Дали верувате во магии?

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од marijasweet, 9 декември 2009.

1. light <3

light <3 Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2023
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    98
    Здраво дали некој има искуство со растурање црна магија ?

2. light <3

light <3 Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2023
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    98
    Здраво дали некој има искуство со растурање црна магија ?

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.
  3. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    347
    Во Мк , барем за сега јас не наидов на некој со таква способност да тргне магија , клетва и сл. А наплаќаат ненормални суми , ветуваат дека ќе ви ја отворат среќата , животот ќе ви биде како од бајките , а всушност уште толку работите ќе ви тргнат наопаку.

4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.219
    Допаѓања:
    12.042
    А од каде знаеш дека ти направиле магија? :worried:
    Јас се плашам од луѓе што прават такви работи, затоа што се злобни.
    Верник сум, ама се плашам и од луѓе кои што се опседнати со верувањата во Господ или било што. Баш ваквите ми се најзлобни, најподли, кои газат се пред себе и мислат можат да прават што сакат ама Господ ги штити. |(

На GirlLove и Alex.T им се допаѓа ова.
  5. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    347
    Зошто ми реплицираш штом не веруваш ? И кој не се плаши од магии? И да, потврдено ми е од гатач и прашав дали некој нашол чаре и ако да, каде?

6. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.219
    Допаѓања:
    12.042
    Само прашав од каде знаеш, нешто виде, осети? Ме интересираше затоа што многу велат дека им е направено, па по што познавате :)

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    347
    И ми потврдија и почувствував на своја кожа . По однос на симптоми, кај секого различно. Некој тапка во место на личен и професионален план . Кај некои со здравствени проблеми кои се медицински исклучени.

На Cutiepie1 и anggell им се допаѓа ова.
  8. cikorija

cikorija Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    Здраво, искрено не верувам во магии и слични работи, но со се што ми се случува во последните година дена искрено немам друго објаснување.. Би сакала да ве замолам да ми кажете ако знаете некој во Струмица или околината кој може да ми каже дали ми имаат направено магија.. неколку пати во двор си наоѓав јајца, свеќи, некои мртви цвеќиња и слично.. ми треба некој од тие што кажуваат само дали има направено или тој и тој тоа ти го има направено.. не сакам ритуали за растурање.. се надевам ме разбирате

9. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.551
    Допаѓања:
    13.896
    Зошто не отарасите пола народ со кој комуницирате и сите негативци? Откако се отарасив од две „пријателки“ од детството, откако прекинав да одам на кафе кај негативци кои ме „цедат“ како лимон и отворено негодуваат и покажуваат завист, абе имам мир, и ми тргна во животот. Како нова сум. Да останев во комуникација со тој свет од мрачни, негативни, љубоморни суштества, немаше да постигнам ништо од тоа што сум денес. Зошто ова не го пробате? Не мора некој нешто да ви прави, само што ви шири негативна енергија ве заробува.

На IwyMe, anaja1, GirlLove и 6 други им се допаѓа ова.
  10. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    347
    Точно, негативната енергија многу влијае .

11. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.551
    Допаѓања:
    13.896
    Ич ништо да не ви прават, може само да ве зезат, да ви фрлат нешто во двор, па да ве јаде јанѕа после. Никој да не ве знае, што мислите, што планирате, кај одите, кои ви се блиски, затвори се како кутија, не примај секакви дома, не оди кај секакви и мирна глава. Пола здравје е тоа. Под секакви мислам на сите што превртуваат со очи кога ќе им кажете нешто убаво, не ви честитаат за убави работи, негодуваат итн. Инаку, тетка ми живее во урбана населба во зграда, па имаше најдено многу одамна свеќа залепена на врата. Значи народов е сатана по дефиниција.

На anaja1, GirlLove, VSkopje и 3 други им се допаѓа ова.
  12. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    347
    Ве
    Веќе си ја научивме лекцијата , ама предоцна. И да, во луѓе во кои смс се крстеле, излегоа дека ни биле душмани. Да не му се верува на човека. Затоа од тогаш но одам по куќи на гости , ниту да ми дојдат. Со сета почит , освен едно добар ден од култура , ни буква повеќе.

