1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали верувате во магии?

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од marijasweet, 9 декември 2009.

1. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    619
    Pa taka e. I jas ne veruvav vo takvi nesta no koga ke ti se desi ke veruvas. Samo Gospod da ne cuva nisto drugo ne treba.

2. gwen

gwen Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    81
    Во што веруваш тоа ке ти се случува,
    се е во моќта на умот,а магии се за луѓе
    што лесно подпаѓаат под влијание на туѓи зборови.........
    Повеќе верувам во карма и луѓе што шират негативна енергија.

На butterfly6223 и kikkki им се допаѓа ова.
  3. anastasija19

anastasija19 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    51
    се ежам од сите овие работи што ги слушам. и јас верувам во магија лугето гледат само како да ти напакостат
    ама јас се надевам дека Бог ке им плати на тие што прават зли магии
    имав една роднина беше болна ја чекаа да умре,тие се навистина богати и секаде ја однесоа па и во странство и никој од докторите не ни знаеше што и е а камоли пак да ја излечи а најзините од мака каде се не отидоа,на крај отидоа во велес кај некој човек што не земал пари и им кажал дека на таа девојка другарка и и украла мајца и на неа и правела магии,тој човек ја тргнал магијата некако и за неколку дена оздраве девојчето, :) и јас не верував ама од оваа случка верувам и тоа како

4. kristin4e

kristin4e Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    122
    Леле!!!Се наежив и јас од постов.Верувам во магии,ама просто не разбирам како луѓето можат да бидат толку злобни,па греота е дури и да му помислиш на човек нешто толку злобно,а камо ли да му наштетиш на некого со црни магии.Страшно!!!

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Malechk0

Malechk0 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    87
    Да ме прашавте неколку години порано ќе речев НЕ..
    ама сега е токму спротивното. Верувам. Од искуство на мајка ми пријателка.. нив им беше направена магија и мораа да се иселат од станот! :? :worried:hock:

6. Bisera.Sk

Bisera.Sk Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    12
    Bog da cuva kakvi idioti niz svetov :worried: Seto toa go pravat od nekoja zavist i ljubomora no za zal ke ima takvi luge sekogas...

7. Marley

Marley Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    1.130
    Veruvam...i vo veshterki...ama ne im se plasham... :D

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/-QE2gGUP5gw&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/-QE2gGUP5gw&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

Некои луѓе мислеа дека вештеркитe биле лоши....
    Некои луѓе беа исплашени од силата што ја ималe...
    Не е нешто да се плашат...задоволство е да се споделат... ;)

8. butterflyyy

butterflyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2010
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    59
    Леле се наежив ова што го прочитав. Иначе верувам во магии, но не ми е сфатливо како може да постојат толку злобни, љубоморни и болни луѓе и да прават такви работи. Но сметам дека постои Господ и на таквите луѓе тродупло им враќа.

9. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.532
    Допаѓања:
    8.214
    Половично..и верувам и не верувам..што знам :D

10. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    150
    не постои магија, урочување, баењето нема никаква врска со здрав разум. Се е тоа на ниво на психата ако веруваш дека си урочен или дека некој ти фрлил магија тогаш и така ќе почнес да се однесуваш на крај неизбежното одење на бајачка што ќе шепне неколку збора и пак на ниво на ТВОЈАТА психа ќе се излечиш. :rofl:

На jovankaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. snake

snake Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    124
    верувам во магии и луѓе кои се способни за такви работи но верувам и во тоа дека Господ има посебни казни за такви

На strangewoman му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LaLy

LaLy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    40
    Има и тоа како...Еве еден конкретен случај:
    На едно девојче од мојов град се подскарало со некои други девојчиња и оваа да му украде некои алишта и лични работи од дома и да ги закопа под жална врба, во меѓувреме пеејќи некоја клетва.Девојчето од здраво како дрен спонтано почна да му паѓа косата,ноктите да му се ронат и кожата да му се капе... :doh: :worried: Страшно!Била кај некој бајач и и било кажано од кое девојче била фрлена магијата,и некако успеале со многу сеанси кај бајачов да ја управат :)
    Оние во кои и не се ни сомневаш...

13. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Не верувам во магии, ама верувам во луѓето кои го прават тоа.За жал иако не верувам, на кондурите наоѓам конци црвени и бели, а алиштата коге ги сушам надвор во двор се испрскани со некоја чудна течност и целите се флекави и затоа престанав да ги сушам во двор. :x

На ivimis му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    345
    Нема ли објаснување за сето ова,како успеваат не ми е јасно :| :| :|

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  15. H0neY

H0neY Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Да, верувам откако ги почуствував на моја кожа!
    Машки црни чорапи по што цела недела бев болна и сето тоа на докторите им беше малку нејасно ( на крај ми рекоа вирус беше, помина ) ... по некое време црни тантели во мојата соба и другиот ден главоболки :worried: ... Знам дека е некоја моја "блиска " другарка, но што можам кога не сум сигурна ...
    Сепак ми направи услуга, да не им верувам на сите како што се претставуваат
    А јас си останувам со добра мисла ;)

... само сакав да споделам со вас, не дека очекувам некои кузнај какво совети
    Поздрав

16. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.089
    Неможам да се одлучам :^)
    Незнам дали е за верување но имам едно да кажам, во последно време чудно се чувствувам во своја кoжа ...онака баш чудно па вчера само онака се измив со крстена вода , за секој случај ...кој знае ,што се чекори по земјата ..сешто е можно :x

17. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Верувам и тоа како, сестра ми многу страдаше од такви луге, само добро е што има такви што помагаат па има куртул и од магии :@

18. Street.chic

Street.chic Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2010
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    24
    Исто и мене...кога и да ми е неубо, ко ке осетам дека нешто не е во ред, се мијам и попрскам со крстена вода и палам темјан, и некако помирна ми е душава. 8)

19. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.115
    Допаѓања:
    2.706
    Не само што постојат туку сум правела муабет и со ПОП за таа тема и за мое изненадување ми кажа дека и црквата го признава нивното постоење!!Работата е во тоа дека треба да сме посилни од тоа и да веруваме во самите себеси и во нашите способности а не да дозволиме да не совладаат.Само верба во добро и во Господ се разбира!!!

20. elygj

elygj Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    68
    Не сакам да верувам во магии и слични чуда во ова цивилизирано,модерно време,ама за жал знам дека постојат.Пред некое време постојано размислував за оваа тема зашто сум сигурна дека една роднина ни правела магии,ама мајка ми не сака да се занимава со одење по гатачки и такви работи и ништо не сме презеле.
    Исто така имам слушнато дека треба да се биде силен и да не се дозволи магијата да ндвладее,а за тие што прават магии сигурно ќе им се врати со многу лошо,верувајте