Дали верувате во магии?

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од marijasweet, 9 декември 2009.

1. Topcica1990

Topcica1990 Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2023
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    11
    Данче ти пишав во приватна порака.

2. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    41.155
    Маж ти те претепал и оружје ти вадел ама не оти е ѓубре од човек, очигледно, туку оти некој магија му фрлил. Жено свести се што зборуваш и мислиш, кога ќе те претепа следен пат оди нека ти пребајат тебе да ти дојде ум во каква средина сакаш деца да растеш.

На Feminka22, Alex.T, SummerGirl и 6 други им се допаѓа ова.
  3. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.388
    Допаѓања:
    10.414
    Јас искрено се плашам да ја читам темава :whew:
    Јас во вакви чуда не верувам, ама ме плашат луге што веруваат :tmi:
    Верувам во Господ, ама исто се плашам и луѓе кои премногу се внесени во црквите и верувањата. Ги имам во фамилија, ги имав во друштво, деца имаат оставани свои, ама ми кажува во Библија што пишува, оди бре бегај.
    Т. Е се плашам од се за кое нема златна средина и нормално размислување.

На GirlLove, Feminka22, st-el и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Mina-aniM

Mina-aniM Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2022
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    38
    Ocigledno ne si imala takva maka pa da znaes kako e koga lugjeto baraat spas za zivotot i Ostrog e sveto mesto pa doagjaat od cel svet,ne site vidoviti lugje se pomesani so gjavolot ima i takvi sto pomagaat na lugjeto i gi prakaat vo crkva i po manastiri i rabotat so pomos na Svetci i monasite po manastirite imaat vidovitost i pomagaat na ist nacin,ne bi dozvolil Bog nekoj da ima dar a da ne go vodi po dobriot pat,bi go kaznil ako ne se pridrzuva kon patot,ne komentiram so zlonamera samo sakam da svatis deka Bog sam gi odbira tie lugje da pomagaat zatoa i ima tolku mnogu,ne vikam deka site se dobri,ama koga imas maka samo ke ti se kaze kade da odis,ne rekle za djabe cudni se patistata Gospodovi,Bog e apsolut tuka nema zbor a darovitite lugje se negovi alatki ,negova prodolzena raka

На DragonA420 и Tea30 им се допаѓа ова.
  5. Robbi40

Robbi40 Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2024
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    30
    Се разбира дека НЕ верувам во магии.

6. Makicaki

Makicaki Активен член

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    8
    Zdravo jas ne veruvam vo magii ama ni se slucija nekoi raboti pa resiv da vi pisam za sovet. Lani dodeka kopavme vo gradinata da nasadime cvekje najdovme kjup zakopan i vo kjupot imase pepel, kamenja i nekoi trevki ne se sekjavam tocno. Go frlivme daleku od kukjata i majka mi otide vo crkva da se pomoli. Posle edna nedela dedo mi pocina i majka mi ja fati paranoja deka nekoi ni frlil magija i sakase da odime po bajacki, ja ubedivme da ne odime i namesto toa otidovme vo crkva i odnesovme ikona i se molevme. E sega pak vcera pod skalite najdovme krst od slama napraven izvrzan so konop i crven konec i kosa i mirisase mnogu loso. Sekako pak majka mi panici zosto se blizi i godina dena na dedo mi i misli deka nekoj ni frla magija ili deka ne sakaat dedo mi da pociva vo mir. Sega saka da odi pak kaj nekoj sto rastura magii. Jas stvarno ne znam sto da kazam mislam zasto nekoj bi pravel vakvi raboti? A fala bogu nie sme okej so zdravjeto, jas imav nekoi drugi problemi lani ama se se resi valjda ne uspeva magijava haha. Kazete mi vase mislenje i dali na nekoj drug vakvi raboti mu se slucile?

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    7.049
    Ќе си внимаваш кој ти влегува дома. Ако живееш во куќа е полесно, стави камери. Одма ќе се уплашат. Таквоте луѓе немаат јак г* пред камери да праат глупости. Потешко е ако живееш во заедница па да бараш дозвола за камери. Ама па у тој случај треба пак да внимаваш со какви луѓе живееш. А тревки или ќуп или што било нема апсолутно никаква моќ

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Makicaki

Makicaki Активен член

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    8
    I jas taka mislam za kjupot ama ova so krstov od slama e bash freaky ne mozam da se iznacudam

9. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.682
    Допаѓања:
    10.108
    Ме трогна твојава приказна. Ќе бидам краток, јасен и многу директен.

