1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали верувате во магии?

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од marijasweet, 9 декември 2009.

1. martovsko cveke

martovsko cveke Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2017
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    258
    Не би рекла дека постењето помага,се е автосугестија,ке се убедиш себе си дека постиш и ти е подобро,ако си сугестивен ке има ефект ако не си ништо.Постев секој петок после тоа и секоја среда,цели Велигденски пости,колку што ги имав частено лугето наплати две напрај три,а гледам е сиромашен напола,а некогаш и не наплаќав...и бог ги ценел лугето кои даваат и постат,за право никогаш не се исповедав зашо не знаев каде.Почна нагло се да се расипува како дома така и машините на работа,викни мајстор,ја фаќа ,вика машината си работи,ке си замине пак ке престане,се смееше ..да ви дадам слика од мене да ја стаите да се плаши за да работи.....и со години исто,секој чекор напред назад три.Една жена ми ече не знам зашто толку ѓаволот те искушува,можеби се е искушение но до кога овек може да е докажува пред бога,бог му го гледа срцето на екој од, нас.Видов дека што сакаш праи од судбината не се бега.Коа почна цел живот наопаку да ми се сврти бев лута и бесна ,на себе ,на бога престанав со пост,зашто се убедив дека нема помош,после се свртев кон бајачки,и ни една не ми помогна,или моментално,животот си тера низ брдо и сватив ,тоа е судбина или карма којамора да ја поминеме,ни молитви,ни визуализација,ни силва,ни Бруно Гренинг(о прават севожможен...чиста автосугестија..енергија од смртник починат)ништо не помага,бар не за логичарите,за верниците во чуда можда помага(купив космодиск и за мене и за мајка ми,кај неа за чудо одма и помогна,ништо не ја боли,преку нок ситеболки и. Поминаа,јас очекував дадека ми помогне,но не ми помогна...не дека сум неверник ами изгледа потсвеста не сакаше да прифати....забегав со муабетот да ми простите...најпаметно баталете бајачи,хипнозата и регресотерапијата мислам можат да ги дадат причините и да помогнат....бар да си ја видиме нашата цел у животот и зашто паѓаме на истиот камен.....се извинувам ако ја утнав темата

2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.706
  3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.706
    На martovsko cveke и Meckicja им се допаѓа ова.
  4. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.404
    devojki ajde malku pomos najdov novcanik vnatre imase zelezni paricki nov ubav novcanik go zemav go otvoriv i sega me maci edna maka misalm deka e magija dali ima nesto od ova ili samo misla kje me jade ve molam poomagajte

5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.200
    Preprskaj go so krstena voda

6. MkdBoy

MkdBoy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    716
    Луѓенца.. ај можеби не е баш јака особина, да се изрази машко.. за ваков проблем ама ај, јбг умот на се може да те натера.
    Вака ми е приказнава, имам една да речам никаква средина околу мене, исполнета, со злоба засвист..
    Нај максимално се трудам во се, работната перспектива ми е повеќе од солидна како и заработувачката, да речам дека имам полно работа, но забележувам дека, со судни маки ги добивам парите од сработеното, мора нонстоп да излезат некој проблеми уз работата, како нешто да стои позади мене, и да ме кочи, исто уште еден проблем, можеби некогаш месечно ми се собираа и над 50.000 денари заработка, но за жал некако парите како да ми исчезнуваа од новчаник..те прави она баш како да се чуствуваш како нај загрозен социјалец. Другиот проблем е што веќе гледам дека некако во ништо не ми оди, како што треба да оди, немам рајат, почнувам воља да губам за се.. во последно време односно да речам изминатиов период, некако како да се затворив во себе, дури ни од дома не ми се излага, како да сум западнат во некоја депресија, се ми смета околу мене, ме нервираат многу работи, станав некако негативен, некако како се да ми оди наопачки, да речам кон беда, се некој глупости ми се дешаваат, дури и некој неразјаснети работи, односно за некој што не би имал логичен одговор за тоа што се случило.
    Едноставно се чуствувам како пре пре болен, а ништо не ми е, како некој да ме затворил во кафез.

