Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали ви паднало вашето бебе/дете?

Дискусија во 'Бебе' започната од Annath, 13 септември 2012.

1. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    уф животот ми се скрати, плачеше до зајдување едвај го смирив и многу се имаше исплашено изгледа пребледе, педијатарот вика од што се исплашил пребледел..не знам како успеа за секунда да падне појдов да му спремам да јаде а беше на сред спална мирен, загледан во цртани не трепнуваше, и викам ај мирен е одма ќе се вратам да не го ставам во креветче за малку:worried:

Мајки кажете ми зашто треба да го будам често нокеска? Матичната ништо не ми спомна околу тоа сега тука читам, преска спиеше 40 миниути го разбудив за јадење испи млекото поседе малку и еве пак заспа, не знам како да го одржувам буден? Зашто него кога му се спие и во раце сум го зимала па не се будел ми спиел на рамо :?:

Последна измена од модератор: 17 јуни 2017
  2. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    8.817
    Mislam ako ima potres na mozok netreba da spie mnogu treba svesen da bide zatoa, neka kazat majkite sto poveke znaat.

3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.038
    Допаѓања:
    134.437
    Pred nekoja nok padna od krevet mojata :( prv pat. Cela nok sedev ja budev pazev...
    I po 24 saati u son povrati. Za 4 min na klinika :( Snimavme na tomografija itno pa na nevrohirurg. Vikaat ok...

Po 12 saati pak povrakanje. Pak na neurohirurgija drugi doktori. Vikaat ok.

Po 2 saati proliv i sfativme deka e stomacen virus a ne e padot :) umrev nekolku pati denovive. Koe vristenje bese na KT... morav na sekoj saat da ja budam do otvoranje oci i kontakt. 2 noki sedev. Tretata proliv i temp j pak merev na 20 min. Nemam spieno poveke od 50 saati.

На 1209, Bozica1980, ^angel^ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    Го разбудив сега му тропав со тропалки ама се штрекна од нив и почна да плаче, сите можни играчки му ги ставив пред него да го занимавам ништо..пак заспа уморен е денеска многу малку спиеше, а шетавме скоро цел ден.
    Ајде мајки што сте минале низ ова кажете како да го будам без да се штрекнува и да го одржувам буден?

5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.799
    Допаѓања:
    325.277
    за 48 часа два пати кт и правеа???

6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.436
    Допаѓања:
    38.443
    @alisijad кога моето падна на 5 месеци, не го будев ноќта. Цел ден беше нормален, нормално се однесуваше, се смееше, не спиеше и не повраќаше по падот па си продолживме ноќта нормално да функционираме. Педијатарот ми рече ако недај Боже има нешто, а ретко имало, ќе има промена во однесување, дезориентираност, невообичаени покрети и слично.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.038
    Допаѓања:
    134.437
    Ne. Istite snimki drug dr gi gledase i pregled obicen. Doktorot rece deka po tolku vreme ako e krvarenje veke ke bila ne daj Boze u koma. Gi vide rez od krv i rece viroza. I za nekoj saat proliv.

Kako i da e mi se skrati zivotot. Bitno dete da e zdravo.

На Bozica1980 и joy1 им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.200
    Допаѓања:
    148.386
    Ми падна малиот и тоа од количка. Дома на паркет пред тв.(facepalm)
    Значи на сите им паѓаат децата од спална и сл е мојов со газето се излизга и од мн мала висина падна. Мислам од страв заплака кратко, го земав во раце го гушнав и одма се смири. Го избањав и еве го заспа пиејќи млеко. Има 5 месеци. Мислам не е страшно пошо нас редовно ни се спие овој период. Не планирам да го будам. Ќе видам коа ќе стане како се однесува.

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    8.817
    Se udri li na glava? Ne e strasno, mojov nekolku pati go imame asalno udreno nesakajki na glavceto i nisto iako izgleda strasno, cim zaplakal znaci e svesen, i cim ne povratil ne e strasno

10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.200
    Допаѓања:
    148.386
    Па не знам како падна сек не го гледав, ама топ е, и спиеше и си стана, јадеше каша, па игравме, си прави се нормално така да не е страшно сигурно.:)

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Мајки мислам дека ќе умрам од грижи денес сабајлечки го доживеаав најголемиот стрес во животот , плаче мали 11месеци е мм станува да го земе вика го нема вкреветче скокам цела во паника детето на стомак под креветче плаче. Враќам филм назад цела вечер се будеше на 10мин па на една града па на друга околу 7-часот имам заспано а тој од страната и се има тој истркалано и паднато ни плач ни тропање од удар ни јас ни мм не слушнавме. Измеѓу креветчето и креветот има некој 15цм простор и тој е паднат измеѓу па веројатно има исползено под креветче незнам немам поим што се има случено господ го чувал нема ни џумка ни гребнатинка а во толку тесен простор и како не се разбудил неможам да се смирам само на тоа мислам и плачам дали да го носам на лекар и на каков лекар, Инаку тој си јаде и спие вообичаено расположен е како и секогаш ама немам мир јас сум најлошата мајка на светот не го засжувам ова душиче

12. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.312
    Мајка се спуштил и му се здосадило. Не го потценувај , паѓаат кога ние ги гледаме, а кога знаат не гледаме пазат што прават. Да се чудиш! Кога го држиш се треска со главата, а не го држиш оп се спушта полека. Не е за на лекар уживај ако паднал ќе вриснел до другото маало ќе се чуело. Он се има спуштено сам, викнал кога му здосадило.
    Едит-НЕ СИ НАЈЛОША МАЈКА НА СВЕТОТ !!!

