Дали верувате во магии?

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од marijasweet, 9 декември 2009.

1. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    1.147
    Малку ми е срам да пишам но ќе пишам..
    Мајка ми е чудна жена,никогаш не сум била премногу блиска со нејзе бидејќи што и да и кажам ќе ме издаде.Жално но овде треба да пишам дека се плашам од нејзе.Уште кога бев мала се занимаваше со такви "работи" си наоѓав катанци под перница,ми снемуваше алишта и што уште не.Кога се мажев вечерта после свадбата во спалната соба дојде она да ми помогне да го соблечам фустанот,ни дојдоа гости дома па мм во тој момент беше со нив,другиот ден сфатив дека ми ја нема обетката,а едната ми стои на шкафчето пред огледалото,не обрнав многу внимание но после поминати недела дена,средивме,раскренавме обетката не ја најдов никаде,и спомнав и она рече дека не знаела каде е. Помина време и она тој ден ни беше на гости,влегувам во спална, си земав алишта од плакарот и ја гледам обетката измеѓу алиштата ама таа што ја имав дома(десната),а таа што ми ја немаше (левата )ставена во кутичето кај другиот накит.Коса ми се крена,ми стана јасно дека е нејзино дело.После тоа од дома ни го снема венчалниот лист.Го баравме ни требаше за нешто,но не го најдовме,извадивме нов,по 4 години ми дојде на гости и ми го донесе,не знаела како завршил кај нејзе :worried:
    Ми се роди бебенце,она беше кај нас,ја причува,а ние со мм бевме во маркет.На креветот ми стоеја црвени хулахопчиња од малата.Никогаш повеќе не ги најдов.Го тргнавме и петоседот сегде проверив.Сега исто се врати од гости од кај нејзе без една блузичка.На пат ми е второто детенце,живееме во странство и она сака да дојде на гости кога ќе се породам.Лошо се осеќам што морам да кажам дека од нејзе ми е страв да дојде,да биде тука,додека секоја жена би посакала мајка и да е тука во тие моменти..
    Ми има кажувано чудни работи нејќам ни да се присеќам на се..:sweat:

На Alex.T и Snowy1 им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.706
    Допаѓања:
    266.147
    Мајка ти има проблем малку со клептоманија, вака и од други луѓе зема работи?

На Alex.T и Bettina23 им се допаѓа ова.
  3. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.602
    Небитно дали јас, или ти веруваш во вакви работи, ама мислам мајка ти и да прави нешто, за арно ти прави.

Има и такви работи, бајат, бели магии фрлаат за здравје и среќа...

На Mumoftwo30, Alex.T и Bettina23 им се допаѓа ова.
  4. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    1.147
    @CameliaMiller јас мислам дека ги зима за да направи нешто(се сеќавам како мали ни носеше маици по бајачи и такви ствари),како што кажа @Gosh се надевам и јас дека ги зима со добра помисла,дека нејќе да ни наштети но ако се присетам,од свадбата па се до тој период кога го донесе венчалниот лист ние имавме лош брак(кавги,расправии,ќе се разведува ме)..Не знам што да мислам,раат сме од кога заминавме странство..ама знам дека ќе дојде ден да дојде тука и пак ме фаќа некој страв..
    Сега брзо и кажувам дека неколку пати по ред ја сонувам баба која е почината, и и викам да не ти е на обврска кога ќе можеш отиди запали и свеќа на гробот и она ми вика земи на некој подади нешто зад грб.Викам шо ти е тебе,значи за да подадам на некој нешто треба да ми е близок,и со тоа мојот немир да го дадам на таа личност.:whew::worried:

5. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    255
    Прашај ја случајно да не знае да бае или знае некоја жена што бае, фати ја со добро, сама ќе си признае ако има нешто. Речи и демек детето ти е урочено или не знам што, сакаш да се тргне урокот, и демек бараш чаре, прави се глупа.
    Ако дојде сега пак, не знам што да кажам, земи стави nanny cam во соба и кога ќе снема нешто ќе и пратиш скриншот да си се види.

На GirlLove и Bettina23 им се допаѓа ова.
  6. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    1.147
    @carly j да знае,има пријателка што се занимава со такви работи,редовно се во контакт..се сеќавам како мала и ме носеше таму,на секое плачење на детето она ме советува дека треба да го носам на баење..
    Тоа со камерата ти е најдобра идеа,чисто да знам и да видам дали би правела пак такви работи

На GirlLove и carly j им се допаѓа ова.
  7. martina4

martina4 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    198
    Дали знаете дали уште Перо од Зелениково работи?

8. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    262
    Некоја од членките беше пишала дека починал

9. martina4

martina4 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    198
    Да кажам и јас така се чуствувам кај мајка ми.
    Не викам дека прави нешто .Но после секое одење тамо ние не сме добро.
    И додека сме тамо јас се чуствувам како да сум болна од нешто.
    Незнам зошто е тоа така барам начин објаснување но неможам да си објаснам.
    Последен пат кога бевме со ќерка ми тамо само што излеговме од кај моите таа почна да повраќа цели млазови.
    И мојата интуиција ми кажува нешто има нешто се случува не ми се оди таму воопшто а од друга страна сепак родотели се и сакаш да ги видиш.
    Што да превземам незнам.

На Bettina23 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. hopes

hopes Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    334
    Ova go najdov staveno vo klucalkata na vrata.
    Sto znaci ova ?

Прикачени фајлови:

11. EdnaMomicka

EdnaMomicka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4
    Се вселив кај дечко ми и почнавме да реновираме, стара куќа е, градена во 1964. Менувајќи ги вратите, кога ја тргнавме касата на една, ѕидот се изрони и внатре најдовме мешавина од искината хартија, конци, парче хулахопка и некакви коски од ситно животно. Јас лично не верувам во магија, но ме интересира која би можела да биде причината за ова. Дали е нешто како она што ставаат јагне во темелите. Инаку вратата беше на спалната. Еве и слики од најденото

Прикачени фајлови:

12. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.602
    Ова е глушец... Причината ќе си прашаш најарно тој што ја градел куќата...

На EdnaMomicka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.225
    Допаѓања:
    2.991
    Ja polnele kasata so so najdat za da ne klapa, glusecot go imale vo kukata i umrel tamu :D
    Dobar primerok za cas po bilogija :D

На EdnaMomicka и Adidas888 им се допаѓа ова.
  14. Orthophill

Orthophill Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    1.852
    Допаѓања:
    4.551
    На времето кога поставувале врати ставале весници во касите. Така што нема што да се плашите од нив. Исто така ако имало поголеми дупки можно е да се шетале и животинчиња, како глувчиња. Истите животни собираат разни ситни предмети.

На Alex.T и EdnaMomicka им се допаѓа ова.
  15. Feminka12345

Feminka12345 Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    10
    Zdr dali znate nekoj za vadenje ziva

16. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    262
    Го спомнаа Синиша од Виница . Прашај за искуства , споделија неколкумина членови

17. Fly555

Fly555 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    8
    Znam deka e pisuvano vo grupata, no sakam da prasam dali nekoj vo skoro vreme e bil kaj Mare od Petrovec? Ve molam za iskustva.

На Topcica1990 му/ѝ се допаѓа ова.