1. Престани под итно да веруваш во магии, гатачи, бајачки, суеверија и слични глупости. Кога човек ја положува својата вера во такви работи, тоа е отворена врата за демонско влијание. Не залудно во Библијата строго се забранети таквите работи. Значи покај се за тоа што си верувала во вакви работи и обрати му се на Бога за прошка. Почни да го читаш Новиот завет од Библијата, поточно евангелијата, и тука ќе ти се разјаснат главните работи за верата во Бог. Ова е прво и најважно што треба да го направиш.

2. Велиш работите и двајцата, а скршен денар немате. Зошто? Дали ви се премали примањата? Или некој ви зема од финансиите? Дали купувате непотребни работи? Дали можеби сопругот се коцка/кладилници и сл?

На Lanna89, SummerGirl, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Anneliese

Anneliese Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2024
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    660
    Не верувам во магии,ама верувам дека постои злоба во луѓето,завист и алчност а од тоа нема полошо.На крај се ќе биде како Господ што сака,оти тој се гледа ако некој некому прави лошо ќе му се врати со лошо.

На INNERBEAUTY, noteforself, ♡ Cinderella ♡ и 3 други им се допаѓа ова.
  11. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    258
    Па самата злоба и алчност , се еден вид магија. Негативна енергија , која има влијание кон кого е насочена.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  12. martina4

martina4 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    198
    Ај ве молам кажете ми што да превземам ова често ми се случува.
    Моите живеат во друг град а јас сум Скопје.Кога и да отидам кај нив во мене владее некој немир колку и да сум позитивна и се таму се губам тотално како да не сум јас едноставно.
    Ме фаќа нервоза,страв некој ,паники,просто неубаво чуство,како да немам сила и енергија за ништо,нити па можам да спијам убаво кај нив .
    А сакам да одам да ги гледам сепак родители ми се ама од ова што ми се случува кај нив не ми се оди воопшто.
    А и детето чудно ми се плаши кога сме таму.
    Кажете што да правам,незнам дал има нешто сторение некое кај нив или некоја енергија лоша не сум паметна и јас.

На Istata od vcera му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.122
    Допаѓања:
    11.871
    До луѓето е верувај. Негативна енергија ете владее таму. Кој знае они дали се свесни дека веројатно ја шират. Ниту прва ниту последна си што почувствувала такво нешто некаде. Има такви домови или други места, стварно се осеќа уште од врата тоа.

Ти си живеела претходно таму, исто се осеќаше или не? Они како се понашаат, им влијае ли нив некако?

Само не се оптеретувај со глупости.

На Mumoftwo30 и Istata od vcera им се допаѓа ова.
  14. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.445
    Допаѓања:
    5.398
    Не, има најголемо влијание на оној кој ја насочува, а не е ни свесен, шш ќути не (им) кажувај. :smirk:

На Mumoftwo30 и Istata od vcera им се допаѓа ова.
  15. Wolfie Girl

Wolfie Girl Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2024
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    375
    Не,не верувам во магии и мислам дека не постојат магии.Се зависи од Бога и ќе биде тој како што сака.

16. martina4

martina4 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    198
    Кога сум живеела претходно не беше така .
    Но сега е така подолго време .
    Како едвам да чекам да си заминам од таму.
    И после секое одење таму мене ми е ептем лошо.

17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.683
    Допаѓања:
    265.979
    Веројатно односот со нив не ти е најсјаен.

На Istata od vcera и Gosh им се допаѓа ова.
  18. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.122
    Допаѓања:
    11.871
    Твоите какви се иначе моментално? Во добра здравствена состојба или не? Можеби имаат некои проблеми и потешкотии кои ги мачат, за кои не знаеш.
    Да се фрустрирани и негативни, па таа енергија да се има проширено низ домот. Значи и тоа е битно, дали ги глеаш ти насмеани, среќни и позитивни или не.
    И како што ти пиша Камелија, во какви односи сте?

Магии, проклетства и други чуда не верувај ич дека им се направени. Нешто друго е во прашање. Можеби некој којшто им дошол со негативна аура, ама некако не верувам јас во тоа. Инаку да, без причина секако не може ти непријатно да се осеќаш таму и едвај да чекаш да си идеш дома.

Што знам, да поразговараш со нив така отворено малку, да видиш да не ги мачи нешто, а не ти кажуваат.
    Ако заладени ви се односите, доколку е можно да се најде некое решение за тоа.

По бајачки и слично немој да си идела, не се глупирај.

Ако си религиозна и си православна христијанка да видиш да се консултираш со свештено лице, да те посоветува.

На GirlVolley му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kryptonite

Kryptonite Нов член

Се зачлени на:
    30 август 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1

Lilik mozes li nekako da mi napises vo DM sakam da mi dades nekoj sovet stvarno mi treba za ova te molam :))

20. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.539
    Допаѓања:
    78.661
    Банирана е, нема да ти пише. Можеби ако има некој друг профил.