Дали верувате во магии?

Discussion in '„Другата“ наука' started by marijasweet, Dec 9, 2009.

1. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Ако сте верници не одете по гатачки и бајачи ова свештено лице ми го има кажано зошто тоа е против верата, исто така ако се молите редовно и имате добри мисли нема да ви може никој ништо. Значи, постете кога можете, покајте се за гревовите, молете се секојдневно, и колку можете живејте во мир со сите, така Бог ќе е со вас па нема да дозволи никој да ви наштети. И јас ова не го знаев, но после долго искушение научив дека кога човек ќе се приближи кон Бог тогаш ќе почнат да се решаваат проблемите. И уште нешто, сменете ги мислите и имајте трпение за се и секого, така не учи верата. Само ако сте во единство со Бог злото не ви може ништо и нема да се плашите од такви работи. Злото си постои ама само верата може да помогне, Бог и никој друг!

2. uno87

uno87 Истакнат член

Mislam deka ne se seguvas so noktive prvin dal se maski ili zenski mozebi mazot ti bil so nekoja mada ne mi se veruva tuka da sece nokti

3. uno87

uno87 Истакнат член

Trdba site da si veruvame vo boga i svetco no koga ima magii mora da se odi po gledaci i samite popovi odat na gledaci koga imaat maki

4. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

А зошто сите луѓе треба да припаѓаат во твојата вера?

Crna Mamba and Alex.T like this.
  5. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Јас не реков дека треба сите да припаѓаат на мојата вера ама зборувам конкретно за Христијаните бидејќи не сум запознаена со другите вери. Не навредив никого, но го кажав она што е факт за припадниците на Христијанската вера, е сега за другите религии не знам како ги учат луѓето, нека каже некој друг. Во секој случај, гатачи и бајачки сигурно не се за ниедна вера, туку се мрачни сили.

arwen93, MeowMeow, Orthophill and 2 others like this.
  6. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Монасите кажуваат дека одење кај гледачи, бајачи, и слично е помрачување на душата и голем грев. Само со пост и молитва и редовно причестување човек може да се доближи до Бог и така ништо да не му можат ниедни зли сили. Дека постојат, тоа е факт, но погрешно е да се бара помош на такви места, туку само во црквата и светите места.

7. Makedonka@

Makedonka@ Истакнат член

moze li i mene da mi kazete za lence

8. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Па токму тоа те прашувам. Зошто мислиш дека сите кои се родени на овие простори треба да се идентификуваат со христијанство или ислам? Ете, магии им е верата, тоа е тоа. Помирете се. Не разбирам зошто мислите дека ви е место да се однесувате проповеднички кон другите луѓе што не мислат како вас.

Cosmic Girl, denialisariver and fbaby like this.
  9. ¯\_(ツ)_/¯

¯\_(ツ)_/¯ Истакнат член

Ритуалите кои ги прават не можат да се поистоветат со религиите. Ги користат луѓе кои не знаат да работат ништо друго во животот со цел да вршат измами и да им собираат пари на очајни луѓе. Или пак како сектите со цел да присвојат туѓ имот или финансиски средства. Верувам дека членката немаше намера да наметнува свој став или било што.

MeowMeow likes this.
  10. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Никаде не пишува дека мислам дека треба сите да се идентификуваат некако, затоа на почетокот на мојот пост стоеше: "Aкo сте верници."

arwen93, MeowMeow, Orthophill and 2 others like this.
  11. 8Moonlight13

8Moonlight13 Активен член

Што значи доколку се најде игла во праг од влезна врата?

12. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Имаш дух дома што сака да шие навечер додека спиеш. Ако имаш некој скинат чорап, остави го на прагот.

13. 8Moonlight13

8Moonlight13 Активен член

Ти благодарам, нека заврши работа кај мене па ќе ти го пратам тебе и тебе нешто нека ти сошие да не се мачиш ти. Не знам што ја следиш темата ако си имаш свои ставови и мислења?

14. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Едвај чекам.
    Веќе имам спремно ствари што може да ми заврши работа ако е домаќин дух. 8-|

8Moonlight13 likes this.
  15. Sance...

Sance... Истакнат член

Женски да прашам дали познавате некоја Жане од Кавадарци наводно баела, гледала на олово

16. Lollipop123

Lollipop123 Истакнат член

Od Dusica, Kavadarci dali ima nekoj kontakt i koga raboti?

17. Tea30

Tea30 Активен член

Нема број , мора лично да се оди .

Lollipop123 likes this.
  18. Tanja098

Tanja098 Активен член

Здраво број од Тони од Паланка и кои денови работи

19. Miracls897

Miracls897 Активен член

Zdravo, na brat mi denes nad vratata od garazata kade sto ja cuva kolata nekoj mu stavil leb, lebot od ednata strana e zasecen, doma e mesen, a vo zadniot del ima tureno nekoja tecnost. Nekoj so vakvo iskustvo, za sto e ova praveno?

Last edited: Mar 8, 2025
    Alex.T likes this.
  20. tessie

tessie Форумски идол

Сум чула за магија со сув леб, една познаничка најде, се распрашавме, најчесто за разделување сопружници или растурање работа, се оставала кадешто живее едниот или двајцата ако се во брак. Ама за со течност замесен првпат слушам. Што и да е, нема ефект ако еднаш се најде. Инаку во овој случај ништо не се случи, зетот бил едно 10ина дена нервозен и толку, се заврши работата. Дури се зафркаваа, викаа аа изгледа го прележавме фул, направи антитела нема веќе да нѐ фаќа. :lol: Четири години подоцна, сѐ уште се заедно и златни се.

Многу е важно да веруваш дека Господ е многу посилен од сите тие далавери. Сите тие канализирања на лоша енергија се хранат од нашиот очај и опседнатост. Нашиот очај е најголемиот хранител на зливе сили кон коишто пристапуваат овие очајни и лоши луѓе.

И ова, многу важно. Одење кај некој да ви растури е исто меч со две острици. Оти и растурањето е еден вид ритуал и никогаш не може да бидеме 100 посто сигурни што ќе нѐ чини таа помош. И духот од Аладиновата ламба имаше услов за да исполни 3 желби а тоа е да го ослободиш. Само Господ дава непресметливо, со љубов кон созданието Свое.

Сѐ, сѐ, ама во Библијата милион пати спомната, света храна како што е лебот за глупости да користиш...ма не знам како да ги наречам.

Last edited: Mar 9, 2025
    TrueToMyself, Alex.T, joy1 and 3 others like this.