тоа е фронтанелата не се секирај сигурно не му е ништо сигурно не си го удрила силно прати дали ке плаче зениците види какви се да не биде дезорентирано да не поврака
Мајче зимај облекуј се и нека го погледнат. Мир дома секако ќе немаш и да седиш и да следиш. Смирено и викни такси.
ај арно вика дани однеси го на итна нека го зирнат чисто да ти биде душата мирна па пиши ни тука да не ве мислиме
Посебно од помал град ако си, за 5 минути таксито ќе стаса, за 5 сте во болница, уште за 5 може веќе и влезени за преглед. Дома ќе ти биде минутата саат. После поспокојна ќе бидеш. Вака мир ќе немаш.
Ajde mami sovet. Malata ni e 5+ pred 1 cas mi padna od spalna na zemja direkno na glava na tilot. Ja drzev budna pola cas da ne zaspie nitu pak povrati. Malku se isplasi i plakase malku ne mnogu edno 5min. Ama mama se utepa od plakanje da ne i bide nesto da ne mi e dobila potres na mozokot. Mnogu mi e strav sega zaspa dali treba da vnimacam na nesto
Да. Буди ја на 2 часа. Провери дали некаде ја боли на допир-провери го цело тело. Пробај со играчка мрдај дали ја прати играчката со очињата. Тоа јас направив, пред два дена ми падна (неможам да си простам). После 5 минути беше весела се смееше како и претходно. Јас плачев повеќе од неа.
Sega ja razbudiv prate so ocickite po igrackite se smeska ja dopiram nisto ne reagira da ja boli. Ama mislam glava ke mi prsne ne mozam da si oprostam samata
Мојава уште не треснала оф кревет, ама ќе биде кај и да е, оти се џитка. Ама затоа тоа главчето во се го има чукнато. Седи и се превртува назад, у маса ќе чукне кога посегнува по играчка, кога оди се пушта од раце се тетерави и чукнува во врата, украс што и да има. Не плаче стално, ама кога ќе заплаче, ја земам и ја шетам дома и покажувам слики, магнетите на фрижидер, одма се смирува. Докторката не седна за ова и ни напраи муабет: (5м беше) ајде да се договориме за паѓањето од кревет, време е: кога ќе падне, а ќе падне сигурно, прво проверуваш дали од некаде тече крв, уши, нос, уста, дали повраќа...ако не ништо... Следиш 2 саати. Ако бара да спие, слободно, само од време на време проверувај дали лесно се буди, дали реагира. Не сум паничела, ама за паѓање од висина се уште немам искуство
Dobra e ne placi se smee denes kako nisto da ne e bilo. Pak ke kazam gospid gi stiti decata. Mu blagodaram mnogu ama ete mama do deka da se navikne ke ja grize sivesta. Za sekunda bidna cela nok i denes se ubiv od plakanje dusata me boli pisebno gletkara kaki e na pod od oci ne mi izleguva
Ехее.. дали има паѓано... Ќе седи на кревет до мене, една секунда ќе се завртам и ќе тресне на глава. Па ајде паники, па дали е добра, па јавувај се кај педијатар, па плачење, па паничење. Еднаш и рикам на педијатарката на телефон: 'Буааааа!! Па добро, каква мајка сум јааааас!??! Па зар само моево паѓа на глава!?!? За ништо не ме биваааааа!!!' Женава се смешка и ми вели: 'Не е ништо страшно, не паѓа само твоето, сите паѓаат.' Срам ме фати од лигаење пред жената... ко за грев.
Телефонот ми падна врз главата на близнакот. Само викна и продужи да цица . Од тогаш и спиеше и пак јаде . Сега ќе одсм на педијатар ама срам ми е да кажам што се им направив на децава деновиве у 20 дена живот. Што мајка ќе бев
И мене ми има паднато. Плачеше бебе малку. Јас се препотив и реков телефонот веќе што подалеку. Пак кликам, ама гледам да е на страна, не врз бебе.
Zdravo majki, bebeto 6 ipol meseci ima, mi se lizna od spalna , ne povisoka od 3 pedi, na tepih, za sekunda, dodeka se svrtiv, ne Mozam da si prostam, ne placese IC, samo kenkase nekolku minuti, posle si bese ok, preplasena sum, citav po net deka bilo loso ako ne place, mn sum zagrizena