Одсекогаш сум била на пола мислење на оваа тема дали постојат или не постојат магии, односно повеќе би верувала во тоа дека постојат луѓе кои пробуваат да направат магија за некоја си нивна корист, само не ми е јасно што би добиле тие со тоа ако некому му се случи нешто лошо благодарение на нив. Признавам сум била кај гледачи пред неколу години од чиста куртоазија заедно со другарки во момент на лош период и слично ... ама не можам да кажам дека нешто конкретно ми погодиле или можеби не сум обрнала доволно внимание. Е сега ме мачи една работа....пред извесен период, можеби 2-3 месеци се случи една чудна работа. Во дворот наш, во еден од трендафилите во внатрешноста близу самиот корен помеѓу гранките најдовме јајце, цело исправено,ни малку напукнато. Не можам да си најдам никакво логично објаснување како може таму да се најде јајце, ниту некој во близина чува кокошки ниту пак тука некој во цвеќињата преминува од нас или гази, си врвиме по друга патека бетонирана...за да ни испаднало јајцето на враќање од продавница на пример, ама и да e така ќе приметевме јас или мајка ми во моментот дека ни испаднало од кесата Инаку се спремаме за свадба и сега не знам што да мислам и плус со вереникот имаме расправии како никогаш до сега...не знам дали е чиста случајност или можеби сепак има нешто. Сакав да прашам дали некој слушнал дека се прават магии со јајце и да слушнам ваше мислење.
Ете и самата си види , значи првите 2 минути од клипот само ги слушај и таму го имаш одговорот (нашиот северен сосед има бааги видеа од таков калибар )
Сите пред свадба се расправаат. Спремањето на свадбата е голем стрес, замешани се две цели фамилии, не само зетот и невестата, нормално е да има повеќе расправии.
Сите ние веруваме во сопствените верувања. Затоа и се нарекуваат сопствени верувања, бидејќи веруваме во нив. Но не сфатив дали веруваш во магии? Како може да не веруваш, а да велиш дека постојат? Офтопик: @DAngel , што ќе врати следниов Јава метод: this.getPost(3984139).isLogical(); ?
Glupo e prashanjeto samo po sebe " dali veruvash vo magii " i vo kontex na toa go pishav toa shto go mislam. Kako odgovor na tvoeto prashanje bi mozhel da kazham deka veruvam deka postojat magii, no ne veruvam vo magii kako religija .... Se nadevam me sfati shto sakam da ti kazham.
Не се ни сомневам у тебе за овие работи Иначе мораше така малку енкапсулирано и прајват да се изразам
Има еден, не е од Македонија ама тврди дека растурал магии од далечина http://skidanjemagije.com/ Види ако ти заврши работа тебе , за да знам ако ми притреба за црни денови
Така е, магии постојат, (сеуште се сомневам во нивниот ефект и дејство ) во последно време почнав да барам информации баш околу тоа и наидов на муслиманска магија. Еве инфо; (Prave sihre preko slika na fejsbuku)
Изгледа постојат Мислам дека ја расчистивме дилемата дека МАГИИ ПОСТОЈАТ. Целата напнатост на оваа тема е во тоа кој и колку верува во тие луѓе кои прават магии и како и дали делуваат врз некого. Јас се изјаснив дека не верувам додека сама не се уверам дали некој навистина го бива и ќе знае мене да ми погоди нешто, сакам докази, да видам со свои очи дали нешто има ефект. Некако се ми звучи ко суеверие од типот ; носи си лукче во џебот или облечи наопаку долен веш за да не те фатат уроци и такви ствари.
POSTOJAT BE POSTOJAAAAAAAAAAAAAAAT STO VIE SO SE PRAVITE NAUDRENI ILI NEZNAM SO NE STE VIDELE AU AU OD KOJ VEK STE PA NE POSTOJAT ILI SE BLAMIRATE U STIL : ABE VI VERUETE U TIJA GLUPOSTI !!! EPA DEVOJKI MOMCI I ITD DA OSETITE NA SVOJA KOZA NESTO : NEDAJ BOZE DA VIDIME DALI KE PISETE TAKA ! POZDRAV