Кога би имал некој доказ од експеримент, набљудување, вежба, било какво видео кое докажува дека сето тоа уствари било заблуда, дека е неуспешно со тие магии, предмети и што ли користат, со тоа МЕНЕ би ми потврдил дека МАГИИ НЕ ПОСТОЈАТ. Имаш ли да дадеш доказ или ќе пишуваме ОФФ топик на пример која ти е омилена секс поза па да почнам да одам и јас ОФФ ТОПИК. Навистина моето прашање не беше комплицирано.
Бев еднаш на гатачка зошто најдовме нешто чудно на вратата еднаш кога станавме. Беше како ткаенина стуткана и избоцкана со иглички. Бев во Кравари, зошто ми е најблиску, и човекот таму беше многу фин, побожен, имаше икони. Одамна беше, но мислам дека можам да најдам број. Кога влегов прво ме натера да бацам икона, и за лек ме попрска со крстена вода и да вртам во собата три пати во круг на десно. Не можи да ме разубедите дека не постојат магии, аман доста со тоа 21 век дека сме! Постојат! Доволно убедлива сум? Како знајте дека некој не лажи на претходните страни, мм? Како знајте дека некој не паѓа лесно под сугестија, мм? Како знајте дека некој нема психолошки проблеми, мм? Не е оправдување за shitty однесување ако кажиш дека имаш неколку лоши карактеристики. Бу- ху. Пред некој да ми пиши и да ми побара број, приказната горе е измислена. Има многу такви на интернет. Не се тие доказ дека има нешто како магија. А како ќе докажам нешто кое не постои, веројатно со отсуство на нештото, се докажува дека не постои. Комплицирано, знам.
Коментарите од други луѓе, разни клипови, статии на нет од разни земји во светот посочуваат дека магии постојат. Навистина сакав некој да докажи во спротивното дека сетоа тоа е заблуда. Така е, не можам да верувам во нив се додека сама не видам , додека не набљудувам некој да прави па што ќе се случи, дали ќе има ефект.
Како да докажиме нешто шо НЕ постои? Се докажува само нешто што постои. Зошто е тоа толку тешко да го сфатиш?
Кога некој би имал доказ од научен експеримент, набљудување, вежба или било што, со што научно се докажува постоење на магии, со тоа мене би ми потврдил дека МАГИИ ПОСТОЈАТ. Имаш ли нешто такво или само рекла казала муабети од типот na tetkami i napraviva magia da nese omazi ?
За момент помислив дека навистина си била кај гатач и за малку ќе земев крстена вода и темјанче да го поминам екранов кај што си пишала, ама видов дека е измислено и се смирив. Си викам што му стана на чупево?
Значи бев убедлива, тоа ми беше целта. Ако не пишев дека е измислено, некој ќе го земеше за доказ. @JollyGirl
Доколку ја читаш темата, ќе знаеше зошто мислам дека магии постојат. Многу мразам рекла казала муабети
Ај ем факинг конфјузд. Прво ти докажи ми дека не постои машина за патување низ времето. Потоа, јас, ке го гледам твојот пример и на сличен начин ке докажам дека магии не постојат. Од #прашањакоимемачат - Како да докажеме дека ќерката на комшивката сеуште не е омажена поради црна магија, а не поради тоа што е одвратна/ не е невина/ мераклика/ стара мома/ лезбејка?
Да, затоа што имало такви коментари и статии на нет. Јак доказ, нема што. И не е проблемот што така мислиш, секој има право на свое мислење, колку и да е дебилно, туку што го наметнуваш твоето мислење како вистина, па уште и бараш некој да ти докаже дека немало магии.
Значи не постои никаков неуспешен експеримент да покажи дека постоњето на магии паѓа во вода. Добро, штом нема ништо контра тогаш останува заклучокот дека без двоумење магии постојат.
Добро, значи нема никаков успешен експеримент да покаже дека постојат магии. Значи останува заклучокот дека без двоумење магии не постојат. Немало експерименти за докажување дека не постојат магии, значи постоеле, а тоа што нема ни експерименти да покажат дека постојат, нема врска. Епа и лилјакови летачки магариња постојат.
Апсолутно се согласувам со кажаното, тоа ја прави темава уште повеќе интересна за читање. Кога ти реков дека веќе имам спомнато зошто мислам дека магии постојат, сакав да ти посочам да ѕирнеш на страна 90 и 91 од темава. Инаку не наметнувам ништо јас, само барав одговор на едно едноставно прашање .
Наслов на темата каде моментално коментираме ; Дали верувате во магии ? Одговор на моето прашање зошто велиш дека магии не постојат , не добив. Бидејќи во вториот дел од твојот коментар се држиш до темата, интересно е како спомнуваш црна магија а велиш дека не постои. Од каде пак сега тоа име црна магија, па нели магија воопшто според тебе не постои. Овој пат јас сум confused ( #english_language_rules )
Кога во оваа и темата за гатање, баење ќе прочитам латиничен пост со милион правописни грешки од типот „neste osetile na svoja koza pa neznaete“ ... мислам дека мозочни клетки ми изумираат. Зарем сериозно ви е толку неверојатно човек да има и проблеми и неволји, и немили луѓе околу него во животот – и пак да е способен да го задржи здравиот разум и да не верува во делузии? Не постојат магии, постојат само материјални бизарни ритуали за кои (за жал и сега во 21 век) некои луѓе веруваат дека со истите можат да помогнат/некој да им помогнал и многу почесто, некому да наштетат или друг да им наштети. Од тие луѓе кои на било кој начин и страна веруваат, профитираат само шарлатаните кои се бават со вакви ствари. End of story.
Нека ме избришат за ова, ама морам. На кои дроги си бе девојче?! Од каде го извлече овој заклучок?! Ај докажи, со аргументи и непобитни факти дека е така како што тврдиш.
Девојко, имаш ли ти некаков доказ дека магии постојат, освен тоа што имало статии и коментари на нет за магии? Бараш докази за непостоење (?!), а немаш за постоење и уште си мислиш дека си многу паметна и дека си победила во дискусијата.
Конечно жена со став. Значи не станува збор за магии туку за ритуали. Респект за напишаното. Кратко и јасно напишано, се знае