Појма немам, едноставно не сум верувал и не верувам, во вакви работи како магии и слично.
    Шо знам, еве некој/а да ме поучи да ме упати.. ај еве да речиме нека е и гледач/бајач иако не верувам во нив.

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.099
    Допаѓања:
    163.518
    А maybe, just maybe – замисли, некој едноставно го изгубил новчаникот и ти си го нашла...? :?: :D

На Alisa22, Bender Rodriguez и Tan4ence им се допаѓа ова.
  8. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    723
    Не е тоа со магиите само као тупење на мозок и зимање пари ?

9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    И што, магии некој ти фрлил јер многу добро ти оди работата? :worried: Сериозно веруваш во муабети кои ги прават жените на чешма?

Добро, ти мислиш дека жена заслужува ќотек, не е толку чудно кога ке размислам боље.

Многу ме интересира како тоа парите ти исчезнувале од новчаник? Мене, да речеме, ми исчезнуваат ако ми земе брат ми. Кога ке се врати дома ми кажува дека ми зел пари и тука контам дека не исчезнале, туку тој ги собрал. :handshake:

Да побараш некое медицинско објаснување за состојбата? Блага анксиозност со депресија можеби?

На GirlLove, Sanjichka007, Bender Rodriguez и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.842
    Допаѓања:
    19.529
    И мене ми е направено магија :)
    Многу се заљубив во еден лепотан :inlove::D

На Tan4ence, Alex.T, Matotheja и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Какви ти се симптомите? Жешко ти е, се потиш, постојано мислиш на него? Не можеш да се фокусираш на учење/ работа јер он ти е во мислите? :rofl:

12. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.842
    Допаѓања:
    19.529
    Не ми се седи сама во кука без него , коа ке го видам во несвест пагам , и една од ружите што ми ги даде се исуши :wasntme: Тоа ке да е маџијата во ружите :inlove:

На Someonespecial и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Аууу некој ти ги има попрскано ружите со нешто грдо и неубо. Мора да ги фрлиш веднаш, инаку љубовта ке ја снема.

14. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.842
    Допаѓања:
    19.529
    Ааа не ги фрлаааммм ке си ги чувам овенати :lol:
    Дали тоа што не сакам да ги фрлам значи нешто лошо ?:wasntme:

На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Не знам, размисли си убаво, ти посакува ли некој нешто лошо? :| Како ти влегуваат во домот? Првин со лева или со десна нога? :wasntme:

На Justicija и Someonespecial им се допаѓа ова.
  16. хОхси

хОхси Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2016
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    146
    Се додека нешто него осетите на своја кожа, се до тогаш нема да верувате во магии.

На Topcica, Devalvy, Dark artist и 8 други им се допаѓа ова.
  17. bubamara123

bubamara123 Нов член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    здраво има ли некој од кичево и радовиш ако има нека ми пише лп.

18. Emili5

Emili5 Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    5
    Дали некој знај дали гледачот Дуле од Велес гледа и кога се пости.Итно ми треба информација се работи за живот.

19. barundi

barundi Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2018
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Prvite 2ve nedeli i poslednite 2ve nedeli od postite ne gi rabote a drugite denovi gi rabote..

20. goran896

goran896 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2018
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    zdravo

Sakam da prasam dali nekogas gatanje baenje magii i slicno pomognale vo ljubovni problemi? dali nekoj ima licno iskustvo ne preraskazano od drug.../.dali ste bile svedok takva rabota? Se raboti za ogromna ljubov od moja strana koja e neprimetena a da ne zboram nevozvratena....ne baram nesto neobicno ili neso wow ali ete bar sansa da dobijam.... sekoj sto e zaljuben ili bil bi me razbral...

Fala odnapred