Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали ве нервира кога ќе ве избришат на фб?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Tanjamm, 20 август 2017.

1. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.601
    Не ни приметувам дали некој ме избришал или не, не се замарам. Кој сака нека ме брише.

2. AliciaSilver

AliciaSilver Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2017
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    210
    Мене ме нервира кога машко не ме прифаќа

3. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.151
    Допаѓања:
    13.515
    Прва ситуација - подарувам облека на девојче што живее 3 маала над мене и знам дека се многу сиромашни. Тоа беше во групата дај не фрлај и објавив пост каде што подарувам една кеса облека се пријавија повише и го одбрав девојчево бидејќи ми имаше пишано.
    После неколку недели приметив дека ме избришала, поима немам зошто-алиштата беа скоро и нови многу се поправив и ми омалеа за брзо дали беа година носени испрани испеглани ама се, незнам што да помислам...

Втора ситуација - избришав прва братучетка бидејќи многу ми згреши и сега кога ќе се видиме она ми праив муабет како ништо да не се случило, а јас одговарам само со да/не и не приметува или не сака да примети дека нешто не штима :D

Трета ситуација - колега од факс, заостанат со испити заглавен две години постар од мене. Се спријателуваме и му помагам со скрипти, со најдени прашалници и 300 ти чуда. Завршува после мене пола година факс и после тоа ме брише од фб :) Шта речи. После многу криво ми беше што толку му помагав и сакав да испаднам човек ама тоа е некои луѓе живеат само од корист.
    Во град сега здраво не си викаме нормално :)

Четврта ситуација - во средно учевме со девојчево, и не дека кој знае колку живеевме ама онака не сме се ни навредиле никогаш. Завршуваме средно ме брише, по 10 години менаџерот вработува нови оператори кај мене и доаѓаат 3, кога то ќе видам Мона Лиза е една од нив - ќе и бидам и сум и шефица, карма ис а битч нели :)
    Да видите лизно мазни сега што е :) :) :)

Петта ситуација - поминувам на улица и не ми беше денот и гледам едно девојче што го знам што отекува со селфи одозгоре по 4 на ден става на фб и никогаш лајк не и ставам од што страшно ме нервира бидејќи не и личи има две деца млада се омажи ама е многу неиживеана. И мислам дека ме примети дека ја видов,а се направив дека не ја гледам и не и реков здраво, кога по неколку дена гледам не ми искачаат селфи од неа неможеш да не приметиш и кога ооооп ме избришала-ФАЛА ЈАСНО :D

Шестта ситуација - едно девојче помало од мене разбрав дека ме зборувала дека сум била препотентна. Нормално само што разбрав ја делитнав :)
    А јас не догледувам а наочари не носам бидејќи ми сметаат и сега може да сме се одминале а јас стварно да не сум ја видела и да изгледало како носот да ми е дигнат или нешто така :)
    А некогаш и намерно така рпавам хахаха :D

Седма ситуација - одам во дуќан за здрава храна и си купувам мирудии. Продавачката ја знаев ама некогаш не сме направиле муабет ја знам преку други луѓе, а и она очигледно добро ме знаела.
    По градот одма муабети дека сигурно сум имала ормонско нарушување бидејќи сум зела тоа, тоа и тоа.
    Мислам АЛООО??? Кога разбрав одма ја избришав и се мислав дали да му пишам на газдата на маркетот поради непрофесионалноста на трачарката ама се подразмислив дека женава само што тргнана работа и има мало бебе жал ми падна и пак испанав човек према неа иако не залужуваше оставив кармата да и врати.

Осма ситуација - имам и јас бришено многу луѓе на фб кога ќе ме фатат некои точки и кога си правам чистка на профилот и баш ме интересира шшто ли мислат кога ќе приметат :)

На Milobebence, SummerGirl, Offspring и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. EraBon

EraBon Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    595
    Zavisi koj me izbrisal ako e nekoj sto sam si zamerila ne slobodno neka me trgne ;)

5. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Јас дојдов да кажам дека ФБ џабе иам и не го користам, а не па да приметам дали некој ме избришал. :D
    Не праќам покани за пријателства. А ако некој ми прати мене, а го знам тогаш го прифаќам.

На SummerGirl, La.loca, Lizzie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. xxneska

xxneska Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    14
    Не нервира напротив, смешно е. Затоа што тоа е детски и затоа што во 95% од случаите истите што те избришале веднаш те "stalk"-нуваат од лажни профили или профили на негови/нејзини другари/ки.

На Сама Дома и Tanjamm им се допаѓа ова.
  7. Lizzie

Lizzie Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2016
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    514
    И тоа како ме нервира, после 2 дена маабет не праам со никој

8. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.813
    Исто.

