И мене ми треба некоја личност како Дуле ,само да е во Ск.Зашто моментално немам превоз до Велес,односно немам со кого да одам немам друштво( а сама страв ми е) Па да ми препорачате некој во Скопјево и колку зема. (Пс.кај Сребра сум бил и не сум задоволна)
Не верувам, не сум нашла некое логичко објаснување за да верувам во такви работи, едноставно сум сватила дека се се случува со причина и никој без разлика дали ќе колни и ќе прави некои магии не е причината за лошото што се случува.
dali nekoj znae vo makedonija sto se bavi so vlaska magija? sum cital i slusal deka vlaskata ljubovna magija bila broj 1 vo svetot, potoa sledi vudu itn! ako nekoj znae informacija i broj molam da ostave podatici! blagodaram
Од прва рака знам дека Мина Даниловска никогаш не се занимавала со баење, со магии, гатање. Жената доби чуден дар на јасновидство на кој се навлече. Таа само можеше кога стопосто прецизно , кога помалку да ги види настаните. Набрзо ја сфати опасноста и замката на лукавиот и со помош Божја силно се пресврти во Христос и го сведочи до денешни дни како вистински воцрковен верник. Слушам од разни страни дека има и големи дела на љубовта, помага сиромаси, утешува ближни, не го сака светот , речиси воопшто не го напушта домот заради забави и суети . Ако не беше тој период кога како што вели таа во романот во кој се` е точно, да падне, немаше да стане во познание за Бога.
Не се сеќавам дали сум пишала на темата, но ќе раскажам една случка, која ми ја кажа мајка ми. После разводот со татко ми, таа скоро секоја вечер сонувала ист човечки лик, а ликот тотално и бил непознат. Значи дека не се сеќавала дали некогаш во животот го сретнала. По игра на случајноста, една пријателка и кажувала за човек ( не ми текнува на името) од село Кравари, Битолско, кој се разбирал во магии и такви работи, и ја замолила да одат. Кај човекот било со закажување, и таа пријателката имала закажано а мајка ми не. И пред да влезе оваа пријателката, мајка ми додека стоела до автомобилот, и пријдел некој човек и и рекол 'Ајде, те чекав да дојдеш долго време'. Мајка ми била запрепастена, бидејќи тој бил истиот човек од нејзините сонови. Човекот и рекол дека била направена магија за да дојде до развод. И рекол дека во левиот џеб од младоженското одело на татко ми ќе најде крв и конец црвен. И навистина така било Неутрална сум некако по ова прашање, ама по случката на мајка ми.. И една другарка ми има кажувано дека секое утро пред прагот на куќата, наоѓала часовници. Таа студираше во друг град и таму беше сместена во куќа. До нив живееле некоја старица, и деноноќно баела пред куќата.. Језиво.
Тетка Мина (од милост така си ја викам ) е класичен пример како еден човек кој згрешил треба да се покае и да го продолжи својот живот. Покрај се` таа е исклучиво силна жена, која не тајно, ами јавно собра сили и ги исповеда сите гревови! Бог нека и` ги прости гревовите и нека и даде уште поголемо покајание и уште поголема сила да оди напред кон Идното Царство!
Јас сум слушнала дека влашката магија е најопасна па еве што најдов на нет. http://www.astrozmaj.com/system/izborpo ... bavna.html
Леле не знам ни дали верувам ни дали не верувам. - пред 10 години знам некоја жена ни истурила нешто пред врата, комшикава видела и одма ја разбудила мајка ми и она со црево средила тоа. Инаку.. Имам полусестра тешко искомплексирана и злобна кучка. Да таква е, толку е злобна што има внесено и курвалук и дроги кај нас у куќа. Мислам дека ни прави магии бидејќи од кога се пресели кај нас остај што предмети фалат, блузи нови искачаат од никаде негде туку ние ко фамилија се караме 24/7. Сите се сакаме ненормално ама нема комуникација меѓу нас! Мајка ми више 10 години нема работа, татко ми ко ненормален се коцка и скренува у глаата. Се разведија и сите сестри и немаштија стана и се тоа. Ај немаштија и безработница во Македонија е секојдневие, ама сите да ти се разведат, ко ненормални да се карате, пресметки да има (да!). Мислам ѓавол имам во куќа. Пола фамилија сме многу религиозни, пола не сме. Како и да е, смешно звучи но на едно 18 годишно дете да гледа вакви глупости му ствара тензии у глава. Да идам да барам помош по вакви некои? Нема спас од ситуацијава, со години едно та исто се дешава, а рачунајте.. сме биле ептен океј фамилија со пари, со комуникација. Сега? сите сакаме да се мавнеме од таму...
Здраво Феминки, сакам да ве прашам дали некој во сксоро време бил кај Оливера во Дедебалци? Јас читав по форумов дека гледала во понделник, среда и петок и дека треба да носам сукња. Некаде прочитав дека треба да бидам +чиста+ и незнам дали мисли да немам добиено? Па ако може некој да ми каже?
Дали некој бил кај Сашо Фактор Икс? Мене човекот ми има погодено преку смс еднаш, но ми кажа и дека некој ми има правено нешто, па се мислев да одам кај него. Ако имате искуства, пишете...
Ќе ве молам ако знае некој број од човекот од Кравари - Битолско да ми пише многу ми е хитно! Или евентуално за Оливера од Дедебалци некакви информации како да закажам оти како што прочитава не можело телефонски! Ве малам ако некој нешто знае обавезно да ме исконтактира, може и во л.п
Немојте да се излажете,магиите ,растурањето магии ,баењето, гатањето се гаволски работи , гаволот ке ви помогне навидум ама после тоа ке зажалите и вашата состојба ке биде многу пати полоша од сегашната. Тој што верува во Исус Христос и бара негова заштита, не му можат никакви гаволски влијанија. Освен ако самиот по слободна волја ја отфрли Божјата заштита.