И нас ни се случи, исто во оваа тема прашував. Свекрва ми го држеше и наеднаш цел се навали наназад, многу се исплашивме и ние и тој. Плачеше многу, ама немаше ништо, после го фаќав на грпчето и не реагираше како да го боли. Исто 5 месеци беше. Не се обвинувај, една секунда работа е. Не верувам дека ќе има нешто.
Вчера седевме на под на меко со перница од позади и како што седеше викам ај да го сликам и во дел од милисекундата се лизга и наместо на перница со главчето на ламинат. Срце ме стегна од тресокот. 9м сме ама сепак. Ај си викам да се утешам дека така растат деца, сепак е бебе за таква утрха. Памет за другпат, со сите перници околу ќе бидеме!
Прво паѓање? А зошто не седите без перници на под? Помалку шанси има за излизгување и паѓање, плус и бебка мора да научи сама да паѓа и како да се дочекува за да не се удри силно.
Hhhh ja na moevo po 3 paganje dobiv idea i odma ja realizirav kupiv nekolku joga stapki i sobata ja prekriv so niv. Bidejki tepihot i nema nekoja uloga koga paga mali. E sega s0 niv neznam oolku pati ima padnato meko mu e ne se ydira tolku. Ke stane i ke si prodolzi. A i jas ne se potresuvam na sekoe paganje.
Второ му е абе седеше на една стазичка да не е баш апла на ламинтот. Инаку во право си, нормално е да се учи да паѓа ама бар на тепих, на нешо помеко, затоа и ја ставив перницата за да не тресне ама џабе бидна. Другаркиве па одма ако паднало така да сум видела да не повраќа - потрес на мозок било тоа ама ајде, допрва ќе паѓаат, само ао последици да не се
Не е исто со Силкодерил? Што состав е? Јас на раната од царскиот мачкав зошти до 6 недели не ми заздравуваше. Баш др не знаеше дали ја има оти ја немало неко време. Одма ми пимина со маста.
Еве го составот на силкодерил 1 g Solcoseryl Gel enthält: Wirkstoff: 8.30 mg Hämodialysat aus Kälberblut Konservierungsmittel: 1,73 mg Methyl-4-Hydroxybenzoat (E21 0.27 mg Propyl-4-Hydroxybenzoat(E 216) Hilfsstoffe: Natrium Carboxymethylcellulose; Propylenglykol, Caldium Lactat und Wasser für Injektionszwecke. Незнам дали имаат ист состав ако имаа дома од другата маст спореди.
Да јас ја купив во декември. Баш и гинекологот не знаеше дали ја има. И буквално за 1 недела скроз ми помина раната која претходно 6 недели ми течеше.
Ете бидна и првото паѓање сабајлечки. Појдов на 1 мин во вц и ја оставив на таткои, ама он успан, ако јас цела ноќ стражарев и му падна од спална. Поплака 2 минути, ама уште е исплашена. Дури сега по 2 часа почна да си игра и смее. Заспа 1 ама ја разбудив од страв. Па како беше успана едвај ја пробудив. Се изнаплакав. По колку часа да и дозволам да спие?
По 2 часа и седи цело време со неа наредните 24-48 часа иако нема потреба од горенаведеново ама за секој случај. Ништо нема да и биде. Крив е тој што ги измислил креветите. Околу спална нареди перници и ќебиња секогаш нека се доле или некаква ограда на спалната. Со лесно нека ви е првото паѓање. Со секое наредно нема ни да приметуваш дека паднало.
Да да секако сум со неа. Досега нема ништо освен мала модринка на обравче. Мислам секогаш ќе ми е стресно
Се надевам мажот ти е добар и нема траги од тавче? Јас ваква ограда имам на спалната. Многу е стабилна. Долниот дел е под душек со иста должина како што е горниов дел. Барем додека не почне да се крева.
Нема нема, куртули имавме гости од сабајле. Доволно му беше тоа шо и он се преплаши. Мене ни овие не ми бркаат работа. Ќе се беси на нив мојов бесен црвец.