1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали верувате во магии?

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од marijasweet, 9 декември 2009.

1. marce1980

marce1980 Нов член

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    pred edna nedela raskinav so devojka mi,neznam sto se sluci ednostavno kako da ne sme ni bile zaedno se zaboravivme nitu taa da se javi nitu jas ova mi se nema sluceno nikogas 3 i pol godini sme zaedno i mnogu se sakavme i imavme planovi da se verime i da zapocneme zaednicki zivot i mnogu mi e cudno i neojasnivo kako se sluci sega ova i mi treba vasa pomos da mi kazete nekoj dobar gledac ili vidovit covek zasto jas ne se razbiram od ovie raboti a mislam deka nekoj nesto napravil jas ziveam vo skopje

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  2. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    Дали некој знае да.каже вратиката што намена има кога некој ја.употребува за такви работи?

3. marce1980

marce1980 Нов член

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    ve molam pisete mi brojce vo lp od nekoj dobar gledac vo skopje

4. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    564
    Ne veruvajte vo ovaa Aisha, ovaa Dorotea e taa istata ja najdov po poveke forumi i so slicni prikazni, i pisav vakov email mi vrati
    Postovani, poruka koju ste dobili je automatski odgovor. Trenutno nisam u mogucnosti da Vam odgovorim, ali ucinicu cu to u najkracem mogucem roku. Za izradu zapisa potrebno mi je 6 sati molitve i zato Vas najljubaznije molim da NE OCEKUJETE OD MENE DA VAM RADIM BESPLATNO. Moji zapisi su daleko poznati, dokazani, imaju moc i deluju neovisno od Vaseg verovanja, a deluju na taj način sto izazivaju pojave niza okolnosti koji se inače pripisuju slucaju. Bez obzira koji cilj zelite ostvariti, postoje zapisi za svaku namenu
    Za izradu zapisa ili zapisa u Hamajliji potrebno je Vase: Ime, prezime i datum rodjenja. Izradjeni zapis se salje putem email-a, isti morate istampati i postupiti po mom uputstvu, nikako drugačije! Vase spremne zapise dobijate istog dana nakon uplate.

5. eagle.eye

eagle.eye Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    89
    Што е вратика???за да можам да ти објаснам, оти не ми е познат зборот

На iva1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    Вратика е растение

7. pipi123

pipi123 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    128
    Луѓе што значи беа ми гледа сеа скоро и кажа ми дека ми дале пара од мртовец ? Дај некој нека ми објасни што е тоа и како да го исчистам ?

8. Ikky*

Ikky* Нов член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Мoже ли oд сите oвoе дa ми oстaвис брoјче те мoлaм. Фaлa oднaпред

9. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.754
    Не! Не верувам во магии дека се е до самата психа. Во светот да отидеш и да кажеш дека правиш магии, сите ќе те мислат за малку мрдната личност, во Македонија да кажеш дека правиш магии, муштерии ќе имаш 1000. Мислам дека е време да се свестиме и да ги преземеме конците во свој раце и се ќе биде подобро.
    Магии “фрлаат“ само болно љубоморни жени, шо мажот им не ги сака, а имаат деца, па зашо другите да се среќни кога она не е? И отиде кај некоја баба или тетка, им зема парите им каже глупости, оваа се теши дека ќе и помине на нејзе лошото чуство и прави глупи работи. Зашо? Се е до психата! Таа си мисли дека ќе и е подобро со тоа шо ќе им наштети на другите и ќе и` биде подобро, а луѓето шо веруваат во такви работи ќе им се измеша се во глава, ќе им се слоши еднаш, ќе паднат на испит еднаш и одма муабетот “Ааа некој црна магија ми има фрлено!“. Не е магија, не е ништо. Се е до тебе! Ниедна сила не може да направе да ти тргнат работите наопаку. Самото размислување за тоа дека ти фрлиле магија те тера да се осеќаш лошо и да не си доволно концентриран за некој работи шо ги правиш, па после кога ќе утнеш малку и кога од тоа малку ќе ти се превртат многу работи, дека така е се поврзано едно со друго во животот, ќе си помислиш “Ехх магија м фрлиле“.

На Ana Chio и Dona-Ares им се допаѓа ова.
  10. vol6ebni4ka

vol6ebni4ka Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    19
    Пред околу половина година една циганка ми гаташе на шолја кафе. И се што ми рече испадна вистина. Едно што ми бодеше очи и што ми направи немир на душава е тоа што ми кажа дека една жена која живеа во куќата ми прави магии,цело време ни потикнува кавги со мм. А освен мене во куќава е свекрва ми. И така е за магија дали има фрлено врз мене незнам ама знам дека секоја кавга со мм е заради неа. Сега зошто го пишав ова мислење на оваа тема би ме прашале знам. Пишав бидејки многумина страдаат од црна магија која им е направена токму од страна на домашните.

11. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    Имам една другарка,отишла на гости кај баба и,имала направено нешто за јадење(месено или незнам какво беше),и девојчево додека јадело ја приметило како збори(шепка) тивко и незнаело што да направи па и кажала "што бабо?" и она и рекла ништо ништо и продолжила да шепка и девојчево престанало да јаде и си искочило..Инаку не се во добри односи,па што би можело да биде тоа?
    И јас пред мои врата имам видувано крв(капки од крв),некогаш беа многу чести,скоро секој ден 1 смена пред школо налетував на неколку,инаку живеам во зграда...што значи и тоа?Во фамилијата никој со никој не се сложува веќе неколку години,како некој магии да ни има направено,незнам можеби е до нас,но секој ден мора некој проблем да има ..

12. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.562
    Допаѓања:
    78.816
    Не да верувам, туку знам дека има такви нешта, знам многу примери од луѓе кои страдале од нечии магии.

На iva1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    Не верувам- верувам само во сама себе ;)

14. littlevampire

littlevampire Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    699
  15. ghost99

ghost99 Нов член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите нова сум на форумов ама маката ме натера и тука да се обратам за одговор. Да не долзам многу сакам на кратко да расказам една случка која не ми дава мир веќем подолго време. Во ноември минатата година останав бремена со второ дете после три месеци се јавиа компликации и морав да ја прекинам бременоста за време на бременоста од првиот ден до последниот имав кошмари секоја вечер, цело време сонував како починати роднини цело време ми земаат нешто, и така се до последниот ден кога се престана и еве до ден денеска кошмарен сон немам сонувано. И така поминаа неколку месеци полека се врати се во нормала и еден ден од нигде никаде ми текна дека пред да останам бремена една мн блиска роднина по мм ми го побара мидерот за бремени што го носев цела бременост со првото дете(наводно на некоја приателка и требал) и не знам зошто одеднаш ме фати паника и викам сега одма и се јавувам да си го побарам мидерот назад и се јавив и ми сврза неколку лаги како демек приателката и го вратила одма мидерот ама незе и било зал да ми го врати оти се исомплицирала бременоста (а ко ми го зеде мидерот таа јас не бев бремена останав по еден месец а прекинав бременост по три знаци имала време од 4 месеци да ми го врати) . како и да е следниот ден ми вика мидерот го нема нигде не мозам да го најдам и не ми го врати. Значи не верума во магии не верувам во бајачи никогаш и не сум била, освен Бог и црква ништо друго не познавам Ве молам да споделите мислење Ве молам дали станувам параноична или ситуацијава е вистина нелогична. Се извинувам на долгиот пост. Ви благодарам

16. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.263
    Допаѓања:
    34.560
    @ghost99 Ова треба да ти биде поука веќе никогаш ништо да не даваш никому. Колку и да ти е блиска роднина стој подалеку од нејзе и од нејзе не примај ништо.
    И ние дома си патиме од таква блиска роднина.
    Што подалеку, тоа подобро за тебе.

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ghost99

ghost99 Нов член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Невозмозно е да стојам подалеку затоа што е ептен блиска роднина а и сеуште не сум сигурна дека има нешто лошо направено па така да ја осудувам макар што и не знам како ќе доказам, не сакам да верувам дека некој е способен за такво нешто а најмалку некој близок ама се се сведува на тоа затоа молам некој што не верува во магии да ми даде логичен одговор на макава моја и да мозам после раат да спијам

18. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Не верувам.

19. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.697
    За жал денес има многу луѓе што се повеќе занимаваат со туѓата среќа, отколку со својата несреќа, па затоа све и свашта се способни да направат. Зошто ти или некој друг да е среќен кога он неможе. И да верувам и од што други имаат кажувано и од тоа што на мајка ми и татко ми им било правено.

На stilas7 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.263
    Допаѓања:
    34.560
    @ghost99 Најдобро оди кај некој/а гледач/ка да ти каже дали некој ти прави маѓии и кој.
    Така на раат ќе спиеш, знаејќи кој ти е пријател, а кој непријател.
    Полошо е вака да не знаеш дали да се дистанцираш или не.
    Што ти е толку блиска роднина?

Еве лично мое искуство да ти кажам, нас маѓии ни правеа Стрина ми (жена на брат на татко ми, значи блиска роднина) и мојата Кума што ме има крстено (исто така блиска роднина), со Кумовите веќе со години ниту се имаме слушнато, ниту видено, со стрина ми се држиме на некоја поголема дистанца и нема некоја блискост.