Ти пишав во лична порака QUOTE="detektivka, post: 2180834, member: 92724"]Искрено верувам. Во последно време не ми оди ништо. Неколку пропаднати вработувања, пропаднатаи врски, само што ќе почнам да излегувам со некој и го снемува. Може доколку знаете некој/а што растура магии или гледа да ми кажете? Во близина на Скопје, сепак таму студирам и престојувам. Благодарам[/QUOTE]
Јас сметам дека магиите делуваат само на оние кои веруваат во нив. Јас лично не верувам, сето тоа е само негативна енергија која ќе делува на вас само доколку вие самите и дозволите
При толкав напредок во светот и технологијата само во Македонија и на Балканот може во магии да се верува. Абе ајде, не учиш, паѓаш на испит магија, бракот пред пропаст мажот пијаница и тоа магија, било што лошо да се деси магија од комшиката/свекрвата/другарка што ви љубомори. Ако не се поработи на себе, својата психа и проблеми, никој не ви е крив што ништо не ви оди во животот.
ima luge pravat, no ne veruvam zasto veruvam vo gospod, i koj silno veruva vo gospod magija nego ne go fakja , zapomnete
jas iskreno veruvam vo Gospod, znaci sum citala postojat crni i beli magii,sepak postoi magija......znaci vo svetot ima i dobro i zlo, dobroto e Gospod so site svoi svetiteli, losoto e Gjavolot so site svoi padnati angeli...........Moj sovet samo Verba vo Gospod,znaci ako imate teski momenti,ne vi ode nisto od raka........posetete nekoja crkva,manstir, ima prekrasni molitvi za se sto vi treba.......odete, molete se, ne odete po zeni da vi gatat bidejki so samoto odenje vie veke pravite metanii na Gjavolot........bidejki taa zena ke vi rece za da imate sreka napravete go ova,ona,so samoto toa pravenje vie mislite deka pravete dobro nesto za vas ama sepak ne znaete deka vleguvate vo toj krug,bela magija........samo verba vo Gospod......toa e moe mislenje
Јас верувам во тоа зло откако ги видов со свои очи после смртта на мојата свекрва А што мислам и како тоа делувало на мене...тоа е мој проблем
Jas citav za Manastirot Lepavina taka mislam deka se vikase vo Srbija, Manastir na Presveta Bogorodica....ako ti e napraveno magija crna, svestenik ti cita molitva i se se resava.........
Многу е долго и широко но ќе пробам во кратки црти. Се почна кога она се пофали на две комшики и тоа пред мене,дека денеска на работа и се удавил слепи миш во кофа со вода (што јас сигурно не поверував).Поминаа долги години,јас не можев да дојдам до него за да го фрлам и она си го ..трошеше како знаеше и умееше,а од истите комшики дознав дека го исушила и ставала во кафе или храна не знам каде се. После нејзина смрт,во нејзината соба го најдовме слепиот миш,кој однего останала само главата и плус најдовме бидермаерот од нашата свадба исецкан ситно и едно ливче кое што пишуваше името на кога е цвечето,баш така пишуваше.Друго што најдовме некој прашкаст материјал и во него копчиња од машка кошула. Ова беше само дел од тоа што најдовме,а да не кажувам секоја маица што му ја купувала на мм ја носела на бајачки,а тоа ми го кажуваше повторно комшиката која одела со неа, а после ги гледаше на жица за сушење. Знам дека некој ќе рече зашто не сум реагирала ама можеби тоа беше причина за мојата нереакција А како ми беше, само јас си знаев