Драги феминки дали на некоја од вас ви се случило да ви вадат жива од врат..? Јас треба да идам утре ама многу ми е страв дали боли дали има некои промени многу многу ми е страв
не боли воопшто, ништо нема да почувствуваш, не се плаши. Мене ми имат вадено од врат, ништо не осетив. Само ми ја покажа после.Нема никакви промени, нема ни белег на вратот баш ништо. Без гајле. Може да знам каде ќе одиш, оти пак не се чувствувам добро сакам да проверам.
i jas do pred nekoe vreme se zgrozuvav od magii i od tie sto gi pravat , gi zamisluvav kako nekoi stari zeni strasni mracni, pakosni , vo crno obleceni , se dodeka JAS mlada zena , normalna kako i site vas ne dojdov na red da napravam magija na drug.......
^Си направила магија на некој друг? Ти, нормална како сите нас? Хммм, се надевам не се шегуваш... Може да ја кажеш причината поради која си ја направила таа магија? Што толку те привлекло да наштетиш на нечиј живот?
Pred nekoe vreme drugarka mi najde vo nejzinata vlecka sto ja ostavija pred vrata, edno malo smackano zmivce{zmija}.Se zacudivme zasto bese mnogu ladno, a zmiite iskacaat na leto,a kako sto veli ova se gledalo deka bilo zivo pa utepano.Dali nekoj i napravil nesto, ili toe a samo nekoja bizarna koecidencija?Ama zivee vo kuka,vo naselba kade sto i na leto nemaat zmii! Moze li nekoj da mi kaze nekakvo mislenje?Jas ne mozam da ja ubedam da pojde kaj nekoj covek da se rasprasa,prvo sakase pa posle se predomisli, sega nesaka ni da cue za takvi raboti, a situacijata i e od loso kon poloso..hmm.Dali ima nekakva vrska toa zmivce?
ne , ne se sheguvam , so potreba imam da se sheguvam za toa. inace da pod normalna sakav da kazam , obicna devojka , kako i site , so fakultet i so skroz normalen tek na zivot Pricinata za magijata e milo - za drago A , i da napomenam , pravena e amaterski , znaci licno od mene , ne od nikoj drug bajaci i sl
Демек магии навистина постојат и нереални и несериозни се само претходните неколку постови. Оваа тема и онака не е за сериозно да се сфати. Затоа е сместена во категорија наречена Другата наука.
И уште не ми е јасно му направи магија на некој да му биди добро се да му оди супер?????? ај ако имаш таква мок направи ни и на нас да ни тргне во животот
Seriously? Ако не веруваш во нешто, не значи дека тоа не постои. Не ми е муабетов за (како што би рекле преку барата) Unicorns & Rainbows но...не мора до толку. Затоа и цело време инсистирам и се прашувам зошто се сместени овие теми во „забава“ и вакви смешни имиња кога секаде на друго место припаѓаат во фолозофија и религија, филозофија и не-знам-што. Но, секој со свој памет. А не дека не ис во право за еден дел - многу од мислењата се несериозни и се согласувам со тебе, барем за тој дел.
Постои причина што овие теми се во забава. Сето она докажано и недокажано досега упатува на став дека такви работи нема. Ако некој има цврсти аргументи кои водат кон спротивното нека повели. Ама бидејќи досега јас такви досега ниту сум прочитала на форум, ниту сум сретнала во невиртуелниот свет, ќе останам на тоа.
Наспроти тоа дека форумите постојат за „докажување“ (и ред други работи кои нема да ги напишам овде бидејќи не им е место), сепак ќе напишам дека тоа е твое дали ќе веруваш во нешто. Твое право е да кажеш дека си согласна со тоа дека темата е сместена на правилен начин и во правилно место, но тоа не значи дека секој друг би де согласил со тебе. Почна дури и серии да прават за да ви ги доловат тие работи на подобар начин и да разберете дека тѕоа не се само „бабини деветини“ бидејќи од тие причини и се уништуваат нечии животи (и тоа зависи од многу работи). Сето тоа мора да има причина што сеуште се одржува како нешто за кое не се објаснува. Никогаш не се повикувам на факти бидејќи тие се само бројќи и утврдувања од истражувања кои се спроведени со репрезентативен метод и од мала група на (најчесто) wannabe „научници“. Вистинските работи не ги пишува на форум туку во соодветни книги. ПРед да се повикуваш на факти, разгледај си некоја од тие. Нема јас да ти посочам ниту една бидејќи ќе испадне дека те наведувам кон нешто. Само посочувам кон тоа дека аргументите се нешто кон кое секогаш се повикувате кога немате ништо друго да напишете туку тежнеете кон препукувања. Повели, разгледај соодветна литература за овие доктрини пред те повикам и јас на твоите аргументи кои тебе те осигурале дека тоа за тебе е „забава“.
абе знаете како велат маката на се ќе те натера кога не помага лекар психијатар причината ќе ја бараш на друго место кај некои во црква кај некои во магии тоа ти е животот,кратко и јасно кажано
auuuuuuuuuuuu lelellelelele se naeziv! gospode boze zarem i toa se slucuva po pgrebi! pa stvarno e bizarno i nenormalo!pupupu skraja da e!
Во никој случај. Добро ти е напишано и точно дека маката ќе натера секого да постапи неправилно, но зошто да наштетат на друг? Само за да се ослободат од нивната мака, посегнува кон исправноста на туѓ живот. Иако постои кармата, сепа грижата на совест и здравиот разум се пресудни. Знам многу луѓе на кои им се направени такви магии кои се пренесуваат на предмет, предметот се остава на улица (нема да прецизирам точно на кој дел од улицата) и оној (најчесто првиот) кој ќе настапи на него, се пренесува истата мака која ја имал и оној кој го оставил предметот. Истите тие луѓе има(ле)ат многу понуди да се ослободат од таа мака на истиот начин на кој се ослободиле и оние кои го фрлиле предметот, па тие пресудуваат да не го сторат тоа и бараат друг, посоодветен излез најчесто од причина што знаат каква мака е и не сакаат да наштетат на друг. Ова е само пример, а има многу видови глупости кои пустото турско ни ги оставило. Кај нив се многу актуелни тие работи, а од нивно време, останало и кај нас да се пренесуваат. Баењето не праи никаква штета на друг, за разлика од ова, но ете и тоа не го признаваат покрај ваквиве личности со расипан карактер. Дека постојат секакви работи, напишаното од Calypso е доволно за да се покаже тоа.