Не, не верувам, навистина ми е жал за феминките што имале толку голема мака и на крај барале чаре кај бајачки, но бар мило ми е што ете, на тој начин си го решиле проблемот. Сепак, мое мислење е дека најсилно нешто е моќта на мислите и автосугестијата, па ако е некој посилна личност може сам да се справи со проблемите. На послабите луѓе им треба некој да ги подбутне, и ако веруваат во магии, тоа ќе им биде доволна причина да се осетат посилни и да се справат со тоа што им се случува. Енивеј, ако некој на ваков или онаков начин успеал да премине преку некои тешки моменти во животот, нема ништо лошо во тоа.
Девојки пред некое време ми беше доста лошо во стомакот, правев крвна слика и минував низ голем број прегледи но лекарите специјалисти кога лежев во болница се чудеа од каде волкави болки имав бидејки кога ги погледнале резлутати се потврдило дека сум била сосема здрав човек, а јас и понатаму имав болки во стомак. Одев на цркви, постев,на пречист, на литургии секоја недела, но мене болките не ми исчезнаа, се додека не отидов кај една гатачка која рече дека ми била направена магија уште од бебе, а било лекувано некое машко дете од врзување, што е тоа врзување и каква е таа магија?
Имам и јас слушнато,една другарка на сестра ми и го “врзале“ стомакот и доживеа спонтан абортус со близначиња на другаркава и наместила некоја си стрина во венчаниот фустан нешто за да подметни ,па од кога замина кај гатачката кај што одев и јас и кажа да го фрли фустанот и по некое време остана трудна и сега има здраво,машко дете
Целосно веρувам во магии! Знам деκа постојат бидејκи илјадапати ми се доκажало тоа во многу ситуации. Постојано и со генρации се имаат пρавено магии на нашата фамилија, и на многу дρуги κои ги познавам...да на објаснувам што поточно, ќе тρеба до утρе. Битно веρувам во магии и ниκој не може да ме убеди деκа магии нема!
ако знае некој да ми каже кај тој дуле од велес само телефонски се заказува или мозе и на друг начин мислам да отидеш и да си лично закажеш?? ако може некој број од некоја стварно добра гледачка која ке може да растура магии позз
Здраво ја сум од Кратово и имам исти проблем,може ли да ми кажеш како се вика таа жена,ако сеуште се сеќаваш?
Istiot skroz problem sigurno magija mi e napravena te molam kazimi kade se naoga toj covek dule i zenata kako se vika so poskoro
Дали знаете некој што растура маѓии,и дали помогнал,доколку знаете ве молам пишете ми лп.Благодарам многу.
i jas bi zamolila nekoj da pise ako znae nekoja zena koja pomaga .... makata na se ke go natera covek
Еве после толку време и јас се враќам на оваа тема..За мојата ситуација имам напишано негде на 30 стр.мислам..Од тогаш помина многу време,моите живеат раздвоено а со сестра ми одиме 2 пати неделно кај татко ми(не се сеуште судски само така се договорени).Сестра ми е малечка има 6 годинки. Сабајлето го местев креветот горе во спалната каде што живееме сега најдов најлонче.Најлончето ѕиркаше не беше убаво наместено.Го отворив а во него имаше фолија а во фолијата шеќер,лук и нешто како зачин..Ја седнав сестра ми и полека почнав да ја испитувам од каде тоа и ми рече дека кога сме биле кај татко ми додека сум спиела во другата соба баба ми и го дала најлончето и и рекла да го стави каде што спиеме и дека не смее да кажува на никој..Веднаш ми стана јасно за што се работи,веднаш и го покажав на мајка ми а таа му се јави на татко ми и му кажа да престани веќе мајка му и дека нема веќе да се гледа со мене и сестра ми во станот туку ако сака да не види ќе не види во паркот!Потоа тој се јави и се изнаразвика сме ја клеветеле мајка му а и сестра ми му кажа на телефон.Почна да зборува како сме и го кренале притисако не сме ја оставале на рајат..Не знам што сака жената ете меѓу моите е готово и се исполни желбата..Сакам само да знам дали некој го знае значењето на ова што го пронајдовме..Ќе ви бидам благодарна доколку ми помогнете
Ноуп! Они веруваат у мене па за ја да верувам у нив?! Ко ќе ми го вии Стојне-во некој, е тогаш УНА МАЏИЈА ќе ми напрај!