Зошто да не можеш да коментираш.? Не сум те ни приметила дека си пишувала на темава така да не те "напаѓам" тебе лично, си кажувам мое мислење на темава. Ти си имала мака и веруваш во магии, јас сум имала мака верувам во Бог и во самата себе си..........ако веруваш во Бог, не може да веруваш во магии, првото го исклучува верувањето на второто.
ако веруваш во Бог, не може да веруваш во магии, ...I jas go mislam istovo, samo za zal ludjevo poveke veruvaat vo Bog na zborovi otkolku vistinski!!!
Jas veruvam deka vo posledno vreme nekoj mu frlil magija na forumov. ...smejte se vie smejte se. Ma kakvi magii,kakvi aladinovi lambi.Skraja da e da ne stigne covek do stepen da bide krajno ocaen.
Да се надоврзам, земајќи предвид дека огласот се наоѓа помеѓу студентка што нуди масажа на добро ституирани господа во својот стан и професионален спортист што сака да експериментира со сексот и бара секси девојки/дечки можам само да претпоставам на каква љубов наишла во другиот свет.
Јас мислам се е до психата,во време кога се оди надоле маките на луѓето финансиски љубовни сл.,се повеќе ке сретнес луѓе дека веруваат во моќта на магијата дека нив некој ги има урочено или не знам со,но јас мислам дека не треба да се дава значење на вакви работи споре дмене глупости,и јас лично воопштно не верувам дека магија или урок е виновен за мој одреден неуспех во животот.
Ако верувам во магии значи дека верувам и во постоење на гаволот како виша сила.Но освен Бог не постои ништо друго што е над човекот.Барем по мене.Дека постојат злобни,завидни тоа да.Исто и луге со негативна енергија.Но не верувам дека поседуваат нешто толку мн мокно што би можело да влијае на мојот живот од далеку.Не се оптеретувајте со тоа.Бидете верници,бидете благодарни на се што имате,позитивни ,помагајте и никој ништо не ви може.
Морам да признаам дека темава ми буди ехо уште од мојата невина младост кога ги читав "Господарот на Прстените", "Хари Потер" и други слични книги па имав желба еден ден да станам волшебник, но тоа беше само сон. Не бев свесен дека навстина постојат, ај што нема друго фајде за работа во државава, ќе му се јавам покасно ако прима калфа. Имам прочитано доста книги со фантастична содржина би требало да ме прими.
Со време кога ја усовршил магијата и тешката работа вродила со труд...на човекот му се има вратено апетитот. Или обратно можеби...нешто почнал да шврља и му ослабеле моќите па него му удриле магија и се поправил. Уф тешка одлука. Не можам да се решам сега моќите му се зајачани или ослабени. Барем крвна слика да имаше да видев.
Здраво....ми треба ваш совет....помош..... Бидејки веке многу долго време пронаоѓаме исечени алишта (најчесто мои и на татко ми), вчера конечно со мајка ми се одлучивме да одиме кај една жена за да ни каже што е работата....жената кога почна да бае на иконите цело време повторуваше дека многу магии ни се направени во куќа, премногу... намерно направени и со цел...и жената цело време само ке погледнеше во иконите па во мене (во мајка ми дали еднаш сврте поглед)...на крај кога веќе бев таму се одлучив да ја прашам дали ке бидам повторно заедно со дечкото со кој бев во долга и сериозна врска (прашање беше на момент кога да ме побара), но без никаква причина преку ноќ се завршува и веќе скоро 4 месеца не сме заедно-а ни јас а ни он (колку што дознавам од најблиските и од тие што го познаваат) немаме друг во нашиот живот, а во врската функциониравме супер, до тогаш се немавме еден ден разделено-и да се скаравме за глупост тоа траело саат-два, ништо повеќе, и многумина ни се восхитуваа на врската и нашата меѓусебна поврзаност....од таа причина ја прашувам жената дали ке бидеме повторно заедно и она ми вика ауу на вас ви е направена голема магија, многу голема и тешка магија и истата ви е закопана, а сето тоа е направено со умисла....многу е тешко да ја разбијам таа магија бидејки е закопана........вика ке пробаме но не можам ништо да ветам зошто е со цел направена и истата ја закопале..... ...доколку на некој му се случило нешто слично или знае некој кој би можел да ми помогне да ја разбијам оваа магија Ве замолувам пишете ми зошто луѓево се страшни....се занимаваат со уништување на туѓи среќи.........а не сакам да оставам само на тоа да се обиде женава...сакам да најдам некој кој би ми помогнал да ја уништам додека не е доцна и не тргнеме и двајцата по посебни патишта во животот... кога ги слушнав вчера тие зборови ми се плачеше од што сум беспомошна, тажна и бесна..... Ви благодарам...........