Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали верувате во магии?

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од marijasweet, 9 декември 2009.

1. Milan1111

Milan1111 Нов член

Се зачлени на:
    17 февруари 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Dali ženata seušte e živa i zdrava i dali ima nov broj ?
    A vie kaj kogo bevte za rasturanje magija ?

2. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    440
    Допаѓања:
    288
    Во Мк на неколку места, но без успех. Уште не сум влегла одма имаш магија, мора да се растури, затоа што ако застари ќе биде многу опасно за тебе, тоа ќе те чини, како за тебе 120€ за мене ништо не ти зимам , за материјали да купам . Што материјали ќе беа. Кај друга една исто-како договорени. Како пет цедиња да голтнале.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Fly555

Fly555 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2023
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    8
    Kako da znam dali imam napraveno magija za ljubov? Bidejki vo ljubov sreka nemam, koj i da mi se doblizi za kratko vreme si odi….:(

На Aleks Gegi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.072
    Допаѓања:
    3.985
    I mene dolgi godini toa mi se slucuvase, mozebi ednostavno taka bilo pisano no ednas slucajno mojata pokojna baba mi kaza deka na mojot 18rodenden edna zena mi imala napraveno magija,e sega dali za ljubovta ne znam, no sega e dobro fala bogu no posle mnogu godini pominati. i mene me interesira kade se gleda toa? Da mu kazam na ovaa baba sto e ziva taa voopsto nema da verva nisto,ke me napraj budala.

На Aleks Gegi и Alex.T им се допаѓа ова.
  5. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    870
    Допаѓања:
    4.540
    Не ме плашат магии пошто не верувам дека постојат. Ме плаши помислата дека живеам во држава во која мнозинството народ верува во магии, бајачи, надрилекари, исцелители. Дел од тој народ е со високо образование, тоа е уште пострашно.

На Justicija, MeowMeow, Poppcornn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Daniel$&@?

Daniel$&@? Активен член

Се зачлени на:
    24 септември 2022
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    Kade ste bile ako moze kontakt

7. вера57

вера57 Нов член

Се зачлени на:
    4 април 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    9
    Здраво друштво јас сум нова овде имам проблем инаку не сум тип што досега верувал во магии и дека некој може да влијае врз мене.но имам доста причини да верувам дека можеби има нешто причините се следни:имам долга врска каде што одлично сме се согласувале со партнерот но од новата година тој се смени се затвори во себе,постојано е нервозен и депресивен а јас постојано болнаа.Затоа би ве замолила доколку некој знае жена што гледа да ја препорача .Ви благодарам однапред

8. Fly555

Fly555 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2023
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    8
    Dali poznavate nekoj vo Makedonija sto cita rukja lecenje so kuranot?

9. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.130
    Допаѓања:
    12.801
    Зошто мислиш така? Тоа што е твое никој не може да ти го зеде. Не е ни убаво да се шета по вакви работи, зашто мислејќи дека ќе дознаеш можеш повеќе беља да си направиш. Посекако тоа лице што ти прави нема аир да виде, а ти вака или онака (иако може малку покасно) пак ќе ти дојде твоето.

@вера57 ако ви е правено, обично од блиски луѓе е за кои најчесто не се ни сомневаш. Појди си во црква, не се секирај и како е најдобро така ќе биде.

Последна измена: 29 април 2024
    На Aschenputtel, вера57, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    3.729
    Да си го фатиш маж ти да си идеш на психолог, и ти да разговараш со него, а ти крвна слика тотално се и да смениш начин на живот спорт храна. И наместо да седиш дома очигледно многу слободно време и да мислиш како комшијата ти прави лошо да се фокусираш на селф апгрејд и на нешто шо ќе ти даде смисла за натаму.
    Да е до мене малку сум екстремен ама сите би ве пратил од оваа тема на голи оток по едно 8-12 месеци па после ќе видите како ќе си терате работа у живот а не да расправате глупости.

На potatoface, Mrs. right, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    440
    Допаѓања:
    288
    Исто и кај мене е случај. Без логична причина го снемува, ни да образложи а при тоа воодушевен од средбата.
    Мене Дуле од Велес ми потврди дека е магија во прашање.

На Melissa_39 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    440
    Допаѓања:
    288
    За растурање никаде, затоа што знам дека ќе е без успех.

13. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.192
    Допаѓања:
    8.601
    Епа на Дуле да му кажеш дека Космик од Фемина ти вика дека не е проблемот во магија.
    Многу пати луѓето неможат да најдат или задржат партнер зошто немаат развиени интерперсонални вештини, или се несигурни во себе кога се пред другиот пол..може да имаат и преголеми или поточно нереални очекувања од другите и од врските.
    За една поасална врска треба малку и да имаш стекнато извесно искуство (најверојатно повеќе лошо од добро), социјални вештини..а за подолга врска да имате повеќе исти цели и планови, да знаете да правите и двајцата компромис ама и да поставувате свои здрави граници, да комуницирате мнооогу и да работите на взаемната врска...
    Многу е ова знам, ама најлесно е да се каже дека се нема среќа..

На Biljarkata, fbaby, MeowMeow и 6 други им се допаѓа ова.
  14. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    440
    Допаѓања:
    288
    Ама пак , најлесно е и ум да се продава .
    Сево ова што го пишавте држи вода , но толку не сфативте дека се сведува само на ќеш?
    Дс не се лажеме. Што и да има човек од аспект на карактер, ако има ќеш, поминува. Ако не, ќе си остане до "куси ракави" и ќе се нервира, вината ќе си ја префрла себе си и ќе го прават глупав, неспособен и што не.
    Првин појдете кај Дуле , потоа судете за неговите способности .

15. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.483
    Допаѓања:
    5.263
    Најлесно е се и сите други да се виновни освен ние самите. Да се преземе одговорност за сопствениот живот не е лесна работа, затоа и на повеќето им е полесно да веруваат дека друг им ја краде среќата, магија им е фрлена, се нешто не им оди и сл. За жал со вакви ставови човек само си одмага и прави жртва од самиот себе. Вистината е дека среќата доаѓа одвнатре и никој не може да ти земе нешто што треба да е твое. Смени ја перспективата и ќе си го смениш животот. Ако сакаш…

На MeowMeow, Mrs. right, Maca Macka и 4 други им се допаѓа ова.
  16. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.298
    Допаѓања:
    125.959
    Какви способности? :D
    Не постојат магии.
    Се случува да не се поклопиш со некој и тој си оди. Ама, нејќел да направи да се чувствуваш лошо, па не ти плеснал во лице директно, туку само се оддалечил.
    Некои луѓе се такви. Одат без збор оти мислат дека така е помалку болно.

17. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    440
    Допаѓања:
    288
    Како проценивте дека комплетно вината е во мене? Не се ни познаваме. Во ред, во право сте, Ви благодарам на добронамерните совети .

18. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    440
    Допаѓања:
    288
    Појдете , ќе се уверите во неговите визии.

19. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.298
    Допаѓања:
    125.959
    Нема во што да се уверам.
    Не постојат магии, постојат само измамници кои со помош на сугестија и говор на тело успешно убедуваат наивни луѓе.

На potatoface, fbaby и GirlLove им се допаѓа ова.
  20. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    440
    Допаѓања:
    288
    Тогаш никако не е само до мене.