Дали верувате во магии?

Discussion in '„Другата“ наука' started by marijasweet, Dec 9, 2009.

1. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Баш си откачен:rofl::rofl:

2. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Не знам што е смешно. Среќа што ги нема кај нас, не дај Боже да ве боде тогаш дали ќе ви е до мајтап да видиме .

Alex.T likes this.
  3. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Да споделам случка со вас, петокот правев свадба, другиот ден кога станале моите цела врата (железна надворешна врата од двор), која беше накитена со украси, тул, цвеќиња нели, јер свадба, била испрскана со црвено, претпоставувам крв? Дречеше таа црвената боја на белото, језа на најјако ме мавна. Поминав од дома да земам нешто, моите ми рекоја да не влегувам никако, па само заминав. Викнале свештеник, испеал, испрскале со света вода, со верба во Бог се надевам се ќе биде во ред.

Alex.T likes this.
  4. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Најпрвин, среќен брак, исполнет со многу љубов и дечиња. Добро е што сте реагирале на време-свештеник отчитал молитва. А на тие што испрскале, соодветно Господ да им плати. Сведок сум кај колешка една на свадба, мајка и сред венчавка изгуби свест. И тоа баш додека траеше венчавката в црква. И ќе ми каже некој нема нешто. Ама брзата помош на време изреагира , па ја повратија. Многу се правело на венчавки. Господ сите нека не чува.

Alex.T, SelenaGomez and Curious cat like this.
  5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

И мене ми се слоши во црква пред некој ден на сред крштевка. Од темјанот ми се слоши.

6. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Да , од темјанот знае да му падне тешко на човек.
    Ма да што немам објаснување за некои случки. Во некоја црква некој верник оставајки пари на иконата , паднала иконата (била потпрена пред олтарот) Случајност или не, не знам. Сред венчавка во една црква влезе гугутка . Можеби нема никакво значење, но ..... Јас да отклучам црква (Св Тројца во с Бардовци) никако катанецот не можев сама. Па со помош на тој што служи, катанецот се отвори. Истото ми се случи и во Св Петка во с Маловишта - Бт.

Alex.T likes this.