Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали ви паднало вашето бебе/дете?

Дискусија во 'Бебе' започната од Annath, 13 септември 2012.

1. Sannelaa

Sannelaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    100
    Кај баба ми у село дете од 2 години падна од 2ри спрат од тераса дирекно доле на цименто. Се чудам како ништо не му беше само модринки и гребнатинки. Ние му се тресеме на секое паѓање бадијала не викат постарите така растат децата ама детенцето ств го чувал Господ...

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.752
    Допаѓања:
    172.969
    Маргаринот е за модрици и делумно џумки...ама пред се за модрици

(мајка ми е медицинска сестра..па го поминав ова на своја кожа..)

3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.433
    Допаѓања:
    38.437
    Имало среќа да не се удри лошо или не паднало дирекно на глава. Имав роднина на карил пред некое време по сообраќајка, со него имаше исто 2 годишно дете кое паднало од 2 кат и беше критично за жал. ;( Се зависи од падот, не дај Боже лошо да паѓаат. Јас се тресам исто на секое паѓање и удирање на главче, а не можат да се допазат реално.

4. Makide

Makide Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    325
    Здраво, синчето наполни годинка и еве прооде ама многу често паѓа колку и да го пазам понекогаш паѓа, пред повеќе од 2 недели се исправуваше фатен за столот да стане и падна со се стол, заплака се смири и мислев ќе има голема џумка но не ама сега кога го гледам а мислам дека е од тоа паѓање ми се чини како вдлабнато малку да е тоа место мислев уштее се познава малата модрица но не, ќе го носам на педијатар но сега спие, многу сум вознемирена и исплашена од секое паѓање ми се пресекуваат и нозете и рацете, искуство некој со вакво нешто од паѓање поздрав

5. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    162
    Добро утро мамии. Јас сум нова во групава и незнам дали пишувам во вистинската група. Мојот бебуш за 3 дена полни 6 месеци. Вчера ми се случи шок ми падна од спална додека се завртев. Плачеше околу 10 минути, нема никакви повреди никаде. Го наблудувам цело време дали ке има некои промени во однесувањето,сега спие незнам што да правам. Ако има некој искуство или совет. Виблагодарам

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.567
    Допаѓања:
    201.758
    Сите паѓаат, кога тогаш. Ако не повраќа, не е поспано и млитаво, немаш причина за грижа. Нормално е да паничиш и да се плашиш, особено ако ти е прво дете и прв пат паднало. Ќе биде добро.

На gjoker4e и Mama_Mia им се допаѓа ова.
  7. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    162
    Прво ми е и прв пат ми паѓа. Тоа се случи вчера околу 3 часот, не повраќаше, спиеше околу саат време, секогаш е вака овие денови зошто имаме мака со горни заби излегување инаку падна со лицето кон подот . Се надевам дека е ок

8. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Како што ти кажаа веке сите пагаат, чим не поврака и нема други симптоми на потрес значи ништо не му е, моето падна прв пат кога имаше 8 месеци, тогаш цела нок седев дежурав и го следев, од тогаш наваму сега е 15 месеци , па уште откако прооде уште колку пати само има паднато..

На Vikk22 и Mama_Mia им се допаѓа ова.
  9. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.016
    Допаѓања:
    36.308
    Прв пат ми падна бебето од креветот. Што да правам??? Има осум месеци. Заплака го кренав цицаше одма се смири. Другото се е исто. Се изгубив во моментот не знаев кај е сопругот мислев дека не е дома не знаев ништо. Ми смрзна крвта. Видов дека паднало кога заплака и не знам како паднало дали на глава или како а бев залепена до него на лап топ. Леле дали можеше да ми се случи ова знам дека јас сум виновна проклета да сум и лап топ и фб се мразам себеси. Два саати чекав не поврати немаше никакви видливи промени, мислам дека нема потреба да доктор иако утре ќе посетиме педијатар. Што да очекувам на што да внимавам дали ќе има последици претешко ми ееее глава ме боли умреввв од маккаааа ве моалм пишетее

