ова го напишав за оние кои им се направени магии, кога ќе нема друго чаре ќе веруваш и во тоа кое не си ни сакал да поверуваш е тогаш све ќе направиш за да ти се врати среќата ,луѓето кога се безнадежни све прават за среќата затоа викам кога ќе те натера маката све ќе правиш ,а за оние што прават магии само ова ќе го кажам тие никогаш немале среќа во животот или им е пишано секогаш тешко да дојдат до среќата додека пак некои со лесно се успеваат ,и таквите луѓе неможат да поднесат да гледаат други среќни кога тие се несреќни и затоа честопати се ситат на туѓата несреќа тоа ги исполнува а неможат да се освестат дека тоа не е решението ,јас никој не осудувам секој човек има душа и срце сите ги жалам што се ослепени од злото а на таквите луѓе само може господ да им помогне никогаш не заборавајте од каде сме дошле ние сме деца на господ а не на гаволот ,и мене ми прават магии но јас никогаш не сум рекла да ти се врати или истото да те снајде туку дај боже да се освестиш тоа што го правиш како Исусовата изрека прости им господе незнаат што прават тоа е за жал така ,простете малце забегав но ме трогнаа емоции после постот знам дека можеби ќе имам и критики и негативни коментари и позитивни но неможам да ги натерам тие што спротивно размислуваат од мене исто како што неможеме да ги освестиме луѓето што прават злобни работи
Поентата ми беше за оние на кои им е направено магија, со предмет се ослободуваат од неа и ја оставаат на некој друг да го снајде. Зошто? За тој да се ослободи од маката наместо да си пронајде соодветен начин за да се ослободи од тоа. Вака ја пренесува на друг (нели, така му било полесно)...
Dali nekoj bil kaj Slave od Kravari i ima iskustvo dali navistina pomaga?mozete da mi pisete i vo licna poraka
ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ! ИТНО МИ ТРЕБА БРОЈОТ НА ДУЛЕ ОД ВЕЛЕС ПА АКО ИМА НЕКОЈ ШТО ГО ЗНАЕ ТОЧНИОТ БРОЈ НЕКА МИ ПИШЕ ВО ЛИЧНА ПОРАКА
може да ми кажете каде одете да ви гледат сакам и јас да отидам, се си мислам дека и мене ми е напраене нешто некако осамена сум сее назад ми тргне веке ништо не ми оде од рака и сменета сум ја самата неможам да се препоззнаам баш сакам да отидам некаде мозже да ми препорачате каде да отидам ?
па предходно кажа било мило за драго а сигурно тебе не ти направиле за да имаш пари од сите страни па ти да им вратиш И ДА ГОЛЕМИОТ ВЕРНИК НЕПРАВИ МАГИИ ц ц ц ц ц какви луѓе има значи СТРАШНО
Луѓе, јас верувам во маѓии.. порано и не толку ама последниве 3 години значи тотално паднав, на школо ми се лоши, на излегување со другарки ми се лоши, дома ми се лоши..сегде ама баш сегде ... неможам да дишам, ми се врти ... неможам да издржам веќе вака секој ден се будам до помислата дека несакам да живеам... дали знаете каде има некој што знае да гата, да растура маѓии ?
Lele sramota! I uste si kazuvas... Poarno bi bilo da ostavis milo za drago da vrati vremeto nego li ti, aj so ti napraile nesto ke mu se pise niv grevot i sramot ama zosto ti da si go zgrozis zivotot. Se se vraka, vo zivotot dobro ili zlo, toa e neminovno. Djabe vikas deka si normalna so fakultet ili vernik, so toa sto go iznese na forumov go dokaza sprotivnoto.
Неможам да си поверувам колку эло има во луѓево. Како може да се эанимаваат со вакви работи јас стварно неможам да си поверувам откако ги прочитав овие работи на форумов. Ако эемевме сите да му враќаме мило эа драго со магии што ли ќе се случеше со светов? Дали треба меѓусебно да се мраэиме и да си наштетуваме?? Искрено ги жалам тие особи эатоа што очигледно немаат свој живот па се эанимаваат со туѓите. Според мене тоа е против религијата, нешто против Господ. И мене ми имаат направено нешто и тоа блиска особа а јас немам срце едноставно тоа да и го направам ни пак да ја прашам со која цел сето тоа ни го направила,само ми е мило што на време открив и престана се, а на таквите Господ нека им суди!! Инаку и јас имам слушнато эа тој оџа од Прилеп кој што правел магии, и тука се вртат многу прикаэни эа него но пак ќе речам неможам да ги сфатам тие што отишле кај него, Господ е голем и гледа се!
Бог да чува . Ја верувам,мајка ми не ме пушта да одам кај едни многу блиски роднини поради една жена наша роднина ...Зло! Демек на братучед ми му правела магии и отишле кај некоја што растура магии и таа апла го кажала името на мајка и ( на таа жената ). Страв во коски ми наби мајка ми .Не ме пушта да мрднам кај нив.Не можам братучедите да си ги видам.
врати неколку страни, прочитај ја темава ке најдеш и броеви и се а еве ти уште една тема drugata-nauka/gatanje-baenje-t79/
Во магии незнам дали верувам... Во средно учењето ич не ми одеше, си забив во главата дека некој ми има направено нешто и затоа се ми оди наназад... Решив да одам кај една жена и да ми гледа, се договорив со еден другар и отидовме, дојдов јас на ред влегов внатре и жената ме праша што поклони имаш добиено за матурска и јас и велам па блузи, ташни....парфеми... и ми вика не не имаш добиено и златен прстен испакнат е нанагоре, и тогаш ми текна и и кажав дека е така и ми вика е на тој прстен имаш попрскано да не ти оди учењето, да немаш срека во љубовта и незнам уште шо од лошо полошо(ама ми рече ТОА НЕ БИЛО ЗА ТЕБЕ НАМЕНЕТО,НЕНАМЕРНО БИЛО), понатаму не ја ни слушав шо ми кажуваше ( прстенот ми е од ептен блиска особа,роднина), си дојдов дома и ги џитнав прстените и почнав да пцувам и да плачам а таткоми и мајками ме гледаа зачудено, им кажав нив кај бев па таткоми почна да се смее и да ми вика абе не се секирај како Господ никој не е, не верувај во се што ке слушнеш, ке бидеш добро... Една недела цело време мислев на тоа неможев ни да се насмеам од мака ама после тоа се потрудив и заборавив и се ми тргна како што сакав, сега сум срекно омажена На една братучедка нејзина најдобра другарка и направила магија на блуза (гледарицата и кажала на која блуза што како и стварно било така) таа беше многу убава, слаба, позитивна личност абе милина да седеш со неа а за кратко време се се смени, почна да се поправа, да станува депресивна не ни излаваше по кафичи ни ништо, ја растурија магијата и конечно после долго време се омажи... Кога дедоми почина се собраа сите кај нас и на дедоми постарата сестра наместо да оди во ве-це да моча таа отишла позади куќа и мочала во бавчата, тетками ја видела и рекла на таткоми оваа пак прави нешто.. После неколку години мајками беше кај гледарица и таа и рекла некоја стара жена со шамија на главата мочала од таа и таа страна на куќата ама попрскала и во дворот на ??(го кажала и името на комшиката) и шо и како правила.... До некаде верувам во ова што го знам од моето семејство ама и некам толку да се занесувам оти нели како што викаат КОЛКУ ПОВЕКЕ ВЕРУВАШ ТОЛКУ ПОВЕКЕ СЕ ФАКА, ЗАТОА СИ ВЕЛАМ ИМА ГОСПОД И КЕ ВРАТИ ЗА СЕ..