene i moite iskustva ne posti recept konkreten sto moze da se garantira deka e toa toa , najcesto lugeto odat i magijata ja trgaat so nova magija odnosno od crni mag odat kaj beli mag itn itn.Dvete raboti se nepromisleni ima dokazani metodi koj pomagaat site tie se nacini da se priblizis do Gospod zasto on e nasa zastita on ne znae od pred da se rodime on ke prodolzi da ne znae i koga ke ne snema od ovoj materijalen svet

17. Lilkaa

Lilkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2023
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    622
    Магии имало отсекогаш постоеле.зли луѓе што ги прават исто така.за жал.

Последна измена: 24 јануари 2024
    На VSkopje му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LiliVe

LiliVe Нов член

Се зачлени на:
    22 јануари 2024
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Ova Go slusam sega od poveke lugje. Jas dosega ne sum bila po toa a i ne sum veruvala vo toa. Sum mislela deka dobro so dobro se vraka i na nikomu ne sum ni pomislila nesto loso nego sprotivno sum pomagala kade sum mozela i zatoa ne sum veruvala deka toa mozi da vlijae. Ama momentalno sme vo takva ocajnost sto Se bi napravile. Posto go slusam sega ova od poveke lugje Pa pocnav da citam za pomos na crkva i dojdov do Manastirot Tumane vo Srbija. Dali vie znaete nesto ili bi mi preporacale prvo tamu da se obratam?

19. Hrita

Hrita Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2024
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    93
    Повеќе пати сме наоѓале со мајка ми бонбон ко што ги даваат оние од свадби со пченица оставени на исто место неколку дена едно по друго, сме наоѓале црни конци исто така и брашно посеано пред вратата. Сега за сега некое време нема ништо, не знам зошто некој би го правел тоа...

20. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    12.808
    @Hrita ништо да не сте фатиле со рака. Оти има болни и злобни и само со гнасотии се бават.

На VSkopje и Hrita им се допаѓа ова.