10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.350
    Допаѓања:
    286.198
    Најпрво смире се малку и дојди си на себе. Без обвинувања...
    Спрема кажаново делува добро, без повраќање. Нека биде будно малото уште некој саат и набјудувај понатаму.
    Има многу искуства во темава, прочитај ги. Верувам се ќе биде во ред.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  11. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    6.710
    Без паники. На сите ни се случило истото. Набљудувај како ќе е денес, по напишаново мислам дека нема место за толку паника штом не повратило до сега :)
    Мене два дена со ред ми падна од кревет кога беше помала, не се обвинувај себе си :)

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    13.457
    Мајки, 7+ има бебево и ми падна од кревет, ама близу масичката е. Ми е страв многу. Плачеше и сега се смири. Бев во кујна и нешто лупна и кога стрчав што да видам, на грб лежеше, ама ми е страв дека главата и беше до масичката. Се тресам цела.

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.567
    Допаѓања:
    201.758
    Следи ситуација, дали повраќа, дали е поспана или нормално се однесува. Во принцип не е ништо страшно, ама ако се удрила, треба да има барем модрица. Кога спие, ќе ја подразбудуваш да видиш дали реагира. Нормално е да се тресеш, иста бев и уште сум. Не можеш да ги дочуваш, и до неа да си била, може ќе паднела.

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. papagalce33

papagalce33 Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2018
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Majki celata sum prestarsena od snosti dodeka go doev bebeto tell mi bese vo race mi padna vrz glavata na bebeto a ona zalnoto oste dva meseca nema pocna da place glasot mu se zema si mislis sto pati se preknih sto mi padna inace posle 5 min se smiri si cicase I denes pak celden si cicase kako I vobicaeno go gledav po glavata nema nisto od udarot mnogu mi e zal dali nesto suum mu napravila :(

Последна измена од модератор: 18 февруари 2018
  15. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Немај гајле не му е ништо. Плачело од болка, но највеќе и од што се исплашило. Внимавај дур доиш моб држиго барем од страна. И внимавај да нее во близина на главата на бебе, не само за да не му падне туку мобилните зрачат и нее убаво да се во близина на бебе.

Последна измена од модератор: 18 февруари 2018
    На papagalce33 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.362
    Јас како мала сум прелетала надвор од моето креветче и тоа со ограда, со главата имам скршено стакло од клуб масичка и на ивичњак сум си го ѕвекнала челото.Живчано дете сум била, фала му на Господ ден денес сум жива и здрава после тоа уште коолку пати сум паѓала ехее.Не се плашете воопшто не дозволувајте стравот да ве обземе изреагирајте со време.

17. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Majki ni padna malata od relaksator:( jas si legnav ja ostaiv na mm.Toj otisol u wc.Slusnav kako tresna nesto i placenje ama onaka bez sila ko gusenje.Skoknav odma u dnevna.So da vidam.Malata na zemja so liceto .Ke umrev:(Ednata strana na celoto i e crveno.Mnogu placese.Dusa majkina.Edvaj ja smiriv.Kako mozel da ja ostavi,kako?!Nemozam da se sozemam.Uste mi e slikata pred oci,celo vreme placam.Strasno li e,moze li nesto da i se desi ,posledica nesto da ima od udarot?!:(

18. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Однеси ја нека ја види лекар ,ем ќе ја прегледа ем ти ќе бидеш помирна . Се надевам не е ништо страшно пиши како сте поминале :hug:

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  19. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Од тоа што имам читано овде, следи ја во текот на денот, ако е многу поспана или ти поврати носи ја на доктор. Не ја оставај многу да се успива.
    Побрзо да и помини.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Не му се лути на мт, на секој може да се случи. Имаш пишувано дека во релаксатор се свлечува надоле, мало невнимание и ете сега паднала. Однеси ја нека ја прегледа доктор за да бидеш помирна и ти. Вчера ја ставив малата во ќошот на петоседот на перница лежеше, ја оставив на 2,3 мин кога се враќам едното ноже и висеше надоле, скроз се свлекла. Големки се веќе, нејќат да лежат и седат мирни. Кога ја ставам во релаксатор обавезно ја врзувам, ми е страв да не се напрчи така неврзана.

На Paka, stevemila и kukla21 им се допаѓа ова.