Pa taka e. I jas ne veruvav vo takvi nesta no koga ke ti se desi ke veruvas. Samo Gospod da ne cuva nisto drugo ne treba.
Во што веруваш тоа ке ти се случува, се е во моќта на умот,а магии се за луѓе што лесно подпаѓаат под влијание на туѓи зборови......... Повеќе верувам во карма и луѓе што шират негативна енергија.
се ежам од сите овие работи што ги слушам. и јас верувам во магија лугето гледат само како да ти напакостат ама јас се надевам дека Бог ке им плати на тие што прават зли магии имав една роднина беше болна ја чекаа да умре,тие се навистина богати и секаде ја однесоа па и во странство и никој од докторите не ни знаеше што и е а камоли пак да ја излечи а најзините од мака каде се не отидоа,на крај отидоа во велес кај некој човек што не земал пари и им кажал дека на таа девојка другарка и и украла мајца и на неа и правела магии,тој човек ја тргнал магијата некако и за неколку дена оздраве девојчето, и јас не верував ама од оваа случка верувам и тоа како
Леле!!!Се наежив и јас од постов.Верувам во магии,ама просто не разбирам како луѓето можат да бидат толку злобни,па греота е дури и да му помислиш на човек нешто толку злобно,а камо ли да му наштетиш на некого со црни магии.Страшно!!!
Да ме прашавте неколку години порано ќе речев НЕ.. ама сега е токму спротивното. Верувам. Од искуство на мајка ми пријателка.. нив им беше направена магија и мораа да се иселат од станот! :? hock:
Bog da cuva kakvi idioti niz svetov Seto toa go pravat od nekoja zavist i ljubomora no za zal ke ima takvi luge sekogas...
Veruvam...i vo veshterki...ama ne im se plasham... [youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/-QE2gGUP5gw&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/-QE2gGUP5gw&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube] Некои луѓе мислеа дека вештеркитe биле лоши.... Некои луѓе беа исплашени од силата што ја ималe... Не е нешто да се плашат...задоволство е да се споделат...
Леле се наежив ова што го прочитав. Иначе верувам во магии, но не ми е сфатливо како може да постојат толку злобни, љубоморни и болни луѓе и да прават такви работи. Но сметам дека постои Господ и на таквите луѓе тродупло им враќа.
не постои магија, урочување, баењето нема никаква врска со здрав разум. Се е тоа на ниво на психата ако веруваш дека си урочен или дека некој ти фрлил магија тогаш и така ќе почнес да се однесуваш на крај неизбежното одење на бајачка што ќе шепне неколку збора и пак на ниво на ТВОЈАТА психа ќе се излечиш.
верувам во магии и луѓе кои се способни за такви работи но верувам и во тоа дека Господ има посебни казни за такви
Има и тоа како...Еве еден конкретен случај: На едно девојче од мојов град се подскарало со некои други девојчиња и оваа да му украде некои алишта и лични работи од дома и да ги закопа под жална врба, во меѓувреме пеејќи некоја клетва.Девојчето од здраво како дрен спонтано почна да му паѓа косата,ноктите да му се ронат и кожата да му се капе... Страшно!Била кај некој бајач и и било кажано од кое девојче била фрлена магијата,и некако успеале со многу сеанси кај бајачов да ја управат Оние во кои и не се ни сомневаш...
Не верувам во магии, ама верувам во луѓето кои го прават тоа.За жал иако не верувам, на кондурите наоѓам конци црвени и бели, а алиштата коге ги сушам надвор во двор се испрскани со некоја чудна течност и целите се флекави и затоа престанав да ги сушам во двор.
Да, верувам откако ги почуствував на моја кожа! Машки црни чорапи по што цела недела бев болна и сето тоа на докторите им беше малку нејасно ( на крај ми рекоа вирус беше, помина ) ... по некое време црни тантели во мојата соба и другиот ден главоболки ... Знам дека е некоја моја "блиска " другарка, но што можам кога не сум сигурна ... Сепак ми направи услуга, да не им верувам на сите како што се претставуваат А јас си останувам со добра мисла ... само сакав да споделам со вас, не дека очекувам некои кузнај какво совети Поздрав
Неможам да се одлучам Незнам дали е за верување но имам едно да кажам, во последно време чудно се чувствувам во своја кoжа ...онака баш чудно па вчера само онака се измив со крстена вода , за секој случај ...кој знае ,што се чекори по земјата ..сешто е можно
Верувам и тоа како, сестра ми многу страдаше од такви луге, само добро е што има такви што помагаат па има куртул и од магии
Исто и мене...кога и да ми е неубо, ко ке осетам дека нешто не е во ред, се мијам и попрскам со крстена вода и палам темјан, и некако помирна ми е душава.
Не само што постојат туку сум правела муабет и со ПОП за таа тема и за мое изненадување ми кажа дека и црквата го признава нивното постоење!!Работата е во тоа дека треба да сме посилни од тоа и да веруваме во самите себеси и во нашите способности а не да дозволиме да не совладаат.Само верба во добро и во Господ се разбира!!!
Не сакам да верувам во магии и слични чуда во ова цивилизирано,модерно време,ама за жал знам дека постојат.Пред некое време постојано размислував за оваа тема зашто сум сигурна дека една роднина ни правела магии,ама мајка ми не сака да се занимава со одење по гатачки и такви работи и ништо не сме презеле. Исто така имам слушнато дека треба да се биде силен и да не се дозволи магијата да ндвладее,а за тие што прават магии сигурно ќе им се врати со многу лошо,верувајте