Господ не растура магии, лошо се искажа. Со молитва,пост,исповед и причест т.е со голема вера во Него не дозволуваме да продре во нас лоша сила. Магија не е само фрлен предмет. Лоша мисла или поглед е доволно, но со голема посветеност на Бога и водење духовен живот, зли сили тешко, а и скоро ич да не допрат.
Каква мисла или поглед, за што доволно? Нели вие верниците не треба воопшто ни да верувате во магии и уроци и да знаете дека сето тоа е суеверие, а не само за истите измишљотини да се обраќате во цркви и манастири наместо кај бајачки?
Не верувам во магии не сум луд во нив да верувам кога си верувам во Бог. Магиите се дело на ѓаволот и неговите слуги кои ги прават. А дека луѓе прават Магии има. Тоа може само од инает да го негираме.
Значи сум имала моќи сепак, иако само порано (демек) @DAngel мила гледај, you should be proud of me Се покажа колку информиран верник си, рчкај се сеа
Молитвите се за магии растурање? Пишувај кирилица, да те разбереме што пишуваш. Вака , изгледа сама си се разбираш, а другите тешко те разбираат.
Никој нема такво искуство , све е во главата и како човекот тоа го замислил или народно кажано го врзал во крпче.
Ете така. Чист пример сте вие две. Ако некој е полн со негативност-тоа сте вие. Што од пост, што од чет... Некој што вели дека не може да ме смисли, одвратна сум била, лаже дека сме се дружеле ...па сигурно добро не ми мисли. Ама ајде, ќе се просветлите, има време децо млади сте. Животот е надвор од виртуелен свет. Кога ќе излезете од него ќе се свестите. @makedonkamak ако на некого капацитетот за писмено или вербално изкажување му е толку, а воедно и не знае т.е не е му е практично да користи кирилица, не читај. Не мора на подмол начин да се вреѓа. Не сме сите исти.
Описно- те погледнува во очи и одма магија ти фрла и ти паѓаш во транс. Разбра , сега? Само, внимавај со некој потежок предмет да не те погоди, добро?
Ти какво искуство имаш? Како утврди дека станува збор за магија? Како успеа да ја отстраниш/ поништиш/ изманипулираш магијата?
@Someonespecial мадам докажано е дека постојат зли сили. Нема јас што да се правдам и докажувам колкав верник сум. Знам дека не сум ни половина од тоа што треба, ама ти не се трудиш ни на почетокот на застанеш, а тоа не е на арно.
Ајде порасни и престани со офтопици, лични навреди и непотребни совети, туку дај некое научно истражување кога велиш „докажано“? Какви се тие зли сили и кој ги докажал?
Кажи Мецкицја. Ме интересира и мене. А и сите кои имаат личен пример, нека споделат. Вака, ако само викате: Има, не значи ништо. Споделете искуство.
^Лично право е дали ќе споделат или не. Лично право е дали ќе верувам во магии или не. Јас не верувам сум пишала дека за мене маѓии не постојат. Ни погледи фрлање ни проклетства ни...предмети фрлањеИако пред неколку години на моја пријателка и падна тв пред нозе и ко погледнала нагоре видела бесна жена како фрла се од пенџере и на вести ова го даваа за женава. И сега магија и фрлала кога и фрлила тв пред нозе или балгослов и дала со тоа што и ја одминала главата со телевизорот па и паднал само пред нозе?