На GirlLove и Tanjamm им се допаѓа ова.
  13. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.551
    Допаѓања:
    13.896
    Еехехех, пола век ни отиде така, ќе ти дојде сосетка, роднина, „пријателка“ дома, ќе ти седи два часа и памет ќе ти соли, а самите нивни дела не укажуваат дека се нешто паметни. Ќе црпе енергија од тебе, ќе купи некоја информација што може да ја изврти или злоупотреби, или да дознае што правиш, да ти расипе некој план и ќе си отиде. Што добиваш од тоа што после цел ден ќе ти е шубе? Ништо. Само губиш време, нерви, самодоверба. Јас и по социјални мрежи се затворив, откако добивав коментари „многу сум шетала“. И знаеш колку негативна енергија ти пренесува кога тетка ќе ти рече „абе ти си млатиш пари, гајле си немаш, а моево дете дома дреме со десетки“. Аауауа, отворено покажува љубомора. Па јас не сум крива што со книжевност не се наоѓа работа, освен ако не фатиш врски во партии. Многу сум шетала. Мајка ми доби коментар од подалечна роднина „абе добро ти е тебе со внуците, и децата си имаат пари“, лелел, а женава нема свое дете, туку посвоено, а за пари, ќерка единица, вечно богата и покажува завист. Не да се злобни, отворено покажуваат љубомора. Ние не сме криви за нечија неплодност. Мајка природа.

Последна измена: 29 април 2025
    На Aschenputtel и VSkopje им се допаѓа ова.
  14. Semyee

Semyee Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    5
    Gospod vo biblijata ni kazuva deka ima zlo i deka postojat site tia mracni sili
    koga go negirame zloto go negirame Boga zosto seto toa e duhovna borba,sekoj koj ode po slugite na gavolot i bara pomos od bajacki i gledacki site tie go otfrluvat Boga nemoze da im se sluze na dvajcata ili si so Boga ili so gavolot.
    I nieden sluga na gavolot ke si go odade slugata na koj mu sluze tia so go povikal za da vi nastete sekogas ke kaze ima na nevina osoba sho mozebi potajno ima ljubomora i zavist ama ne i da posaka da vi sedne demonot desno od vas.
    Ama namesto molitva,post,liturgija,biblija,temjan,kandilo na site im e po lesno ke mi kaze nekoj i jas nema da se macam a so toa samite mu se nudite na gavolot. Gospod na site ni dadil slobodna volja
    I site tia bajacki i gataci sho gi upotrebuvaat iminjata na sv Petka,sv Jovan krstitel i site ostanati svetci zosto nikoj ne go spomnuva imeto Bozjo Isus Hristos
    Samo Gospod Isus Hristos e ziviot Bog
    Site bajaci i gataci se slugi na gavolot
    Pazuzu eden od demonot sho mu sluzat procitajte i ke vidite zosto site tie pravat amajlii za zastita i za bremeni zeni i deca koga samite go povikuvate so toa gavolot i mu se poklonuvate na nego.
    Samo so iskreno pokajanie i verba vo Boga moze da se pobedi zloto

Последна измена: 8 мај 2025
    На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.551
    Допаѓања:
    13.896
    Дали сте виделе на некој што прави магии злото да му се врати?

16. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.701
    Допаѓања:
    7.517
    Викаат,се враќало!

17. Semyee

Semyee Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    5
    Se vraka samo treba verba vo Gospod Isus Hristos i da veruvate vo negovata sila i slava so redoven post i molitva ke se uverite sami deka Gospod Isus Hristos e ziviot Bog
    Jas bev zrtva na crna magija od moja bliska licnost i ne ni bev svesna deka im se vraka so bolesti i udari i drugi telesni povredi i niza losi raboti
    Jas veruvam vo Boga ,no predhodno odev po baaci i gataci samo me lazea barav pomos od slugite na gavolot i vlegov vo krug od koj tesko ispadnav a koga se svrtev celosno kon Boga togas gi najdov site skrieni raboti doma i sama gi vidov na proslava se fanati na delo kako pravat Bog ne dozvolil takvo zlo da bide skrieno samo treba iskreno pokajanie i verba
    Nemojte ljuge da odite po slugite na gavolot nikoj nema da vi pomogne samo se odalecuvate od Boga,jas od iskustvo vi kazuvam ne se sluze na Boga i gavolot gabe e molitva ako odite po bajaci i gataci.Jas se molev postev ama odev po bajaci i samo se oskvernuvav a koga so bozja pomos se oslobodiv od nivno vlijanie togas otkriv se

Последна измена: 17 мај 2025
    На GirlLove, MeowMeow, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.551
    Допаѓања:
    13.896
    Знам жена што директно и отворено посакуваше на една друга роднина инаку фина личност, да нема деца, оти нели завршила факултет, па работеше, па потоа се омажи на 33 години. Муабетот беше „свесна сум јас, таа нема време, кога ќе го чува тоа дете“ и на крај испадна дека синот на старата е неплоден, а детето што го чувал било на љубовникот на жена му. Се разведе, си направи триста проблеми, влечење по судови, докажување, финансиски цедења, така што лошата мисла кон друг се врати кај неа.

На Alex.T, GirlLove и Semyee им се допаѓа ова.
  19. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    456
    Какви магии бе што ви е, тоа само на филм го има|(

20. Aнонимус_

Aнонимус_ Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.526
    Има вуду магии, со тие иглите у кукличка, затоа ме боде цел ден у лево колено, некоја вештица ме фатила на заб