Најдовме пред околу две недели во ѕидот во дворот јајце (не е прв пат да наоѓаме на истото место), и кога го скршивме видовме дека е варено, за разлика од другите пати што ни оставаа живо, и исто така пред неколку дена во папучите на мајка ми што и се за низ двор некој капнал три капки крв а бидејќи се затворени крвта не се гледала од надвор па таа ѓи обула Дали некој знае што значат овие работи, или пак некој совет да ми дадете што да правиме, ова веќе ги помина сите граници
Она што го знам е наутро штом ке станеш да се напиеш крстена вода и потопиш очи/лице па после некое пола саат измиј се нормално читај ја молитвата оче наш сабајле/наутро. Да ти биде дел од животот рутината. Прво, магијата може да опстои макс. 40дена кај тебе па се враќа кај пратителот (доколку се придржуваш на тоа што напишав) 2ро, ниедна магија нема да успее да ти го уништи животот, бидејќи осветената вода е лек за се.
исчистете си ги мислите бре луѓе. Тој што ти прави т.н. "магии" е личност со надпросечна интелигенција, а тебе те проценил како лабилна личност па ја манипулира твојата психолошка состојба. Мислите можат да те убијат.
Да, „верувам“ во „магијата“ на вообичаени матрици на однесување (од кваркови, преку луѓе до супер - кластери на галаксии).
Ako imas nekoja informacija koj mozi da pomogni te molam pisi mi, se raboti za kerka mi 21 god. Mi treba pomos, mnogu sme ocajni veke ne znaeme poveke sto da pravime
Dali nekoj moze da ni pomogni. Kerkata sega 21 god, bese fino dete. Od pred 3 godini pocna da bide depresivna, ne se smee, samo se kara ne terorizira. Nejzinata situacija se poveke se vlosuva. Bese kaj psihijstar, na razlicni doktori (zatoa sto poveke veruvame vo naukata) ama nemozat ni da odkrijat ni da pomignat. Ova poveke ne e normalno. Situacijata e veke tolku vlosena sto imame strav deka ke si napravi nesto ili nas ke ne povredi. Ova veke nema nisto so normala sto iako nikoj pat ne sum veruvala vo magija, sega go gledam kako edinstveno nesto sto i e napraveno. Ve molam ako nekoj znae nekoj odza ili bilo koj sto mozi da ni pomogni neka ni kazi. Prilep, Ohrid, Bitola… ne e vazno kade spremni sme sekade da pojdime.
Tesko e ako e za drug. Da treba Jas da go pravam bi citala bi go pravela. Ama se raboti za kerka mi koja ne mozam toa ni da i go predlozam a kamoli da go pravi
Po mene i moite iskustva ne posti recept konkreten sto moze da se garantira deka e toa toa , najcesto lugeto odat i magijata ja trgaat so nova magija odnosno od crni mag odat kaj beli mag itn itn.Dvete raboti se nepromisleni ima dokazani metodi koj pomagaat site tie se nacini da se priblizis do Gospod zasto on e nasa zastita on ne znae od pred da se rodime on ke prodolzi da ne znae i koga ke ne snema od ovoj materijalen svet
Ova Go slusam sega od poveke lugje. Jas dosega ne sum bila po toa a i ne sum veruvala vo toa. Sum mislela deka dobro so dobro se vraka i na nikomu ne sum ni pomislila nesto loso nego sprotivno sum pomagala kade sum mozela i zatoa ne sum veruvala deka toa mozi da vlijae. Ama momentalno sme vo takva ocajnost sto Se bi napravile. Posto go slusam sega ova od poveke lugje Pa pocnav da citam za pomos na crkva i dojdov do Manastirot Tumane vo Srbija. Dali vie znaete nesto ili bi mi preporacale prvo tamu da se obratam?
Повеќе пати сме наоѓале со мајка ми бонбон ко што ги даваат оние од свадби со пченица оставени на исто место неколку дена едно по друго, сме наоѓале црни конци исто така и брашно посеано пред вратата. Сега за сега некое време нема ништо, не знам зошто некој би го правел тоа...