1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали верувате во магии?

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од marijasweet, 9 декември 2009.

1. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172

Ти благодарам за одговорот.

Да, личноста го фати со голи раце тоа чудо, бидејќи не ни очекуваше дека може да биде магија. Затоа сум многу загрижена. Дали ти се верува од тогаш илјада глупости се исподесија, добро што сеуште нема некоја посериозна.

Знам дека прашањава и коментарите ми се наивни ама ептен сум загрижена за оваа личност.

2. elka.timova

elka.timova Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    31
    Не но по некој лоши случки може ке ми светне во главата и ке верувам..

3. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    Каренин, нема потреба за страв. Само со вера и трпение ќе се извлече само вака ќе оди по потешкиот пат. Но, од искуство со брат ми многу страшни работи (како здравствени проблеми или смртен случај, пу пу) не се случуваа во тој период. Моќта на магијата веќе не е ни одблиску иста откако ќе го најдеш и ќе се ослободиш од тоа предметчето. :)

Исто да ти кажам дека така ќе му биде eден период ќе му оди потешко и побавно среќата, ама од искуство со брат ми, кога ќе му тргне, тргнато е.

Примеров ти кажував со детево чекано, пречекано веќе на брат ми и снаа ми. Ама кога се роди внука ми, пу пу машала здрава, убава, весела. Многу јако и здраво дете а од наша фамилија а и снашка ми главно сме покревки здравствено и баш се чудиме на кого се метнала. Башка што снаа ми немаше никакви компликации во текот на бременоста, а сите од тоа се плашеа дека подолго време немаа деца.

На karenin му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    154
    Луѓе многу се загрижив кога денес ми оставија црвен конец на маса. Потполно сум сигурна дека немаше ништо на масата ниту пак некој носеше нешто црвено па да речеме дека му се скинало случајон или нешто слично. Некаде прочитав дека можело да се користи за љубовна магија а може да се каже дека личноста ми е љубоморна во тој контекст. Можеби нема врска ама знаејќи за кого станува збор можам да поверувам во се. Никогаш не сум верувала во вакви работи но сакам да знам некој ако има било каква информација и дали да го фрлам во вц или на чешма со водата? Не ми се смејте :$ Секој коментар ми е добредојден. Инаку беше свиткано на два еднакви делови и како снопче незнам дали било цело едно конче или пак две посебно бидејки кога ги разделував можно е јас да сум го скинала па да се две. Однапред благодарам!!

5. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.770
    LejdiD разговарај за ова со постари лица, на пр. баба ако имаш, сигурно таа подобро ќе ти каже што и како да направиш.
    И најискрено се надевам дека никој нема да успее да ти направи било што! :*

6. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    не трбало да го факаш со рака требало со метла во губралче и во истечна вода да го фрлиш во канализација или во вц шоља

7. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    154
    во лавабо го фрлив тоа исто е нели? инаку со рака го фатив да а за малку незабележливо ке го фрлев чистејки ја масата ама ете мн чудно ми падна што бараше таму на масата само јадење имаше и сакав да видам дали е еден или два споени битно како два испреплетени беа само незнам дали биле еден па мене ми се скина при отплеткуванјето или беа два ама се си мислам дека два биле со иста должина а личноста ме изненади со својата посета(немаше дојдено со години) и во текот на муабетот ми спомна дека секоја врска можела да има крај да не сум имала големи очекувања т.е да не сум се фалела пред време а јас па никгоаш не се фалам. Не обрнав внимание на муабетот знаејќи дека е од љубомора ама кога го видов ова па уште прочитав на нет дека можело за љубовна магија да се користи се замрзнав. Прочитав во вода да се фрли и затоа во лавабо фрлив мислам дека е ок така?

8. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Јас вервам дека постои нешто такво пошто лани како беше,најдов едни такви умотани црни конци,имаше и конци со макарите заедно и игли,меѓу нив беа пикнати,како нормален сет за шиење,затоа не се познаваше,само не се сеќавам точно кога. НЕ знам за кој биле наменети. Ги фрлив јас тогаш во река,ама пошто ги фатив,тогаш од кај да знам дека е такво нешто,ми се чини нешто се случи...еве во љубовта мир немам...И незнам дали е тоа или што е,ама никогаш до толку не било вака...А и друг пат сум приметила како напрскана една блуза,како со вино,можда и крв да било,појма немам,после си викав дали е можно нешто такво да е правено...Јас стално си викам Господ ќе ми помогни,си се молам стално,ама овие работи ме зачудија некако. И ми се чини многу работи на лошо ми тргнаа,затоа почнав да верувам...

9. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    47.854
    Значи секогаш кога ќе најдете нешто, никогаш не го фаќајте пред да го попрската со сол и вода ! Не да го попрскате само туку буквално да го избањате со вода, ставете во една вангличка повеќе вода, сол повеќе и остајте да отстои некое време потоа фрлете ја водата врз тоа што сте нашле. И дури тогаш може да го фатите ама не со раце, туку бутајте го некако со метла, со лопатче, без оглед и крпче да земете и ракавици да ставите сепак ќе ви биде фатено со рака. :!:

10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.401
    Допаѓања:
    105.584
  11. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Абе знам јас дека така треба,ама ко не очекував такво нешто...од кај да знам...После џабе од ко ги фатив.Се миев едно друго ама...И ги фрлив најбрзо што можев. Абе кај што е Господ,никој не можи ништо да направи,само ме нервира што сеуште прават глупости. А љубоморни еден куп има и такви што не им одговараше тоа што имав.

12. pikolino

pikolino Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    55
    Како после нанесено толку зло на лугето можат мирно да живеат и да уживаат во несреката на некој господ ке имплати и тоа скапо ке платат за своите постапки ,да верувам во магии се слуци во мојата фамилија брат ми никако неможеше да најде девојце колку и да покушуваш никако не оди дури не добиваше поглед од женско , отидовме кај една жена има што да слушнеме откако ги завршивме сите работи што ни кажа жената да завршиме се крена на добро си најде девојце се засакаа се земаа. само верба во господ и се ке се среди

13. dimdim

dimdim Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    120
    Не јас никогаш не сум верувала во такво нешто и не сум сакала да верувам , што прават како прават зошто го прават тоа да мислиш лошо на некого е ЗОШТО ? што ти има згрешено толку
    леле мене искрено ми е страв Господ нека не чува и пази од такви :( :( :(

14. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    Поплукај си во пазуви и речи си „Не дај Боже животот да ме натера да верувам.“
    Нема поморничаво нешто од беспомошноста која ја чувствуваш предизвикана од болен ум на некој човек кој место со тие пари да си купи нешто убаво за него, ги дал кај некој за да ти наштети.

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  15. dadesrce

dadesrce Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    дали некој познава некој оџа од кичево што е Човекот е Baba поточно поглавар на муслиманската заедница во Македонија. ?ми треба хитно да стапам во контакт со него пеходни имаше некој напишано за него фала ви

16. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Мене лично не ми се случило таква работа или па не сме приметиле ништо дома, којзнае се е можно. :^)
    Инаку не значи дека не верувам, напротив, верувам дека постојат до толку болни (ама тоа се навистина болни луѓе) што и по цена да се уништи сопствената среќа, бараат начин да се уништи туѓата. Ме лазат морници кога ќе помислам на такво нешто, толку ми е морничаво и некако непознато. Само господ да не чува од такви работи, страшно. :x

17. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    154
    Oсвен црвениот конец на маса најдов исушен лист т.е црн лист во поклонот.. Бог да чува стварно незнам дали е ова случајно или навистина е со некоја намера, бидејќи не се скриени работиве, напротив. :|

18. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Леле ЛејдиД веднаш фрли го целосно цел поклон во некоја река. И се што имаш дома ако ти текне дека ти е дадено од таа особа, се да фрлиш. И моли се да не допре до тебе тоа што таа жена посакала да ти се случи.

19. Orthophill

Orthophill Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    1.854
    Допаѓања:
    4.553
    Ама ако е повреден поклонот слободно да ми го даде мене :)) .
    Туку деновиве ме мачи една мисла... Што се тоа ветроштини (или ветрошчиње)? Сторение и нагазено јасно ми е што е. Ама за ветроштина се мачам деновиве.

На Witchman му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lost.in.translation

lost.in.translation Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    6
    Дали на некоја и се има случено (или па познавате некој) жена по Скопјево да ве застане на улица и да ви каже дека некој ви направил магија?