Незнам колку може да и помогне Господ Јас само реков дека само он може да и го прости гревот....а јас НЕ
Kade ke im odi neznam,isto neznam i kako moze da go pravat toa,zarem se sitat na tuga bolka,sto li gi tera toa da go pravat,kako li se osuduvaat na takvo nesto navistina neznam
spored mene tie se obicni nesrekni luge pa taka se raduvaat i na tugata nesreka,neznam dali da veruvam vo magii no ima bezbroj slucaevi nastradani od takvi raboti,no ima period koga navistina nisto ne mi odi kako sto treba
Здраво на сите феминки. Темава ви е добра. Јас верувам во Бог. Тој е еден и единствен. Но верувам и во злите сили. Во моето семејство во последно време преовладуваат силни кавги и никако неможам да си одгатнам од каде потекнува таа негативна енергија. Во еден момент се е океј но за секунда ситуацијата изглегува од контрола и среќа што во тие моменти сум дома. Се што сакам е мир во семејството а постојано се случуваат чудни и лоши работи. И дури страв ме фаќа. Незнам што да направам. Јас сум од Виница. Ги прочитав вашите коментари и сакав да ве прашам дали имате слушнато за некој/а што гледа и што ќе може да ми помогне но да се наоѓа во овој регион, Виница или Делчево ми е тука поблиску. Прочитав за Дуле од Велес и Маре од Петровец но тие ми се многу далеку и не ќе можам да дојдам до нив. Ако познавате некој и ако имате искуство ве молам пишете ми во ЛП или тука на форумов. Поздрав до сите и се надевам на вашата помош
Zdravo feminki, ve molam koj ja znae adresata na Dule od Veles da mi ja kaze ili ako znae da mi objasni kako da go najdam vo Veles. Ve molam koj bil kaj nego da pise, mnogu mi e vazno, vi blagodaram odnapred
Да бе магии...чирубу чириба абракадабра...само кога скуби ду ќе ја допри таа стаклената топкица тогаш...е тогаш да
kolku si ti indiferenta i naivna! ja imav crna magija i ne zbori deka ne postoi! dodeka ti si naivna i trosis vreme na patetiki. na nekoj mu davaat voda od mrtovec da pie. naivnost
Сум чула дека водата со која го бањаат мртовецот ако ја посипат негде, и ја згазиш може лошо да биде. Исто така една роднина ми викаше „Кога ќе умре баба ти, внимавајте марамата со која врзуваат раце, нозе, вилица на мртовец да не ја земе некој. Ако ја земе може да направи да немаш деца. Ќе си рече „Кога мртовецот ќе роди деца, тогаш и ти“. Иако сме 21-век секакви луѓе има. Гледавме марамата да не ја земе никој и да си отиде во гроб со мртовецот.
Дo некaде. Зoштo? Имa ли некoе другo oбјaснувaње зa oвaa пoјaвa кaј луѓетo? Немa. Дoкoлку некoј дoктoр, нaучник или нештo другo пoвеќе се пoсвети зa oвaa пoјaвa мoжеби веќе немa дa се викa мaгијa и дa се лечи oдејќи пo бaјaчки. И не знaм кaквa пoврзaнoст имaaт Гoспoд и мaгијaтa? Гледaм сте пишaле aкo верувaш вo мaгии не верувaш вo Гoспoд.
Па да се речи верувам.. Под магија подразбирам некое зло, некоја штета Па за да постој доброто, мора да постои и злото нели за да ја воочиме разликата инаку како би знаеле што е добро а што зло.. И во денешно време постојат секакви луѓе колку добри толку и лоши има,некои дури и душата на ѓаволот ке му ја дадат само да му наштетат на некој и да му расипат среќа
Pa toa e samo kletva , nesto kako da mu umrit kozata na komsijata i demek stvarno toa ke se sluci , jas pak mislev deka magiii se pravat kako vo 3 sezona vo serijata Amerikansa horor prikazna