Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали верувате во магии?

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од marijasweet, 9 декември 2009.

1. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Не, инаку тие луѓе што ги прават тие глупости се обични идиоти се е од љубомора ама на крајот пак доброто победува така да.

На Scott Weiland и Dark artist им се допаѓа ова.
  2. Dark artist

Dark artist Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    366
    Како може една гатачка да соработува со ѓаволот кога целата просторија и е исполнета со 300 икони?!

3. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Ептен добра намера е парче месо што му останало да ти даде |(
    Едноставно, сигурно и не помислил дека ти прави добро.
    Ако го сметаш тоа за добро дело, тешко тебе :rofl:

На kikkki, theowndemon, crimson и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Orthophill

Orthophill Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    1.867
    Допаѓања:
    4.584
    Иконите се за да ги залажат луѓето што одат кај неа. Денес секој може да има икони и тоа по ефтина цена. Да имаме и 3.000 икони, ако не ги примаме светите тајни и не сме во единство со локалниот епископ немаме никаква корист.

На Daniela2610, makedonkamak, Dark artist и 2 други им се допаѓа ова.
  5. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Нееее... поголема магија од психата на човек нема според мене.

На kikkki, makedonkamak, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  6. martovsko cveke

martovsko cveke Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2017
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    258
    Епа и мислата е енергија дал позитивна ил негативна,насочена свесно или несвесно,значиако постои енергетски вампир постои и енергија за која најчесто одлучуваме како да ја насочиме..пример уроци иста работа од восхит или љубомора сеедно поминува коа ке ти забајат ,епа објасни ми го плацебо ефектот..бебе плачи цела нок .му го носат капчето кај жена да му забаи и поминува,е сеа на возрасен ке речеш е сугестија,ами кај бебе???..Иначе не за џабе у Русија има факултети за паранормални појави и изучувања....Таква веле сила да се занимава со бабини еветини.....Александара од уманово психијатар или психолог што е атоа се анимава со гатање,била у Русија на факултет за тоа не дека е, стварно видовита..мада сметам треба орво талент да имаш,несе од секое дрво се праи свирче....Науката почнува од алхемијата...сите станале научници испитувајки го натприродното......има многу да се зборува

7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Бебињата плачат и престануваат да плачат. Факт.

После читањето на овој пост цел ден ќе се чувствуваш чудно.
    Пиши ако стрвaсрно е така :wasntme:

Последна измена: 2 мај 2018
    На theowndemon и crimson им се допаѓа ова.
  8. martovsko cveke

Се зачлени на:
    26 мај 2017
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    258
    Да престануваат,ама да престанат по баење а не пред тоа...а у ствари вие сте душебрижници кои сакаат да ги спасат грешните души на феминките и да ги спасите од гаолот и да ги упатите на прав пат...браво за напорот...не ми е јасно штобара наповеќе форумов некој шо се праи као не верува во натприродно...магијата е енергија дел од психата кој го насочувате кон некој ...е кај некои е успешно кајнекоине...и е голем грев

9. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Чирибу-чириба еве ти направив магија.
    Многу научници се занимавале со истражување на табуто кај примитивните заедници. Луѓе умирале од страв дека ќе умрат затоа што направиле нешто што е табу.
    Човечката психа е многу опасна и моќна работа. Верувајте во што саката, ама вашиот нерационален страв доведува да ви се случуваат "лоши" работи, а не некои магии.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  10. martovsko cveke

