1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали ви паднало вашето бебе/дете?

Дискусија во 'Бебе' започната од Annath, 13 септември 2012.

1. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    12.348
    Смири се, ако го боли ќе плаче, нема да спие, верувај му малку и на него.. Знам дека си испаничена, ама смири се прво, ќе биде добро, чим заспал, значи не го боли ништо, а чим не го боли значи дека е добро и дека не било толку страшно како што тебе ти изгледало.. Набљудувај да не му искочи модринка, ќе биде добар..

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.402
    Допаѓања:
    38.335
    Ако падна прво на газ може не се удри многу на главчето

3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.931
    Допаѓања:
    36.034
    Како ќе приметам ноќеска ако му е нешто? Ќе повраќа во сон? Друго не знам што може да приметам на што треба да пазам додека спие?

4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Ќе повраќа во први 2 саати ако е потрес на мозок. Мојот од трибина имаше треснато качи се симни се и се зализга и тресна на гз па на глава. Не повраќаше, му се спиеше и имаше заспано попладневна дремка. Нареден ден му отече пола глава ама среќа на снимка немаше ништо. Само прати го наредните 2 саати дали ќе повраќа ете и 3 нека се.

5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.402
    Допаѓања:
    38.335
    Мислам дека одма ќе повратеше или ќе имаше други симптоми. И мојот многу пати така наназад има паднато, еднаш дури надвор од скала директно на камен, имаше крв и оток ама потрес не, му помина за брзо. Страшно паѓаат и јас паничам стално и не спијам. Најчесто немаат ништо, мислам дека во ред ќе е.

6. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    20.118
    Ќерка ми прави харикири во последно време. Пред некој ден падна од спална и продужи да спие... Ја кренав заспана, ја вратив (facepalm)
    Поиздржливи се од што мислиме. Плус, не повратил не плачел хистерично. Добар е :hug:

На le.soleil и Осе им се допаѓа ова.
  7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.402
    Допаѓања:
    38.335
  8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.931
    Допаѓања:
    36.034
    Се беше ок до сега. Фала ти на помисла. :inlove: Многу страшно падна и мислев сигурно ќе му биде нешто. До вечер 20:30 се 24 часа. А утре вечер 20:30 се 48 и ќе бидам малку помирна.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.402
    Допаѓања:
    38.335
    Добар ќе е сигурно, опушти се :hug:

10. демотивирана

демотивирана Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    563
    Здраво на сите! Ја незнам што е ова сериозно. 14 месеци сме од 6ти месец се до денес секој месец паѓа од кревет од спална. Овој месец двапати пред една недела еднаш на мажми му се фрлил од спална и вечерва мене. Не се сеќавам како сум заспала од премореност. Не сум суеверна ама незнам што е ова 7 пати е паднат. Секој месец буквално. Се чувсѕвувам многу лошо како неспособна мајка.

11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.402
    Допаѓања:
    38.335
    Стави нешто долу околу спална штом паѓа често, перници, јорганче, меки коцки, било што да е меко.
    Има и огради што се ставаат на спална или на кревет, побарај на интернет по бебешките продавници.

На Tiny Love и демотивирана им се допаѓа ова.
  12. демотивирана

демотивирана Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    563
    Не сум знаела за оградите за спална, фала многу,ќе побарам.

На sino.o.oka и kristina.k им се допаѓа ова.
  13. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Ќерка ми е 1 год и 7 месеци, секој ден паѓа по 5 пати минимум од што лета како мува без глава. Господ нека ги чува ако сум се мрднала подалеку од 5 чекори од неа па ете... Едноставно не можеш секогаш да ги допазиш, не си неспособна мајка мали палавковци се. Тоа им е работа :D

На Mother of 2boys, демотивирана и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  14. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    20.118
    Баш вчера што се деси, стоам до неа и да ја фатам за раче госпожата од не знам која причина ја крена ногата и проба да се качи по мене, ми се лизна од рака и падна директно на глава на паркет. Ова твоево ако е неспособност, јас одам да се пријавам сама во социјално :D
    Сакам да кажам, паѓаат како шлакнати. Не можеш да ги допазиш колку и да се трудиш.

Чим паѓа од кревет почесто, јас кога ќе заспие ставам превиткани ќебиња околу неа како граница и долу на под, мали перничиња 40 на 40 за во случај ептен све да помине и да се фрли долу, да не ја боли ептен.
    Не викам дека се нема десено тоа, ја гледавме со маж и двајцата на бебефонот дека се размрдува, станав јас 4 чекори да направам за до спална да ја поднаместам, она што направила појма немам, седеше на под и спиеше кога отидов. Буквално седеше, спиеше и плачеше додуша во исто време (facepalm)

На Mother of 2boys, Anturium и Tiny Love им се допаѓа ова.
  15. Strongica

Strongica Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2022
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    13
    Здраво на сите, јас сум многу загрижена :( Бебе 4 месеци ми падна вчера од кревет, отидов до кујна да и направам млекце, слушнав силно тропање и плачење, што да видам, на земја помеѓу креветот и малото масиче. Се смири за неколку минути, мн мали гребаници странично на главата. Отидовме на лекар, не оставија во болница синоќа да ја следат затоа што била под 6 месеци. Јас лично не забележувам нешто невообичаено, се смее, си мрда ама слабо јаде. Е сега она веќе неколку денови мн малку млеко пие, бевме на педијатар, рече дека е можно заби да вади. Ама мене ми стои како вечерва уште помалку да пиеше млеко.

Незнам дали е алармантно тоа или јас само паничам?

16. Leonessa Moon

Leonessa Moon Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2023
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    176
    Се удривме на масичка, на непцето горно. Имаше малку крв, но брзо престана. Ептен е мала повреда,скоро и да нема нипто но можеше да биде полошо . Живот ми се скрати.
    Забите се супер.
    Јадеше, цицаше ..се е чисто сега.
    Ме јаде само 'шубе' да не нешто со запчињата растот ова она се измени нешто, или само што си ја дробам мислата.

Утеха некоја :|:worried:

17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Немај гајле ништо не е, они се многу флексибилни во секој поглед. За да се направи таква беља да се деформира треба цело непце да го расцепи и да се шие, а вие далеку сте од тоА. :)

На Leonessa Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Leonessa Moon

Leonessa Moon Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2023
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    176

Ти благодарам многу што ми одговори вака позитивна мисла и утешителна и поучна :l:

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Elenova P.

Elenova P. Нов член

Се зачлени на:
    29 септември 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво мајки. Животот ми се скрати вчеравечер детето ми паѓа на глава на плочки од околу 1м висина. Мн лошо паѓање. Во истиот момент неколку секунди како да не беше присутен додека да земе сила за плачење. Единствено што ме загрижи беше тоа што главчето му паѓаше за спиење. Однесен на ургентен. Направена рентген снимка, нема пукнатина, валда нема и потрес. Се плашам од повреда на мозокот или крварење.
    Многу се плашам, дали да одеме На компјутер

20. Elenova P.

Elenova P. Нов член

Се зачлени на:
    29 септември 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Да напоменам еден час после падот дома беше весел си играше.