1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали верувате во магии?

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од marijasweet, 9 декември 2009.

1. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    258
    Aма што вас ве засега на кои теми сум активна а на кои ни око не фрлам? Со што тоа сум ве навредила? Пратете ми го постот со навреди упатени кон вас ? Па факт е дека премногу си дозволувате, во секоја манџа бибер! Кои сте вие , првин од каде знаете колку заработувам ?
    Имате увид во мојата картичка ?
    Со што тоа јас ве навредив еве слободно цитирате ми или пратете го коментарот со навреди јас лично ќе ви се извинам!
    По однос на финансиските достигнувања, само едно ќе кажам. Леб и сол да јадам, здравје да имам. Џабе ќе ми се облакодери и милионски суми на плата, пензија што и да е , ако здравјето ми е нарушено ! Кога сте вака безобразни, нема да ви премолчам. Па во моментов да добијам бан! Едно е да е човек објективен а транспарентен
    Вие делувате како воспитно запоставен! Кој ви дава за право да коментирате за материјален статус ? Па и партии мешате. Кој е партиски активист ? Ниту пристапница имам ни ништо! Јасно ви е?

На OmniaVanitas и Fly555 им се допаѓа ова.
  2. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    258
    Каде прочитавте да имам напишано дека само мене ми е тешко , дека уживам да се самосожалувам, кога на таква проблематика работам и од пракса кажувам дека суровоста не бира дали е човек интелектуалец или е само со основно.
    Факт е дека нема човек без проблеми.
    Вие на ѕид ја коментирате мојата материјална положба а очи ми немате видено!

3. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    2.803
    Незнам кај сте виделе дека сум реплицирал за вас па вака да се изразувате.
    Еве ви ги навредите потоа почнувате со како работам било шо со два факултети и продолживате натаму. Инсче не сум навреден ама тоа ви беше намерата и во двата поста. Да јас имам пропаднат брак делумно сум крив за тоа и свесно со сносам последици, не јас не сум крив шо вториот партнер сакал да си прави мерак и ми пропадна тоа, и да јас сум во врска моментално кај шо се карам затоа што имам различни ставови меѓутоа не се одкажувам и се стремам да најдам начин да продолжам натаму со личноста. Да ја имам два факултети и од причина шо не дозволувам некој да си игра играчка со мојата интелегенција а пред се со мојата работа, и да ме омаловажува некој со купена диплома работам било што во приватен сектор. Не си сватила ништо од тоа шо го пишав и се ти е влезено ко демел ја сакам тебе да ти биде лошо или да те омаловажувам ама еве види си и сама, ме навредуваш за коментар кај шо не сум те ни спомнал ни па посочил е сеа кога почна со твоето мислење дека ме навредуваш, биди маж и прими навреда. Јас во три поста ти се извинив иако не почнав со навреди. Не гледам ефект повеќе да разговарам најногу поради последноот пост кај што од сето што го напиша членката космик грл ти свати само дека се дрзнала за години да те праша, додека јас сватив дека членката е психолог и од искуство со пациенти дава мислење дека си позрела личност, и секоја чест за тоа значи девојката стварно си е добра во својата струка.
    И за последно кармен само ќе ти кажам имај убав ден

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  4. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    258
    Мене на "Ти" Не сум ви другарка! Немате норми на однесување. Како проценивте дека никогаш нема да ги достигнам вашите финансиски моќи?
    Џабе што се нервирам, админот ќе застане на негова страна . Да голтарка сум, но вие никогаш нема да ги достигнеѕе моите медицински параметри од лаборатории, еха , екг и комплетната моја здравствена состојба ! Да плачам јас. Нека ви стои на врат!

5. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    2.803
    И јас сум голтар, на другиот свет одиме сите голи се оставаме тука. Битно е да имаме срце и душа
    Убав ден

Последна измена: 30 април 2024
  6. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    258
    Вие ли имате душа! Пелин на јазикот а отров во душата ! Сте склучиле пакт со ѓаволот и како очаен , на форумов по темите, во секоја манџа бибер!
    Па не сте голтар? Убаво си пишавте дека никогаш нема да го достигнам вашето финансиско ниво а ниту ме познавате! Немате норми на однесување! Да не даде господ вашето здравје да го имам, а за финансии, леб и сол да јадам здравје да имам . Безсрамник ни еден !

7. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    2.803
    Убав ден, Кармен.

8. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    258
    Вам убаво здравје

9. fbaby

fbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.272
    Темава е чист доказ зошто не ја бива државичкава... Каков народ, таква држава.

На MeowMeow, Mart1na, senza.parole и 5 други им се допаѓа ова.
  10. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    3.833
    Допаѓања:
    11.662
    @VSkopje форум е, неформално место за размена на мислења. Сите сме на ти, на некој начин и нема потреба од персирања. Офф топик малку.

