Ако повраќа или спие по долго од вообичаено носи на лекар Ако е весело и се понаша нормално не е ништо Чим не плачело значи не се удрило многу Кај мене по 10-15 пати на ден некое ќе падне почнав и да не приметувам
Od koga padna, Tri casa si bese buden , normalno,sledniot den mi padna cudno Sto spiese Tri saati preku den, Fala na odgovorot
Керќами има 6 месеци и сега тукушто ни падна од кревет.. висина 50..60цм.. о падна на грпче. Мм и го задрза грбчето о главчето... плачеше многу 2 мин.. па 3 4 мин помалце и и дадов да цица се смире и си цицаше и заспа... Дали некој од овие симптонии е неувац? Дали да одиме на доктор?? Ве молам за брз оговор... И гледам главчето позади увото погоре како рогче.. е сега изгледа и како да ми се причинува.. не дум сигурна...
Ако го задржал грпчето значи се нема удрено на главче. Рокчиња од страна можат и коските да се, јас и син ми имаме од двете страни таква ни е главата. Ко ќе се разбуди прати дали нормално се однесува, зениците дали се нормална ширина, и да не повраќа секако.
Kolku podolgo da spie? Primer voopsto od sabajleto ne prespa.. i sega eve zaspa.. a i se spiese pred da ni padni..
Е сега веќе се гледа рогце како потечено на главчето.. бебево се понаша нормално се смеј игра ...ама ако се навали на таа страна плачи 2 секунди и му поминува и продолжува со игра... Докторот му се јавив ме праша дали плачело веднаш по пад .. да. И рече се е во ред нема проблем. А дали на вашите бебиња им се правеле џумки на главчињата? Дали е нормално да има џумка..? Леле ми се плачи!
Не да му се правеле одма му потекува на мојот огромно се прави. Одма им излегуваат по удар. Ко помал ќе ставев путер, или ладно нешто, сега не остава. Ќе се намали до утре. Само следи и не се плаши, ако е нормална не верувам да има нешто.
мене кога ми падна од спална и се направи саглам џумка од страната, и модро малце беше црвенкаво, плачеше кога падна, спиеше нормално не повеќе и мислам дека се беше ок. и помина за некој ден. и јас многу се стреснав
Се потресуваш дека ти паднала прв пат, и јас бев таква првиот пат бебе плачеше и јас плачев со него. Ама сега еве го паѓа станува не се потресувам толку.
33 сати откако падна.. весела е игра гуга... си блуцка после јадење редовно ( се надевам ова не е симптом некој блуцкањево) Е сега џумкава.. не е намалена... не е ни зголемена.. и е мека . Мека и беше цело време.. мм прочита дека можело 1 месец да стои???? Неможам никако да се опуштам.. Дали џумките на вашите бебиња биле меки или биле јаки?
Искрено не сум ја ни пипала опушти се, ништо не и е, и јас бев иста испотресена првите пати кога паѓаше за некој ден ќе и помине, ниедна џумка не му седела цел месец.
Пак јас.. знам дека сум многу напорна.. ама дали е нормално отокот да шета .. инаку се намалува ама и нагоре се помедтува...
Многу сум вознемирена и се чуствувам како лоша мајка. Малата ми падна од спална денес за прв пат. Ја земав малата во спална со мене, пиеше млеко и пак заспа и јас сум заспала. Она се разбудила почнала да мрда лево десно а не ја осетив и така падна. Вака океј е, весела, јаде и нема ништо на главата ама мама не е