Смири се, ако го боли ќе плаче, нема да спие, верувај му малку и на него.. Знам дека си испаничена, ама смири се прво, ќе биде добро, чим заспал, значи не го боли ништо, а чим не го боли значи дека е добро и дека не било толку страшно како што тебе ти изгледало.. Набљудувај да не му искочи модринка, ќе биде добар..
Како ќе приметам ноќеска ако му е нешто? Ќе повраќа во сон? Друго не знам што може да приметам на што треба да пазам додека спие?
Ќе повраќа во први 2 саати ако е потрес на мозок. Мојот од трибина имаше треснато качи се симни се и се зализга и тресна на гз па на глава. Не повраќаше, му се спиеше и имаше заспано попладневна дремка. Нареден ден му отече пола глава ама среќа на снимка немаше ништо. Само прати го наредните 2 саати дали ќе повраќа ете и 3 нека се.
Мислам дека одма ќе повратеше или ќе имаше други симптоми. И мојот многу пати така наназад има паднато, еднаш дури надвор од скала директно на камен, имаше крв и оток ама потрес не, му помина за брзо. Страшно паѓаат и јас паничам стално и не спијам. Најчесто немаат ништо, мислам дека во ред ќе е.
Ќерка ми прави харикири во последно време. Пред некој ден падна од спална и продужи да спие... Ја кренав заспана, ја вратив Поиздржливи се од што мислиме. Плус, не повратил не плачел хистерично. Добар е
Се беше ок до сега. Фала ти на помисла. Многу страшно падна и мислев сигурно ќе му биде нешто. До вечер 20:30 се 24 часа. А утре вечер 20:30 се 48 и ќе бидам малку помирна.
Здраво на сите! Ја незнам што е ова сериозно. 14 месеци сме од 6ти месец се до денес секој месец паѓа од кревет од спална. Овој месец двапати пред една недела еднаш на мажми му се фрлил од спална и вечерва мене. Не се сеќавам како сум заспала од премореност. Не сум суеверна ама незнам што е ова 7 пати е паднат. Секој месец буквално. Се чувсѕвувам многу лошо како неспособна мајка.
Стави нешто долу околу спална штом паѓа често, перници, јорганче, меки коцки, било што да е меко. Има и огради што се ставаат на спална или на кревет, побарај на интернет по бебешките продавници.
Ќерка ми е 1 год и 7 месеци, секој ден паѓа по 5 пати минимум од што лета како мува без глава. Господ нека ги чува ако сум се мрднала подалеку од 5 чекори од неа па ете... Едноставно не можеш секогаш да ги допазиш, не си неспособна мајка мали палавковци се. Тоа им е работа
Баш вчера што се деси, стоам до неа и да ја фатам за раче госпожата од не знам која причина ја крена ногата и проба да се качи по мене, ми се лизна од рака и падна директно на глава на паркет. Ова твоево ако е неспособност, јас одам да се пријавам сама во социјално Сакам да кажам, паѓаат како шлакнати. Не можеш да ги допазиш колку и да се трудиш. Чим паѓа од кревет почесто, јас кога ќе заспие ставам превиткани ќебиња околу неа како граница и долу на под, мали перничиња 40 на 40 за во случај ептен све да помине и да се фрли долу, да не ја боли ептен. Не викам дека се нема десено тоа, ја гледавме со маж и двајцата на бебефонот дека се размрдува, станав јас 4 чекори да направам за до спална да ја поднаместам, она што направила појма немам, седеше на под и спиеше кога отидов. Буквално седеше, спиеше и плачеше додуша во исто време
Здраво на сите, јас сум многу загрижена Бебе 4 месеци ми падна вчера од кревет, отидов до кујна да и направам млекце, слушнав силно тропање и плачење, што да видам, на земја помеѓу креветот и малото масиче. Се смири за неколку минути, мн мали гребаници странично на главата. Отидовме на лекар, не оставија во болница синоќа да ја следат затоа што била под 6 месеци. Јас лично не забележувам нешто невообичаено, се смее, си мрда ама слабо јаде. Е сега она веќе неколку денови мн малку млеко пие, бевме на педијатар, рече дека е можно заби да вади. Ама мене ми стои како вечерва уште помалку да пиеше млеко. Незнам дали е алармантно тоа или јас само паничам?
Се удривме на масичка, на непцето горно. Имаше малку крв, но брзо престана. Ептен е мала повреда,скоро и да нема нипто но можеше да биде полошо . Живот ми се скрати. Забите се супер. Јадеше, цицаше ..се е чисто сега. Ме јаде само 'шубе' да не нешто со запчињата растот ова она се измени нешто, или само што си ја дробам мислата. Утеха некоја
Немај гајле ништо не е, они се многу флексибилни во секој поглед. За да се направи таква беља да се деформира треба цело непце да го расцепи и да се шие, а вие далеку сте од тоА.
Здраво мајки. Животот ми се скрати вчеравечер детето ми паѓа на глава на плочки од околу 1м висина. Мн лошо паѓање. Во истиот момент неколку секунди како да не беше присутен додека да земе сила за плачење. Единствено што ме загрижи беше тоа што главчето му паѓаше за спиење. Однесен на ургентен. Направена рентген снимка, нема пукнатина, валда нема и потрес. Се плашам од повреда на мозокот или крварење. Многу се плашам, дали да одеме На компјутер