не знам дали е магија или нешто друго но во последно време кога си легнувам во моментот кога заспивам чуствувам како некој да се судира во мене и веднаш скокнувам или пак како нешто да ме турка знае некој што би можело да е навистина сакам да знам ВЕ МОЛАМ
Алеси,сега е лошо. Ќе биде уште полошо кога ќе ти кажам дека `таа` личност е дел од моето секојдневие,личноста е во мојата блиска околина. Ќе треба да дејствувам некако,на било кој начин,ќе треба да ги сопрам овие чудни појави и реакции од моја страна.
Драго ми е што имаш информации на ова поле, стварно. Меѓутоа ќе ти препорачам да ги изгуглаш сите богови на Вика. Има 2 бога кои се врховни, да ама тука секоја индивидуа одбира сама за себе на што ќе се моли. Што правиме со Дајанска Вика? Оние кои воопшто и не посветуваат внимание на машките богови. Има тука многу да се разглаба, а јас не сум спиена цела вечер и во моментов ни на крај памет не ми е да пишувам цели реферати, ниту некој го интересира тоа.
Магиите дали постоеле или не, се додека на небото има кој да ме штити, никој на земјата не може да ме уништи!
Не веруваш бидејки немаш патено од такви работи ... мислам дека доволно би било само да кажеш НЕ отколку онаа другото во делот на реченицата поздрав .
Секој во животот има некакви проблеми и минува низ лоши ситуации, немој да мислиш дека само тебе ти било тешко, сите можеме да мислиме дека причината е магија, нели? Ама некои луѓе бираат да бидат порационални. Другото во реченицата е мое гледиште и не можеш да го промениш, поздрав.
Да,постојат магии иато како што постојат и луѓе што можат да не проколнат,фрлат маѓија или благословат. Тие магови се способни на секакви гадни нешта ако сакаат да ни наштетат. Само,има разлика меѓу магија и автосугестија...Некогаш може самите да си создадеме некакво чувство дека нешто се случува....
Да,итекако верувам,е ама не можам да поверувам какви се не луѓе има што се не би направиле да му наштетат на човек.
Зависно од тоа што вие подразбирате под магии, овде никој не спомна дека несреќата во животот е магија, лошите ситуацвии не се магии..... Под магија подразбирам да ми исчезне нешто од дома па после некое веме да ми го вратат цело искасапено, мене личо многу работи ми однемувало од дома, па ми ги вракале, и пред некое време си најдов мое ново боди цело исечено, направено со црвени конци, и целото на предниот дел искинато, и сега кажи ми како дан не верувам во магии, или што сама сум го направила тоа .... после тоа, пак на мајками една нејзина мајца исчезна од дома, и целата и ја вратија, исечена направена со крстови, и јајце замотано во неа, и сега тоа што е според тебе,,,, некоја измислица или .... !?!?! Секој минува низ тешки ситуаии јас не велам не,ама недај боже да дојдеш во таква ситуација, па има на све и свашта да поеруваш поздрав ПС: Не се ни обидувам да променам нечие мислење !
Ако некој ти сече боди или маици или бае на нив, не значи дека магиите постојат или дека имаат ефект или влијание, разбираш што сакаш да ти кажам? А тоа што ти се случиле лоши работи, па воопшто не е доказ дека е од магија, на секого му се случува се и сешто. Извини што не ти се обраќам со вие како ти на почетокот, поголема си од мене само некоја година
Не веруваш бидејки немаш патено од такви работи ... мислам дека доволно би било само да кажеш НЕ отколку онаа другото во делот на реченицата поздрав .[/quote] Секој во животот има некакви проблеми и минува низ лоши ситуации, немој да мислиш дека само тебе ти било тешко, сите можеме да мислиме дека причината е магија, нели? Ама некои луѓе бираат да бидат порационални. Другото во реченицата е мое гледиште и не можеш да го промениш, поздрав.[/quote] Зависно од тоа што вие подразбирате под магии, овде никој не спомна дека несреќата во животот е магија, лошите ситуацвии не се магии..... Под магија подразбирам да ми исчезне нешто од дома па после некое веме да ми го вратат цело искасапено, мене личо многу работи ми однемувало од дома, па ми ги вракале, и пред некое време си најдов мое ново боди цело исечено, направено со црвени конци, и целото на предниот дел искинато, и сега кажи ми како дан не верувам во магии, или што сама сум го направила тоа .... после тоа, пак на мајками една нејзина мајца исчезна од дома, и целата и ја вратија, исечена направена со крстови, и јајце замотано во неа, и сега тоа што е според тебе,,,, некоја измислица или .... !?!?! Секој минува низ тешки ситуаии јас не велам не,ама недај боже да дојдеш во таква ситуација, па има на све и свашта да поеруваш поздрав ПС: Не се ни обидувам да променам нечие мислење ![/quote] Ако некој ти сече боди или маици или бае на нив, не значи дека магиите постојат или дека имаат ефект или влијание, разбираш што сакаш да ти кажам? А тоа што ти се случиле лоши работи, па воопшто не е доказ дека е од магија, на секого му се случува се и сешто. Извини што не ти се обраќам со вие како ти на почетокот, поголема си од мене [/quote] Неможам да те натерам да веруваш во нешта за кои имаш свои ставови ....
Незнам дали верувам , ама мислам дека треба некој да ми побае за во секој случај зашто неможе да сум толкав баксуз значи... Некој/а да ми предложите , да одам да ме просветли
Ве молам до сите тие што го знаат Душко од Велес ако може да ми пишете контакт тел. број од човекот во ЛП или пишете го тука, ќе ви бидам благодарна, навистина ми е битно