1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали ви паднало вашето бебе/дете?

Дискусија во 'Бебе' започната од Annath, 13 септември 2012.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Не се плаши зошто они се многу флексибилни. Штом нема ништо на рентген без гајле само следи да не повраќа во рок од 24 часа тоа е веќе потрес на мозок. Моето беше скоро 2 години кога падна од повисоко дури и оток имаше на главата но немаше крварење никакво и се си беше во ред. Без гајле мама :)

2. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.632
    Допаѓања:
    11.030
    Ох најголемиот страв на сите родители, особено на мајките.

Бебињава се флексибилни многу, па лесен обичен пад не ги доведува во опасност. Пример од спална ако падне, ако нема ништо во близина за да се удри, нема опасност. На мое бебе двапати му се случи да падне од спалната, среќа ништо немаше последица. Само што звукот е страшен, гаден кога ќе слушнеш трас.

На поголемото дете, летово му се случи на плочки на балкон да падне и тоа директно на вилицата. Рековме готово забите заминаа. Само јазикот го поткасна, имаше рана и толку беше. Скраја подалеку.

На lovely91, LiquidLuna и Amore123 им се допаѓа ова.
  3. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.529
    Уфффф големово двапати гадно падна на заби, со крвови на непце и му помодре, отоци на уста. Го носевме на проверка на забар, мислевме дека отидоа и млечни и трајни.

Ич не ја сакам темава :swear:

4. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    872
    Моето ми падна од на спална пред некоја вечер, скоро ќе прави 6 месеци, башка имаше на подот едно како сунѓер и пернцата изместена тука,оти на крајот имаше перница ама он ја паднал( јас му ставив од левата страна зошто знае само од левата да се врти) и слушнав плач го најдов со лицето надолу не со главата, и како што напоменав не беше на ламинат, тогаш многу се уплашив зошто вакво нешто не ми се имаше десено, простор за паника нема значи? (Плачеше моментот само, кога го кренав се смири)

5. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    3.035
    Мајки загрижена сум, ќерка ми ми падна за прв пат ..има точно 2 години, надвор од точаче и се сврти и на главче удри можеби на камче некое незнам но има мало дупче и крв и течеше но не многу го исчистив со,физиолошки и ставив и јод со газа но многу се плашам..нормално функционира си игра, зборува, оди потоа по 30 минити почна да и се спие но јас ја разбудив ми беше страв, и сега повторно си игра и помина дремката...но се плашам, свекрва ми е само тука, ми вели не паничи нема потреба да ја носиш на болница но незнам...ќе пуштам и слика

Прикачени фајлови:

6. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.632
    Допаѓања:
    11.030
    И мојот така падна двапати. И јас му ставам перници, со ноџињата ги турнал и со лицето надолу беше паднат.
    Не се грижи, нема ништо опасно, нема никаква последица. Штом се смирил, само се исплашил и толку.
    Извини што по 2 дена ти враќам. :hug:

На Amore123 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    872
    Ти благодарам, не е доцна .:*

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.848
    Допаѓања:
    15.730
    Луѓе, помагајте.
    Ми падна внук ми, наназад дирек на глава.
    Беше на меше и наеднаш се сврте и падна.
    Повратите малку и плачеше.

Сега е во ред.

Искуства?

9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Следење во наредни 24 часа само ако е премногу поспано или повраќа на доктор одма

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  10. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    Прв пат на скоро 3 години и мене пред пола сат ми падна од кревет. Спиеше, плачеше некое време и пак заспа дали е во ред што ја легнав или да ја разбудам незнам што да правам ќе полудам.
    Да ја будам или јас само да седам 2 часа до неа разбудена?

11. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    15.037
    Не би требало да е страшно, и моето има паднато така. Јас не го будев, некој период го пратев. Тогаш и со педијатар се консултирав и ми рече дека висината од кревет до под е максимум пола метро, што и не е некоја висина за да нешто страшно се случи.
    Штом нема повраќање верувам дека е се ок

12. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    Леле фала ти, ме утеши малку. Прв пат се случува незнам ни што треба ни како, пред 2 минути ја видов и за тие 2 минути како успеа да падне јас незнам.
    А ако има нешто не дај боже повраќање ќе има и во сон? Секако јас ќе ја следам вечерва и утре.
    Само бев збунета и ја оставив да заспие па сега сум загрижена.

13. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    15.037
    24 часа се прати. Ако има повраќање ќе се случи и дур спие. Штом заплакала веднаш и за кратко се смирила верувам дека е ок. Ќе пратиш однесување, дали има некоја промена

14. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.757
    Допаѓања:
    17.609
    Ми падна бебо за секуда од спална, само што се свртев памперс да земам. Само направи тарс со главата, не можам да се соземам. Околу 3и20 беше тоа, плачеше се смири, му беше време за спиење, бевме им дававме на мачињата да јадат, се смееше после тоа, зедов му го ставив коритото во спална да се шлапка да помине барем пола саат, шлапкаше си играше еве го сега заспа. Само подава рачиња на кај мене ништо друго нема вака. Не можам да сватам како се случи се уште :headbang: да го носам на лекар, што да правам не знам ау ке си пукнам од мака

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Не го носи. Обично 2 саати по пад повраќаат доколку е потрес на мозок. Мојот со пола отечена глава беше и верувај ништо немаше го снимаа.

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    20.118
    Не бе, ако не повраќа, ако те следи со поглед, насмеан расположен. Ништо не му е :)
    Имам пишувано низ темиве, на 6 месеци се фрли главечки преку кревет. Ден денес ми е најголемиот доживеан стрес тоа, а нејзе главата ко гумена да и е. Плачеше 10тина минути премногу, пуштивме Биби и Боби за да и ја проверам главата што се дешава и во истиот момент заборави дека паднала (facepalm)

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  17. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.921
    Допаѓања:
    26.148
    На сите ни паднало дете. Ако не е од многу високо паднато, не повраќа и не е поспано, ништо не му е.

На LiquidLuna, Fenix05 и Carolin. им се допаѓа ова.
  18. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.757
    Допаѓања:
    17.609
    Фала ви мајки, еве го шиба низ дневна се гази од смеење со дедо му, а ја не можам да се соземам уште од што се деси.

На KuklickaSk, LiquidLuna и Brpbrp им се допаѓа ова.
  19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Така растат уште колку пати ќе се сопне и со жмучка ќе биде. Мојон од кога почна да оди една жмучка ќе помине и како да знеше кога треба да падне нова да му никне. Босанска глава има :D:D

На Skyler81, LiquidLuna и Carolin. им се допаѓа ова.
  20. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.007
    Допаѓања:
    19.841
    На првото паѓање mom guilt на најјако. После отрпнуваш. :D Ништо не му е чим не повратил и не е дезориентиран. Тек ќе паѓа, така растат. :)

На Carolin. и LiquidLuna им се допаѓа ова.