Пазете со хранилките ко ќе се поголеми. Јас така еднаш во кујна да средам, тој во хранилка се занимава, ко се свртив гледам седнат горе, се одврзал и се качил. Среќа не се преврти. Ко ќе сакаат да одат негде ништо не ги спречува.
Јас во игрална и да плаче знам дека нема кај да иде 6 + е не знае уште како да ја отвори мада дали намерно или ненамерно со нозете се врти од страната на пантентот клоца и такаа го отвара долниот дел а горниот неможе па посекако додека она тоа да го напраи јас ќе се вратам. Не знам друг начин ни јас успеа од врзан релаксатор да се преврти среќа бе акоцките под неа и ќебе едно дека претходно тука се влечеше а од вчера лази па и таа опција до релаксаторот ми отпаѓа веќе. А пошто лази еве ја денес у креветче и таму планирам да ја навикнувам да спие
И јас така се бањав, во хранилка и со мене во вц, а откако прооде заедно двајцата под туш, не најдов друг начин.
Едно глупо прашање, маж ми го носи бебево 3мес во корпата од количката по скали надоле од први спрат да го намести за искачање и нагоре кога ќе го врати дека спиело па нејќел да го вуди. Има ли шанси нешто да се случи, му реков да го вади детето, он вика ништо нема. Мене ми е страв да не му падне. Од такт ме извади прееска.
Не те разбирам баш како ќе му падне? Корпата нема каиши за да се врзува? Јас секогаш го возев врзан без разлика транспортер, корпа што и да е..
Тоа креветчето што се поставува на тркалата, може кога ќе го постави да се искриви несакајќи или по скали да му падне? Нема каиши.
Ако е тврда корпа од количка 3 во 1, тие немаат каиши. @tina2018 И јас би реагирала како тебе, не дај боже да се лизне може да му летне корпата по скали. На другар му се испушти од рака транспортер, среќа бебето беше врзано како што треба.
Те разбрав за која корпа само не ми беше јасно како да му падне. Абе најдобро ви е транспортер за по скали. Во право си нема зошто од ризик. Ние во раце не го носевме пешки од што си викав ќе паднеме со се бебе, сегде во транспортер го стававме. Подобро да се разбуди штом и нема каиши @Tiny Love така е. Во транспортер и да ти падне ако е добро врзано нема да се повреди од ако го носиш во раце и попаѓате заедно по скали или било каде...
Ми текна сега дека има каиш под подлогата, ама тоа е изгледа за кога ќе порасне па ќе седи. Транспортерот ни е за во кола, бебе е уште мало да го шетаме така. Може многу мислам, ама му кажав сабајле така да не го носи, он баш така. Полесно му е, тркалата ги симиња и детето после во креветче, да не се замара чоекот сто пати ко ја. Ах.
За од колку месеци е транспортетот? Мојот беше од 0 до 6м и вака за по скали и кратки релации со тоа движевме. 2ч па после пауза правиш. Види ги каишите ако корпата ти се прави после во седечко може и сега да се врзува. Најди го упатството од количката или на јутуб пребарај има видеа за каиши и транспортери и безбедност можеш многу работи да дознаеш и да видиш правила на врзувања.
Па не беше баш на улица. До дворот на тротоарот има малку песок, седеше таму си бркаше во песокот и наеднаш сакаше да појде нанапред ама не му успеа и се испружи. Среќа само со една гребнатинка помина.
Значи како струја е еј. Како за беља го поместив креветот да видам нешто ама од таа страна ѕид има. Абре секунда до мене беше кога летна се преврте и така еден тап звук имаше според мене силен. Како со чело плесна на ѕидот шо направи детево стварно незнам. Се збуни 1 секунда и продолжи да беснее по старо како ништо да не било. А јас како во струја уклучена се тресев Душа немам. Можно е да не ја здоболело ? незнам шо да правам секако за спиење се спремивме еве ја заспива. Ми олесна малку што кажав барем
Здраво И нас ни дојде редот за паѓање, се држевме за раче, разодуваме по соби(13 месеци сме),како ми се оптегна наеднаш удри во ќошето од ѕидот го удривме челото повеќе над десната веѓа. Плачеше до заоѓање ама не многу време,1-2 мин. Одма му се јави модрица и рок. Тој си е весел сега за сега, си игра,си јаде, си збори мама, тата... Се мразам од дното на душата Е ајде легни, спии сега.... Мислам жива се изедов
Да се пријавиме и у темава, да не закасниме Направи сефте од спална на под, се слушна убаво туп и почна со плачење. Имаше модрица на челото, ама одма Кристал маргарин му ставив и сега само црвено му е местото. Последниве неколку дена не пушта глас кога се буди, а одма почнува да се движи, очигледно ќе појачуваме безбедносни мерки, оградувањето веќе не важи. Господ само да ги чува.
Поради истово и ја монтиравме оградата и од другата страна на креветчето денес. Залепено и беше до спална, и синоќа ние филм гледаме она излегла и си тргнала по спална, среќа закенка, со главата до крајот на спалната беше, секунда мислам покасно да беше, ќе се треснеше.
Среќа богами сте имале Сега ќе се пуштам у потрага по камери имаше пишувано на форумов, не бива без надзор
Ми тресна пред некој ден од гарнитура. Значи ебана секунда, само го пуштив за ранецот на грб да го ставам и како успеа да падне не ми е јасно. Среќа, ја поставив раката некако да не удри со глава во маса. Ми потекоа прстите после, па се мислам што ќе беше да удреше со главче штом на мене ми потекоа прстите. Цел ден ми го сјеба тоа, дека од сабајле се деси