На OmniaVanitas и Realist1 им се допаѓа ова.
  11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.539
    Допаѓања:
    78.661
    Нема магија што може да му наштети на човек кој го носи Бог во себе. :l:

На sino.o.oka, hermosa, butterfly_91 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    8.311
    @VSkopje иако ова е јавен форум и кога прашуваш и пишуваш нешто јавно, секој може да ти одговори и да си каже свое мислење еве јас јавно ти се извинувам што воопшто ти се обратив кога не си ми побарал/а лично совет или како што рече „солење“ памет.

Твојата возраст не ме интересира, колку да појаснам, ниту очекував да ја пишеш.
    Споделив сознанија со СИТЕ, а не само со тебе, од научни истражувања за тоа како се менуваат со возраста некои психолошки аспекти. (И да годините и тоа како имаат врска, тоа е факт ти се допаѓал или не.)

Моите намери се најдобронамерни, ама очигледно на погрешно место сум ги упатила.

Верувај нема да ми се повтори уште еднаш, поточно нема ни да те читам повеќе.
    Имај убав ден.

13. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    258
    Поздрав, не ми објаснувај ! Не намерачивте нас на темата гатање баење и јавно не прозивате и ругате! И од моја страна најдобронамерен совет, престанете да изигрувате " тетка биберче" . Вие од психолошки аспект ме советувате, јас од правен ви кажувам дека сево ова е грубо мешање во личниот живот од ваша страна и на тој интелектуалецот , кој со две академски титули, работел што ќе стигнел.
    Не ни се потребни, насоки , сугестии. Ниту сме малолетни, ниту малоумни.
    Проблемот е што модераторот не реагира , не напаѓате неосновано, навредувате, вознемирувате , малку да се спротивставиме веднаш не банираат, што лично сметам дека не е во ред .

14. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    2.803
  15. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.867
    Допаѓања:
    4.846
    Бев кај Дуле пред неколку години и ми погоди и ми се случија работи за кои тој ми кажа.Ми се случија и добри,но и лошите работи во моето семејство. Сега сакам пак да одам и сакам да прашам,се вртеше секој последен ден од месецот,дали ако вртам некој друг ден,можам да закажам и дали ако одам било кои ден да чекам последна на ред после 16 часот,би ме примил? Порано примаше,сега не знам. Ве молам доколу имате некој гледач,пишете ми контакт или бајач, многу сакам да знам пред време што ќе ми се случува, едноставно сакам да одам по такви работи, судете ме,колку сакате:inlove:П.с.Сакам да прашам има една слепа жена постара што гледа на икони во Куманово,Славица се вика,дали некој знае дали работи уште,зошто во години е жената. Ви благодарам,за многу години празниците, Христос воскресе вистина воскресе :inlove:

На Aleks Gegi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    3.220
    Грев е да го спомниш Христовото воскресение и гледачите во иста реченица, особено на ваков ден голем...... Бог се грози од тие демонски работи. Доколку требало да ја знеме иднината Бог тоа ќе ни го овозможеше.... Читај малку повеќе од Библијата што предизвикуваат и придонесуваат тие посети од кај гледачи, бајачи, врачари....

Вистина воскресе! Нека неговото воскресение ни дава мудрости и храброст во сѐ, а особено да ни ги отвори очите и ушите за тоа што и како правиме.

На MeowMeow, Tanjamm и Selena01 им се допаѓа ова.
  17. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.867
    Допаѓања:
    4.846
    Охо...кога сме кај гревовите,не е грев да одам кај особи кои се надарени да помагаат на луѓето и гледаат на икони....е сега има и особи кои кај нас повеќето кои се верници,постат,а од друга страна,прават лошо,ќе направат се за да се расправате,буквално ќе ви го расипат денот,па уште и постеле.....абе ајде.....да си верник не значи да не мрднеш...поготово кај луѓе кои се одредени да помагаат. Затоа гордо го честитам празникот и сум благодарна на дел од надарени особи кои ми помогнале на овој или оној начин,чиста сум,не правам црна магија,ха има и особи ваму пости,а од друга страна прави магии да го раздели синот од снаата,комшиката од странецот,сестрата од зетот и така натака.....

На VSkopje му/ѝ се допаѓа ова.
  18. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    258
    Слепо се фаќаат за зборот грев, а до гуша се во гревови . Ум продаваат, изигруваат верници , ќе речеш монаси се , а немаат мерка на навреди. Па уште интелектуалци со два завршени факса, па сега ти види. Ако не се внимава со постапките и речникот, не пост, не молитва, замонашување не помага.

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    258
    Ма и без магии. Што бракови и врски исппукаа , од што мајка му не ја бендисала, не знам сестра му , не била за него, тој можел да си најде поарна, уште ако е татино синче, не им треба магија. Магични се нивните зборови и душа , кои по кратка постапка чуда прават . Истото е и со вработување , со пријателства, скоро со се' . А ваму постат, се молат исповедаат и нив совеста им е "чиста" кристал .

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    258
    @Martka , ако не ти е тешко да ми се обратиш во лп, јас немам опција.