1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали верувате во магии?

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од marijasweet, 9 декември 2009.

1. I.Love.You

I.Love.You Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2010
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    39
    Јас не верувам,барем до сега не сум имала некоја случка,причина на која би поверувала...и сакам да остане такка. :)

2. sparklie

sparklie Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    255
    luge so vakvi raboti nema igranje sum go osetila toa na svoja koza edvaj ziva sum ostanala fala na gospod bev kaj edna zena i otogas mnogu mi se podobrija rabotite taa mi predvide mnogu raboti i ako prvpat me imase videno.Moj sovet vi e da ne cekate ni eden den vednas da pobarate pomos.Jas imam i kamen gorski kristal koj ja procistuva kukata od losi vlijanija i amajlija obavezno zosto ima sekakov narod.I ikona so sveta petka osvetena ama ne taa so oci drugata.Zenava e od drug grad tuka blizu sk o mnogu pomaga.A ima i vo rzanicino i didar vo dracevo tamu ne sum bila ama sum citala vo vesnik deka mnogu pomagala.

3. Katiija

Katiija Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    10
    ВЕРУВАЈТЕ!!!!!! на блиска личност татко, прв мајстор во град, почнаа многу пари да вадат, веќе пополека да стануваат многу богати ама со многу работа, многу куќи направија и што се случува - човеков паѓа од една куќа со бетон од 50 кг. и останува парализиран ништо, крај врзан за количка цел живот. не за друго да биде поголема бељата нашите глупави доктори не му откријуваат на време слепото црево не знаеле од каде му доаѓаат, и тоа пукнува внатре, па додека го исчистат, операции многу, да не објаснувам, во меѓувреме го прободуваат оваа личноста со нож - и тој во болница мајката дома лудница да фати. и нема каде отидоа во кравари ако сте чуле за славе, луѓе како да им шетал низ дворот цела земја во дворот од гроб ставена, и нашле клинец свиткан, откако го исправиле клинецот човекот се исправил, и еве го оди со него сум секој ден, детето е нормално се оправи и тоа, а инаку го пребодија во бубрезите....и уште многу има за пишување...ама тој кој не верува нема да верува додека не му се случи, затоа што како има добро има и лошо, како има Господ има и ѓавол. е само не знам како тие што прават маѓии како им се враќа? и како живеат? и пример мене од дома ми се украдени 3 черги за пред врата изгребано е името на мајка ми од пред врата (почината е) и си најдов исечена перница и пижамите на мајка ми кога била млада ги чувала за мене?

4. Trendafil4e

Trendafil4e Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Луге верувајте затоа што на една моја многу блиска другарка и беше фрлена магија тие отидоа кај една гатачка која гледала на карти и се им откри се точно им кажала и така ја растурија магијата.

5. Simona91

Simona91 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    6
    Верувам во магии да тие навистина постојат, зборувам од лично искуство и искуство на мое најблиско семејство а и мои другарки го имаат тоа доживеано .... само Господ нека не чува и Тој нека ги казни тие што прават такви работи

6. Asterion

Asterion Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    5.622
    Не верувам во магии ! :!:
    Според мене неможеш ти истовремено да веруваш и во Господ и во магии. Никако овие две работи не ми одат заедно.
    Според мене тоа се глупости кои се препишуваат на чиста случајност и сега ајде БУ магија било тоа незнам што.

Па и они бајачки,гатачки што и да се ич не им верувам ! Чиста измисленица.
    Комшијата ме мразел , па отишол кај некоја баба стара 78 години у незнам кое село , и таа му кажала да стави јабука набодена со 2 игли од левата страна на куќата и од тоа јас се разболев и легнав во постела! Аха ! |(
    Ако ти веруваш во нешто и посакуваш тоа да се случи , така и ќе биде , а не магија било тоа. Се е до потсвеста според мене. :) Но тоа е само мое мислење.

На lore**dana, interesna, Hipica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. MarijaVonTeese

MarijaVonTeese Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Верувам. и постојат. ми се има десено. и не само мене туку на мои многу блиску другарки-секакви работи.
    нејкам да навлегувам повеќе во оваа тема поради тоа што покрај сите работи што ми се случиле и уште се случуваат и ке се случуваат само посакувам на тие лоши гнасни луге кои ги праат тие работи да им се врати тоа и да заврши цел тој пекол.

8. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    672
    Токму така инаку во книгата Моќта на потсвеста на Џозев Марфи дури има пример како еден здрав прав маж станува жртва на окултни работи.

Ако не и веруваат на Бибилијата барем нека ја прочитаат оваа книга или Тајната многу работи ќе им се разјаснат, покрај Библијата оваа книга доста ме промени како човек.

9. natasanina

natasanina Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    9
    леле со тие магии,абе луге 21 век сме,а уште ги има,стварно луѓето што прават магии,не се токму јас би ги горела на клада :fubar:

10. natasanina

natasanina Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    9
    луге имате ли број од таа маре од петровец,кога гледа и на што гледа,или некоја друга,или на вики од чаир фала ви однапред

На Pufcedijanasteve му/ѝ се допаѓа ова.
  11. natasanina

natasanina Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    9
    закажав кај душко во велес,дали можете да ми кажете кај живее во велес адреса и на што гледа за да знам да си понесам ве молам за помош,треба да одам на 9 ноември.

12. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    632
    E aj па не верувај дека имаат нешто правено...

Порано... искинати цвеќиња од венец пред врата.
    Па, коски од кој знае што ти.
    Денес 3 монети од по 1 денар. Веројатно една за мене, една за сопругот, една за детето?

Истурив врела вода со сол врз тоа, после попрскав со светена вода и си влегов дома.

Нека кршат глава.

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  13. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    5.850
    Кај блиска другарка пред врата им имаат оставано лепче со игли, алиштата ставени на жица во двор да се сушат и подоцна испрскани со нешто во боја и сл. такви работи.
    Ене ги здрави, прави, си го тераат животот.
    Се прочу гласина и дека кај мене во населба една комшика правела магии. Ја виделе изгледа дека си зборува сама со себе и одма магии прави.
    :yawn:

14. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Јас верувам. И темава не е за тоа да објаснувате и докажувате дали постојат или не, туку да си кажете дали верувате или не. Јас си верувам бидејки си имам причини и не би сакала сега за тоа.. :)

15. feferona

feferona Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    94
    девојко тоа со бурата е за урок,или како што се вели од очи, и нема никаква врска со магија :!:[/quot

Ма каков урок, ма какви глупости :rofl: епа пробај и самата: стави пудра на лицето и земи златен прстен и цртај по лицето па излези надвор и стварно ќе бидеш чудна или СМЕШНА цела нацртана со црни линии :lol: тоа ти е хемиска реакција, а девојката нема потреба да ја спречи "црната линија" од прстенот, може има таков период па ќе и помине.

16. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    во магии не верувам,а во негативната енергија да

17. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Кратко и јасно, НЕ. Не верувам ниту во магии, ниту во гледање на кафе, графче, КУГЛА :?:

18. Justice.Girl

Justice.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    213
    Да, верувам :tmi: Имам и причина :tmi: :!:

19. margaret-tacer

margaret-tacer Активен член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Mi treba zena nekoja ili maz vo blizina na Skopje koj gleda i trga magii moze i telefonski broj za kontakt

20. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Искрено да ви кажам верувам во тие работи, од лично искуство. Многу пати дома си имам наоѓано некои исчезнати работи, на пример боди , имав едно црвено и долго време не ми текнуваше да го облечам , и кога ми текна да го земам, го видов на десната страна целото исечено со ножница, потоа едни мои омилени бели сандали, луѓе ми ги однема од дома , и мајками отиде тука кај нас кај една жена и таа и реше дека сандалите ке ми ги вратат по извесен период, ке бидат внесени од задната порта на дворот, и ке ги вратат во рок на еден емсец, и верувајте така се случи, ама сандалите кои си го обожавав ги фрлија во вода, во река мислам, демек да го однесела.

Исто така многу пати ми се има слученон а осекам неспокој во душава, нервоза страшна, и дамразам се околу себе, и мајками пак ја мачев жената, а што ке правиш, беше кај едне човек кој на многу луѓе им помогнал, и за немање деца, и за се ... ама баш за се, од кога беше таму , фала Богу, се се смени