Ne e za lutenje.Zmaci on znae deka e epten zivo dete.Veke nekoe vreme ne ja ostavam sama ni na krevet.Za vrzuvanje ne dava.Edvaj pocna da sedi po 5,10min vo relaksator,ama se jas sum ovde.Koga i spremam da jade go vadam sedisteto i ja zimam vo kujna.Toa e bidna veke.Dobra e
@stevemila Знам како ти е ама тоа е немој да се обвинуваш ни ти ни мт. Мене ми има паднато од кревет два пати пред мој очи. Секунда е во прашање. Не ја испуштам од вид ама ете се случи. Првиот пат само подадов рака да земам пелена седев до неа и се стркала падна. Вториот пат станав од креветот да седни свекрвами до неа и уште не бев исправена падна. Ќе пагаат уште многу пати, само нека не е ништо сериозно. Следи ја во текот на денот како ќе е.
Znam srcka.Taka rastat decata.Padni stani.Ama od visoko padna i na laminat.Aj da e na tepih pomeko e.Dobra e zasega.Gospod neka gi cuva samo
Мене на 6 месеци ми падна од лулка директно со главчето на плочки.Во исто време и готвев и ми плачеше ке ја подржам во раце да се смири па ке ја ставам у лулка да го доправам ручекот и се така наизменично.Во еден момент само шо ја седнав у лулка ми поѕвони тел.и се подадов по него и заборавив да ја врзам.Само слушнав бууум толку силно како да се распука нешто.Луге не можам да ви опишам како се чувствував,одма ја однесов на доктор.Докторката вика:На детето не му е ништо,на мајката дајте и нешто за смирување.
Денеска сефте на полни 6 месеци се истркала ќеркичкава од кревет... Мама збудалена од синко заборави дека ја остави на кревет и отиде сок да цеди во кујна Слушнав бум и вриштење и трчав кај релаксаторот, скроз скроз забораив дека бебево е на кревет Си поплака и сега е добра фала богу.
И ние на 6 се сефтосавме Он одма заборави , ама јас се изгубив ( ко за беља во болница бевме ) Имаше мало џумче ама сабајлето му го снема. Со помин да е на убавицата
Фала Беше црвено челото ама нема ништо сега, а баш во темава имам пишано синко на 9м прв пат паднал, а девојкава побрза малку хахах
Сега пишав во друга тема, опасна е станата ептен и тоа се одеднаш Сабајле 360 степени извртена ја наоѓам во креветче
Мајки, денес ќерка ми падна од кревет, (10+) не е висок ама падна, на грбот, и малу главата одпозади, многу и се спиеше ползаше, пиштеше, и на крај падна. Многу ми се јадеше ми се одјаде грутка во грло ми стои, плачеше, и направив млеко заспа ко заклана, ми е страв до нејзе седам проверувам дали дише, под стрес сум, јас сум неодговорна мајка
Абе најлоша на свет си што да ти кажувам. Само твоето паднало ниедно друго ај прибери се да не те затепам. прати како спие и не дозволувај да спие повеќе од 2 часа. Ако поврати на лекар. Ако не воопшто не ја носи. И напиј се нешто.
Ехее да беа сите мајки "неодговорни" ко ќе им падне дете до кај ќе беше светов . Мене големава на денот на крштевката како ми падна мислев секое ковче го скрши и тоа јас до неа седев и се спремав да ја облекувам. Внуката од стол на глава на плочки падна а околу неа 10 души собрани. Не се секирај, допрва ќе паѓаат ко ќе попораснат , само седи до неа и следи ситуација убаво ти пиша Лили. мајка од такви ситуации белеат косите на мајките, а сум пишала и претходно, кога паѓаат децата Бог им реди перничиња за да не се повредат, така викале старите.
Се гледа дека ти паѓа прв пат Ништо не и е. Обично после падот два часа не треба да ја пуштиш да заспие, ама од плачење сами заспиваат. Следи само како ќе е и не се обвинувај. Тек сте почнале. Секој пад од висина 50-60-70 цм не е опасен, опасно е ако падне од комода за пресоблекување, да падне од работна маса во кујна, значи висина поголема од 1.20 м.
@Marija_Magdalena колку паѓал мојот до сега требаше да ми го одземат од социјални грижи и да ме прогласат за нејнемајка на световСреќа па поминуваме со лесно
Мајки и ние да се придружиме тука. Сабајле падна од спална на паркет , не видов како падна но челото од страна му беше црвенко. Убаво си думна од памет се извадив,крвта ми се сопре . Плачеше минута две и после си беше весел , се нормално , си јаде , си игра... јас се плашам многу , неможам да си опростам. Инаку 10+ е
Ми има неколку пати паднато од кревет. И тоа додека спие. Многу се врти. Брзо се смируваше. Поголемиот има паднато само 2 пати. Еднаш од креветче и еднаш од лулашка.
Lugje pomis malata bese pozadi mene ja pospana se svrtiv ja udriv silno so laktot na glavata gore sega ja fakam ima ogromna dupka sto da pravam lele ke umram 6 nedeli e
Znaci gire na vrvit na goavata samo malku civnaa i ispi mleko odma od sise sega spie lele da ne fati nekoe krvarenje sto da pravam ve molam pomognerte se tresam