На LadyC, Lattina, 24.07 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.779
    @Vennera.aa Истите зборови си ги велев кога ќерка ми падна. После сфатив дека нема мајка на која не и се десило тоа. Свеки вели како ластици се, само глава да не повреди, друго нема гајле. Штом нема видливи удари, не повраќа, не е замаен и не се однесува невообичаено, опушти ја душата.

На LadyC, Lattina, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  14. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.709
    И мојов пред 2-3 недели падна од спална... Спиеше, ја станав за во вц, значи нецели 2 мин. Кога се разбуди,кога стигна до другиот крај на спалната за да падне и ден денес не знам..Малку поплака од страв ама не му беше ништо

15. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    И нас ни се има случено 4 пати,вториот пат си ја расцепи устата
    Кога би било до нас никогаш не би дозволиле да паднат,ама ете се случува кај секој
    Мојава сега паѓа по 10 пати на ден,се навикнавме

Не се обвинувај мајче

На LadyC, Lattina и Vennera.aa им се допаѓа ова.
  16. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @LBC i @BirMelek @Mari* fala vi na utesnite zborovi nemozam da si objasnam sto se desilo od preumor imam zaspano dodeka go cicav se si mislev deka go imam staveno vkrevetce dali buden e padnat pa zaspal na pod dali zaspan e padnat neznam kako se nasol pod krevetce i toa neznam vo visina od 20cm a krupno bebe e a i ne e prgav ne lazi tuku po podot so trkalanje se dzivi a vo tolku mal prostor i da ne zaplace ili jas se imam totalno izgubeno a tolku lesen son imam na shum se budam a i mm nisto ne slusnas, se izvinuvam za latinicata na ovoj mobilen nemam kirilica

На LadyC и Mari* им се допаѓа ова.
  17. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.312
    Не. Да вриснал од пад ќе разбудел цело маало. ВО тоа се кладам одма! Ниеден умор нема шанси да го совлада тој врисок така да сигурно се стркалал или симнал и истражувал дур не му здосадило. Чим бебе е во ред нема потреба од лекари. Кој не го доживеал тој умор не може да сфати. Прифати дека се случило и дека ќе се случи повторно кога ќе почне се повеќе да истражува. Тоа не те прави лоша мајка. Тоа значи имаш љубопитно бебе.

На LadyC, cresa-jagoda, Lattina и 6 други им се допаѓа ова.
  18. KoZee

KoZee Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2015
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    318
    Pomos majki celata se tresam... 9+ sme so maliot mi padna od spalna,spiese i vrtejki se tresna na plocki,placese okolu 1 min i potoa povrati od mlekoto i mandzata za rucek so ja jadese ama sosema malku,pominaa 2 i pol saati sve normalno si reagirase,se smee crtani glede sede sam cika vika u dubakce odi... Neznam dali ima mesto za panika da go nosam na dezuren ili pak vo pon.na pedijatar ama pak da ne e mnogu kasno.ve molam za nekoj sovet da se smiram malku...

19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.799
    Допаѓања:
    325.277
    Ако не повраќа,не е поспан,нема промена во видот ок е веројатно.Сосем ти го разбирам стравот но потруди се смирена да бидеш.Обично потрес покажува симптоми одма

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  20. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Leleee majki:(denes zivotot mi se skrati:( vo dvor bevme so malata dodeka igrase so devojcevo od komsite,trcaa pa mojava naednas se lupna na zemja i pravo so liceto zalepeno ma zemja:(naednas se slusna BAM mislev se ima polomeno cela faca so se zabi:(
    napred na celoto i pocrvena i pocna krv da i tece pa se preplasi pa edvaj se smiri:( kolenata i se crveni ama ne e tolku strasno ama glavceto kaj celoto e celata crvena i potece,i staviv mras prvite 20minutki.

Sega ja bajnav i ke ja zaspijam pomina 4sati od slucajov ama sepak ke ja sledam vecer,neznam sto da i stavam drugo da i pomine:(utre mm ke se obide da najde apteka otvorena da i zeme nesto:(
    Tolku mi e loso:( dusa moja se preplasi a i boli :(

На azelea, Mari* и Lolipop23 им се допаѓа ова.