1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали верувате во магии?

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од marijasweet, 9 декември 2009.

1. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.842
    Допаѓања:
    19.529
    А ти си осетила на своја кожа?

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    21 8) а не 16ти :D

На Gosh, Bender Rodriguez, Lianna Anna и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Од век во кој не постојат црни магии. И магии воопшто.

На Bender Rodriguez, theowndemon, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.899
    Допаѓања:
    35.670
    Верува некој во вакво нешто? (facepalm)

5. Mini90

Mini90 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2014
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.199
    Јас лично не верувам, ама знам дека постојат луѓе што се замараат со вакви работи.
    Имено, моја другарка што правеше свадба пред еден месец, во ковчежето каде што ги ставаа пликата, најде меѓу пликоата забутано едно ко во форма на топче, замотано во тул и внатре испреплетени конци. Знам дека го фрлија. До ден денес се чудам какви забегани луѓе постојат.

На Mar89 и WildMk им се допаѓа ова.
  6. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    10.809

Ако може да посочиш доказ дека магии не постојат :) .
    Нетов е преполн со статии за нивно постоење , па штом тврдиш дека НЕ ПОСТОЈАТ стави доказ, линк , било што за да дојдеме до заклучок дека навистина НЕ ПОСТОЈАТ.

Значи те цитирам околу дилемата дали постојат или не постојат магии. Баш да видам каков доказ имаш да ставиш, уф колку сум само љубопитна :devil:

7. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    :rofl: :rofl: :rofl: И комшивка моја тврди дека постојат, на децата нејзини некој им фрлил црна магија и животот во надолна линија им оди.

Нетов е преполн со секакви статии. Пример, постојат статии кои тврдат дека планетата Земја е рамна плоча. Дали тоа значи дека планетата навистина е рамна?

На theowndemon, Bender Rodriguez, DAngel и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    10.809

Да се обидеме уште еднаш на фин и културен начин ; коментираме во тема за магии и моето прашање до тебе е, дали имаш некаков доказ да ми покажеш дека магии НЕ ПОСТОЈАТ

Доколку немаш одговор на моето прашање биди ми поздравена и убав викенд :hug:

9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Фина сум и културна. Ти посочив дека на интернет има статии кои тврдат многу работи, што не значи дека сите се точни.

Јас ке најдам линк дека не постојат, ти ке најдеш дека постојат, и? Како ке утврдиме дали постојат или не?

На Bender Rodriguez, DAngel и Someonespecial им се допаѓа ова.
  10. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.163
    Не се докажува непостоење, туку постоење на било што.
    И тоа не се прави со статии на некои дебилни сајтови, да се докажуваа така работи, не знам кај ќе ни беше крајот, па секакви будалаштини има по интернетот.

На Lella, Tan4ence, WildMk и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.163
    ЛОЛ.
    Имаш ли ти доказ дека лилјакови летечки магариња не постојат?
    Ако немаш, значи постојат.

Сфаќаш ли сега по која дебилна логика се водиш?

На Avery, Lella, Tan4ence и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    1.924
    Јас лично не верувам дека постојат но има многу луѓе којшто веруваат и со самите нивни муабети и раскажувања знаат да ти предизвикаат негативна енергија. Се е до нашите мисли и како ги насочуваме.

13. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.842
    Допаѓања:
    19.529
    Јас ви велев дај кажете како се прави магија(доколку нели постои) ке пробаме да ја спроведеме според ритуалите па ке го разбиеме митот за маџијата :D
    Проблемот е што никој не знае ! Не знае бидејки не постои маџијата , порано ги палеле на клада тие што се облекувале во црно и биле лоши жени наречени вештерки

На WildMk и theowndemon им се допаѓа ова.
  14. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    10.809
    Јас те цитирав тебе конкретно и чекам да ми дадеш доказ бидејќи тврдиш дека магии не постојат.

Кога немаш одговор на некои прашања подобро е да не пишуваш ОФФ ТОПИК, темава е за МАГИИ и се држиме стриктно за МАГИИ.

Моето прашање не беше комплицирано, но за жал не добив никаков одговор од твоја страна.

П.С. Јас се имам изјаснато дека магии постојат што не значи дека верувам во нив додека сама не се уверам дали имаат ефект, но сум 100 % љубопитна зошто ти тврдиш дека НЕ ПОСТОЈАТ. Зошто велиш дека не постојат ? Зошто ти е тешко да ми дадеш одговор ?

(не ми замерувај , ептен сум упорна, тврдоглава , амбициозна, принципиелна, љубопитна, ко запнам за нешто станувам и досадна, ама човек се учи додека е жив)

15. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    10.809

Посочи ми линк со доказ дека магии не постојат па тогаш може и ќе ја сменам дебилната логика зошто барам докази во СЕ (стварно ме интересира темава околу магиите и нивното (не)постоење )

Значи коментираме на тема за МАГИИ и се држиме до темата :)

16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Како може да бараш докази во се а да веруваш во нешто за кое што не постојат докази?

На lovestoneddd, Justicija, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    10.809
    Значи испаѓа дека навистина голем дел од членовите кои коментирале на темава биле во право и навистина магии постојат.

Никој не даде доказ дека не постојат. Интересно, изгледа ќе треба да им веруваме дека тоа е вистината....ова мислење ми е врз база на разни коментари на оваа тема за тоа кој што правел , со какви магијски ритуали се среќавал и чул во животот.

Ете така, тогаш ќе може да го затвориме прашањето за тоа ДАЛИ ПОСТОЈАТ МАГИИ.

Што се однесува до прашањето : ДАЛИ ВЕРУВАТЕ ВО МАГИИ , е тоа е сосема друг муабет и ајде по 12496161 пат ќе повторам не верувам во магии додека сама не се уверам дали и колку делуваат. Мислам дека сум јасна :)

На Mar89 и WildMk им се допаѓа ова.
  18. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.163

Разбираш ли ти девојко дека не можеш да докажуваш НЕПОСТОЕЊЕ, туку ПОСТОЕЊЕ?

Ете ти не можеш мене да ми дадеш доказ дека не постојат лилјакови летачки магариња, и сега според тебе, тоа е доказ дека постојат???

На lovestoneddd и Bender Rodriguez им се допаѓа ова.
  19. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    А како да докажам дека не постојат магии?

Еве ај ти докажи дека не постојат машини за патување низ времето? :drunk: Како би докажала дека не постои нешто што не постои?!

Значи ти веруваш дека постојат магии ама не си уверена во нивната ефикасност се додека некој тебе не ти фрли магија?

На lovestoneddd, theowndemon и DAngel им се допаѓа ова.
  20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928

На Amellie13, fana и theowndemon им се допаѓа ова.