Се зачлени на:
    26 мај 2017
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    258
    Па токму тоа и е човечката психа,таа е онаа што завидува што љубомори и посакува туѓи нешта,колне... знаеш угето не од мирно седење почнале да веруваат у магии..абе коа ми е добро се ми оди сигурно нема да си го тупам умот со кој шо ми напраил.ама коа ке видиш оди се наопаку иако со сите сили се трудиш ,се се расипува,работи со години не се поправаат ке одиш негде ке ти кажат нешто ке поверуваш коа ке ти се поклопат работите...заборавате дека и Љупчо како премиер коа. беше имаше сопствена гледачка која предвиде дека ако Борис Трајковски стане претседател ке му направат атентат и ке загине,и тоа и се случи кога сите подзаборавија на предвиденото.Паранормални работи постојат и ке постојат,колку пати е речеш тамам помислив како добро ми оди сезареков ,или некој те урочил...пример..сестра ми беше три години дојде моја тетка ,и се запна колку е убава фати температура ,со денови не се симнуваше докторот на мама и рече спремајте се занајлошото,мама плачеше дека од детево ништо не бидува ја боцкаа навечер и насабајле пеницилини доби и анафилактичен шок,се под системи дур не дојде баба тетка на мајка ми и рече ај кај бабата Румена да ја однесеме,мајка ми не веруваше но се,согласи,и од таму ја вратија со 36,6а ја однесоа со 39температура...е сеа за џабе не рекле прашај паталец не гаталец...има натприродно но не и сите гледачи се гледачи стварни.Стварно тоа некои заработуваат на маките на лугето а некои знаат да помогнат...велат оние што постат ништо не ги фаќа напротив и те како ги фаќа само недај боже некој да им подзавиди....и јас не верував медицинско лице сум но примери и примери ме натерале да поверувам дека не е само бог оној што управува со нашите животи.Бог е љубов и ги сака своите деца,тогаш кој е крив за маките на лугето...судбината или околината..човек поминува низ арно и лошо да ама ако на некој се му е лошо алармот сена вклучува...и сите народи веруваат у тоа, ај да речеш ние балканци веруваме у глупости,ма цел свет сегде дал племиња или цивилизација сите имаат свои верувања....животот учи на се и да веруваш и не

На cresa-jagoda и Dark artist им се допаѓа ова.
  11. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    во манастир во кичевско има еден том книги велат дека во нив пишувало како се прави маѓија и еден том каде што пишувало како се расрура маѓија, и да не може секој да прави такви ствари. Тие што умеат да прават умеат и да распознаат каде и како е правена, а ние што врска немаме си не играат.

12. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    19.569
    Мислам дека нема врска

13. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    @Dark artist џабе им докажуваш кој не се изгорел не знае ине верува. Да не даде Господ тие истите по некое време да речет леле во право беше

На martovsko cveke, cresa-jagoda, ivimis и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    @Justicija пишете во ЛП само имиња на говедата.

15. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.117
    Доналд Трамп, ако може.

@Dark artist Науката целосно ги отфрла идеите за синхронизитетот, и покрај обидите на некои научници. Патем, бајачите кај кои јас сум одела само за да докажам поента, од некоја причина, не можеа да го опишат мојот живот до детаљ како што го опишале на тие што ми ги препорачаа. :) Сè се сведува на тоа дали ти сакаш да ти погоди бајачката. Ако сакаш да ти погоди, секоја најмала работа што ќе ја каже на некој начин мозокот ти ја приспособува за да се поклопува со она што го бараш. Тоа е суштината на Барнум ефектот.

П.С. Ве молам не верувајте во ѓаволи, жално е.

На kikkki, makedonkamak, theowndemon и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    19.569
    Мислиш дека постојат гаволи ? И дека опседнуваат вака луге што се декларираат самите како гатачи ?

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dark artist

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    366
    Дали ги познаваш луѓето за кои пишав? Не не ги познаваш, и нормално ќе се исмејуваш и ќе испревртуваш. Да ве прашам такозвани скептици ако до толку не верувате во паранормални појави зошто ја отварате темата и читате што напишала простата раја?! Да ја опаметите? Мене ако нешто не ме интересира не го ни чепкам. Кога секој има право на свое мислење тогаш нека мисли слободно. Јас имам став, но имам и добри аргументи зошто мислам така. Тој што ме сфати, ме сфати, др. слободно критикувајте колку сакате. Ретко кој ми упати конструктивна критика за жал. Први сте за мудрување, а страшно ме интересира колку од членовите вистински се претставуваат.

На marchi-cool и martovsko cveke им се допаѓа ова.
  18. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    За да си тераме сеир. Сфатено ни е одамна дека нема да ве опаметиме :rofl:

На kikkki, theowndemon и crimson им се допаѓа ова.
  19. Dark artist

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    366
    Кој рече дека верувам во ѓаволи?!

20. Dark artist

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    366
    За сеирот ми е јасно оддамна. Да бе вие бевте тие на кои им течеше памет од уши се приметува по коментарите. 8)

На ivimis, martovsko cveke и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.