Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали ви паднало вашето бебе/дете?

Дискусија во 'Бебе' започната од Annath, 13 септември 2012.

1. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Мајки бебе 2 ипол месеци ми падна од кревет пола метро височина, ја зафатив малку за пантлончиња ама со главчето пак тропна на паркет. Се побудалив од грижа, плачеше силно ама за брзо се смири, малку се смешкаше ја задевав и сега заспа. Значи навидум се е нормално, звонев кај матичната да ја носам, ми рече да ја посматрам дали насочува поглед, дали се понаша нормално и ако нешто ми е чудно да ја носам на болница. До сега се е нормално ама не знам умрев од грижа на совест. Како можеше да ми се случи не можам да си простам ;( Не дај боже да и е нешто

2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.417
    Допаѓања:
    38.377
    На сите ни се има случено, не се обвинувај. Најчесто немаат ништо, особено толку мали. Прати ја како што ти рекла матичната, би требало се да е во ред.

На KuklickaSk, elimkd, nevermet18 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.971
    Допаѓања:
    36.183
    На сите ни се има случено
    Следи ја дали ти изгледа ок ако нешто во болница не дај боже ама се ќе биде во ред
    Значи секако се ќе биде во ред
    Нормално е да ти е тешко и да си избезумена сите сме поминале низ истото ако ти е за утеха
    До годинка три пати ми падна првото
    Помалку од секунда е во прашање
    После првиот пат демек се на безбедно го ставав и уште два пати ми се случи се изедов жива

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Знам точно како ти е. Мене двапати ми падна. Едниот пат беше секунда во прашање, додека се свртев тој отиде на земја, другиот пат во сон се свртел и тресна... За малку и сабајлево ќе паднеше т.е пробуваше сам да се симне од кревет, за среќа го осетив и одма го повлеков. Еве го жив и здрав, пргав, уште 100 пати да падне ништо нема да му е, нити пак има страв. :D

На Honny му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    :l::l:
    Дај боже да не е ништо. Ко ја видов темава ми олесна, прво си реков јас сум само ненадарена за со дете, тешко него со ваква мајка и такви други мисли. Кога видов дека се случило и на другите, ич не убаво да се рече, ама ми се потсмири душа. Се обвинувам дека не сум внимателна си викам, а и концентрација 0 имам, не сум наспиена доволно цели 2 ипол месеци откако е родена, ама оправдување нема. Дај боже само ништо да не е. До сега цицаше, се мачи да заспие дремнува по 10 мин и тоа е стандард кај неа. Фала на утеха:l:

На Dancewere и gjoker4e им се допаѓа ова.
  6. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Многу е малечка 2 ипол месеци бебе ама да се надеваме дека ништо нема да е
    Фала ви на утеха

Последна измена: 14 април 2022
    На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Баш затоа што е малечка. Они се многу посилни од што мислиш. И уште им е меко главчето, не може да го повредат.

8. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Фала ти, читам наназад во темава сите исти сме биле гледам, сите сме си рекле дека сме лоши мајки од ко ни паднало бебето

На gjoker4e и nevermet18 им се допаѓа ова.
  9. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Даа, првите три дена јанѕа ме изеде. А тек кога ќе проодуваат колку паѓање ќе има, па одрани коленца, ехее. :D

10. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.392
    Ние го скршивме мразот на денот кога наполни 11 месеци .Свекрва ми го ставила на табуретка да седи и се струполи на земја.Имаше гребаница со малце крв кај слепоочницата ама му помина . :|

11. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Аман веќе. :@ Бидејќи не сака да спие во креветче, почнав да си го користам како заштита, како ограда ми стои до креветот затоа што дечкото многу шета во сон. Ама ноќеска не знам што ѓавол ме излажа, нешто преместував и малку подалеку ми остана, не го прилепив до креветот. Кој знае како шетал, наеднаш го осетив дека не е е тука и одма се разбудив, кога тој труппп на земја. :swear: Среќа не плачеше многу, одма се смири.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    3.786
    Од кога почна? Моево 3ипол мес, а се врти бочно и на страна кога спие, не ни знам како, ме вика барем кога ќе заглави. Кујзнае понатака.

13. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Од 5, 5 и пол некаде почна да паѓа. Веќе 3 пати му се има случено... Премногу се врти, а и буквално шета веќе низ креветот,.

14. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    3.786
    Не знам како би паднал ако е во креветче, ама летоска ќе треба да ја затворам оградата некако да не се заглави во даските. Сега е во вреќичка.

15. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Добро е штом спие во креветче. Моето никако не прифати, неколку пати пробувавме и ништо... А и во креветчето се забива во даските, не ми се остава сам ни на 2 минути да не направи некоја глупост. (facepalm)

На tina2018 и Tea SK им се допаѓа ова.
  16. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.359
    Допаѓања:
    8.300
    Не ти е спас вреќичката за поголема кога ќе е. Мојава се превртуваше и лазеше и со вреќа на нејзе. Сега од што лази и шета во сон и се мава во даската од креветчето, со нас спие, зашто мека заднина ни има креветот, па нема можност да си ја расцепи главата. Иначе во креветче партал се праи и не се буди си тера.

17. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    3.786
    Леле, што ми кажа. Ова е целосна вреќичка како за во количка. А, да земам онаква што се облака за спиење, и во таа ли ќе се превртува? Нема место во нашиот кревет, секако го обезбедувам со перници од сите страни некогаш кога цица легнат, ама пак го враќам назад во креветче.

18. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    5.725
    Вреќичка не помага во лазење и превртување, секако ќе го прави тоа. Може само да спречи заглавување на ноже во решетките.
    Моето е 17м па шета низ креветче по цела вечер, можам да го легнам со главата на една страна, по неколку часа да го најдам свртено на спротивната, како успева не знам.(facepalm)

На naturallmess, Tea SK и tina2018 им се допаѓа ова.
  19. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.359
    Допаѓања:
    8.300
    Ништо не помага кога ќе почне да се движи, не ги додржува ништо

20. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    3.786
    Мислам некоја пластика да ставам тогаш на решеткиве да не се заглави, а да го гледам. Сега спие мирно, ама на сред вечер се буди. Вчера се разбуди во 12 да цица, веќе во 4 беше на меше, па пак во 8 стана дека е закопчан и се нервира. Ај може ќе се смири малку од малку. Мајка ми вика дека порано до година не чувале фишек.

Последна измена: 1 мај 2022