На Mr. Right му/ѝ се допаѓа ова.
  9. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Го избришав бившиот, нека се лути колку сака. 8)

На Meckicja, SummerGirl, angelche16 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.712
    Многу ретко се случува, не се замарам многу, ама сепак зависи кој е тој што ме избришал. Ако е некој небитен, може нема ни да приметам.

На KuklickaMoja, Lovelybaby<3, Soncence3 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.050
    Допаѓања:
    12.482
    Имам мал круг луѓе на фб и општо на социјалните мрежи, така да се приметува одма кој/а ме избришал/а. Ме бришеле луѓе шо не виделе лошо од мене, шо сум била во супер комуникациски односи - никако не ми било јасно зошто. Моментално да, ме нервирало, но немало некое преголемо влијание. Инаку, има и луѓе шо намерно ве бришат чисто за да ви проверат реакција - овие па ми се најмизерни посебно кога ќе видат дека зезнале. За секое бришење мора да има причина, ама доколку таа причина е имагинарна (што најчесто е) од другата страна, а јас лично не ја знам немам јас проблем туку тој/таа што ме избришал/а. Јас не бришам, по блокот сум (има издржана причина и во живо наведната глава, но не од моја страна).

12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.214
    Допаѓања:
    169.989
    ме избришале 2-3 оти им ги рушам селата на фб игрите хахахаха
    а ја од нервирање неможам да спијам навечер

На Brinetka, stetoskop и SummerGirl им се допаѓа ова.
  13. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.315
    Не ни приметувам, имам многу пријатели, а и искрено гајле ми е, да биле битни ќе сум приметела.
    Ја често си бришам и средувам френд листа, пред некоја година 1500 луѓе избришав, се што не познавав лично. Ама со тек на време пак ми се собраа пријатели, сега некаде 900 имам на фб, скоро сите ги знам од некаде и барем сум имала некаков контакт. Ептен ако се досадни со објави и политика, ќе избришам некој и гајле не ми е.
    На инста сум поселективна во поглед на тоа кого следам, сметам дека таму ја си правам какви објави ќе гледам и имам ептен одбран круг со тоа шо сакам да гледам и шо следам.
    Ни се лутам ако некој ме избрише или отследи, ни па се замарам.
    Уатевр, луѓево шо ми се блиски у живо само може да ме погоди ако до тој степен стигнеме, за други не ми е ни гајле, кој сака нека ме брише, нема ни да приметам. :D

На cresa-jagoda, Feminka192 и BlackMistery им се допаѓа ова.
  14. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.196
    На Coin master? :D

Инаку на фб ретко бришам луѓе, најчесто ги ставам на мјут или анфолоу правам на некои што постојано постираат нешто и ми се напорни.

На cresa-jagoda, ALISA0000, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Од луѓето на соц. мрежи дали добри 3% имам контакт со нив. Другото ми е за разонода.
    Следам луѓе со интересна и креативна содржина. 8-|

16. Dimkovski

Dimkovski Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2020
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    14
    На facebook моментално имам 490 пријатели.
    Ретко се случувало некој да ме избрише или ретко сум бришел.
    Мене во последно време ми се случува една чудна појава. А тоа е дека ми е здосадено некако од facebook.
    И не сакам баш да комуницирам со секого. Битни ми се 4-5 личности и некако ми годи комуникацијата со нив. Се друго меѓу кои и повеќето роднини ми се здодеани.
    Незнам само дали кај мене е вака или и некој друг, ама некоја промена чувствувам за разлика од порано.

17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.907
    Тргам од себе. Ме додаваат непознати, навистина не знам кои се, ги прифаќам и чекам да се претстават, нема реакција и ги бришам од фб.
    Сакам да знам кого имам во пријатели. Не дека некој нешто ми згрешил. Тоа ми е исто ко у куќа некој да ми влегол а не го знам. Фб ми е сепак приватна работа на која споделувам фотографии и мисли from time to time, не гледам причина зашто некој би си ставал на срце , или ја да си ставам. Скроз небитно.

На Ane_na_Bisera16 и Milobebence им се допаѓа ова.
  18. Persila

Persila Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2019
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    1.631
    Ne se zamaram.ne ni znam dali nekoj me izbrisal vo prijateli gi imam samo najbliskite.nekoi so koi sum na zdravo ne gi prifakam

На Ane_na_Bisera16 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.214
    Допаѓања:
    169.989
    аха :nod::nod::nod:

На Ane_na_Bisera16 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Сама Дома

Сама Дома Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    566
    Напротив. Дури и се радувам. Ретко се случува, односно тогаш кога ќе ги боцне некоја вистина што ја имам објавено, а истата ним не им одговара, всушност тие не би сакале нивни блиски да ја прочитаат објавата.
    Но, после извесно време повторно праќаат барање за пријателство.