можеби си во право , но сепак ми е тешко во тоа да верувам , бидејки да постоеше тоа ке беа мн популарни како баба ванга и нострадамус и цел свет ке одеше кај нив ! Нели оние што прават магии бараат за возврат голема сума на пари , доколку постоеше некоја задоволна што напраила магии , сите ке ја знаевме и не ке имаше несрекно заљубени!
@anakonda88 Магии се прават за да му ја земиш среќата на некој,да немаат деца некој пар,да има кавги во семејството и слично.
Температурава ми кулминираше или јас стварно читам нешто наречено - вода од мртовец?!?!?! Штовиебеало?
Морници ме лазат од погоре читаното....т.е од све.Како ми е периодот за никаде ке почнам изгледа по бајачки да се барам.А,барем знае некој дека се тргаат овие чуда или создравје да си го носиш за навек?!?!?!!?Леле бе леле Бог да чува од психопати ејјјј
Јас па многу гадна имагинација имам. Мислев ги чуваат 5-6 дена да почне природниот процес на распаѓање на телото, заради гравитацијата крвта да се повлече кон грбот, стомакот се дува заради процесот на распаѓање на клетките и бактериите во стомакот, а во процесот сите флуиди кои биле заробени во органите се спојуваат се прават хомогена течност... е од таа течност мислев. Гадна сум а? Па гадни сте и вие со темиве. Мајка ми сабајле ја прашував што е, па ми кажа. Ми кажува за една комшика, кој умре она оди да го бања, претпоставувам дека има наполнето помал базен со водите.
Сите вие што верувате во магии и води од мртовци, се јави XVI-ти век, ве бара да се вратите назад, пред да се затвори временскиот портал.
Следен пат кога ќе дојде некој да побара некоја магија, ќе дадам твој контакт у темава. Исцелител, бајач и друго.
Е чим ме разоткри вака јавно, да се изрекламирам - имам и вода од мртовци, single malt, aged 7 години у дабови буриња, овај сандаци. Блек лејбл, нема лажи, нема преваре.
Јас не верувам во маѓии,повеќе во колнења ,проклетии некои од поколенија ,враќање на гревови сторени лично од нас и сл. Е сеа вака...сум приметила кога одам на гости кај вереников , често пати од кога ќе поседиме пред полноќ слушам мајка му како мете со метла во ходничето пред влезната во куќичката. Ми праќа облеки,обувки,храна без причина. Земам ,не се плашам. Ако прави нешто знам само син и ќе биде најповреден. Дали има слушнато или диживеано нешто вакво ? Пак ќе кажам ,не верувам ,само ме интересира што е фората со метлата...
Море ја мислам и влага со кондури дома па свеќава решила да и укаже индиректно дека и носи камчиња по килимот па решила па мете баш тогаш.
Како и секогаш спремен сум за толкување на ваквите "обичаи". Ако мајката го прави тоа само навечер и тоа пред полноќ како што кажа, значи дека е повампирена во комбинација со OCD-obsessive comuplsive disorder. Вампирите со OCD се едни од поопасните бидејќи се крипи. Како и секој вампир така и овој дневна мора(бидејќи е вампир) му е лукот и среброто. Бидејќи цената на среброто се качува на светсикот пазар ти предлагам да тркнеш до најблиската пиљара и да купиш неколку главици лук. Пред одење кај дечко ти неколку дена по ред јади по една главица(мене најомилен начин на консумирање ми е со таратур), отворија ја вратата каде што седи мајка му, земи длаболк здив и хухни 5 пати. Ќе забележиш како ќе се зашемети и нема да има воопшто сила да стане камо ли да мети. Нема на што.