Извини што не ти пишав порано ама деновиве бев зафатен брајќи чаре за тебе, но залудно. Се надевам дека во меѓувреме се чувствуваш здрава и румена во образите.
Премногу преваранти имам запознато во животот за да би верувал во магии, бајачки, вештерки, вуду и останати глупости...
Јас знам една вистинита приказна од пријатели и од тогаш верувам... жената на сопствениот маж му направила магија да биди лудо вљубен во неа ...така и се случи таа го изневеруваше, тој ништо не и велеше ја молеше да не прави така и многу такви случки. По некое време мајка та на мажот кога видела каква е ситуацијта почнала да оди по бајачи. Некоја жена и кажала на син ти има направено магија да биди заљубен во една жена и ништо да не гледа друго ...кога ќе си појдите дома под прозорецот од нивната спална има закопано една кеса , а во кесата има негова кошула ...на кошулата има жолта дамка на левата страна каде што е срцето ...кога ќе ја одкопате веднаш да ја фрлите во река ... од кога тоа го направиле мажот се освестил си дошол при себе ...се разведил и сега си има друга жена и убав живот. А и мене ми се има случено ...кога се прибирав накај дома наеднаш ми се слоши неможев да се помрднам и се јавив на мајка ми да ме земат со татко ми ...неколку дена болна лежев неможев да мрдам... а на болница се испитано и сето во ред. потоа мајка ми ме однесе на бајач и ми рекоја дека сум имала нагазено вода од мртовец .... вас лага мене вистина од кај жената весела си одев дома како ништо да не ми било пред тоа.
@sugarlips да да ...тоа го имам искусено како што пишав погоре. а тогаш ми рекоја никогаш да не поминувам на раскрсница (да средина)
И јас имам слушнато од постари и тоа сами си кажуваат дека правеле магии за да се заљуби некој во нив. Баба и на другарка кажуваше дека се омажила со магија. Таа си сакала некое момче и готова била работата да се земат ама мајката на сегашниот нејзин сопруг ( т.е. дедо на другарка ми) знаела да прави такви љубовни магии. Ги поканиле на гости, не знам што и како и туриле нешто во јадењето, и оваа ко луда се заљубила во сегашниот сопруг. А инаку да спомнам дека нему едната нога му е покуса од раѓање не може убаво да оди, и има грпка. Нормано никој не сакал да ја даде ќерката на таков. Ама ете после таа гозба дома, оваа избегала за него. После не знам како дознала дека и направиле магија, едноствано се освестила и сфатила каква грешка направила, сакала да се врати дома ама нејзините нормално не ја примале назад... и скоро сите што ги познаваат, сите знаат како стапиле во брак. И уште една случка, направена љубовна магија во јаболко. Мајката на некоја девојка направила магија за да се заљуби Петре во ќерка и, и да ја запроси. Изглега надвор, видела некое 15/16 год дете и му рекла: Оди на нива кај Петре и дај му го јаболково да го изеде. И ок детето тргнало, ама застани ваму таму, се заиграло, заборавило кај тргнало и го изело јаболкото. И наместо Петре, ова детово лудо се заљубило во девојката. Таа постара од него 7/8 год. Сите му викале ти не си нормален, уште си млад, ама тој рекол или ќе се женам за неа или ќе се убијам. Во брак се и ден денеска, во комшии кај нас. Имаат деца и внуци, и сами си кажуваат како се "заљубиле". Па колку се вистински не знам. Сами си раскажуваат луѓето.
добро де , некој верува некој не верува! Мене едно не ми е јасно , како се прави магија? Значит читам на темава и сите ми направија магија , му направиле магија , и направиле магија ... али никој не знае од што се прави магија и како се прави , бидејки никој не видел и не знае ...WTF! Да постоеа магии сите ке бевме срекно заљубени и богати...
Па ваљда одередени луѓе си знаат да прават, и затоа само одредени луѓе си се заљубени и богати Ако постоеше тоа чудо и ако знаевме сите, кај ќе ни беше крајот. И може само на тие шо веруваат им успева