Пишав и во друга група еве и овде ... Бебе е 2ипол недели сега пред 10мин спиеше и тел ми заѕвони да земам да кренам зашто лежев до бебо па ми се откачи тел ми падна врз главче .. се извади од памет заплака малку и престана за секунда и продолжи да спие .. извадена сум од памет да не е нешто дали некој му се има случено вака?? Гледав сега на главче нема црвено и слично ама преплашена сум до коска жива се јадам
Не би требало да е ништо сериозно, само кај фонтанелата да не мавнал ќош директно, секако ќе следиш дали нешто ќе се промени, повраќања, да спие предолго, да не сака да цица,да плаче цело време, што јас не верувам да се случи сепак бебки паѓаат од кревет па фала богу ништо не се случува. Ако ти е за утеха,моето имаше 1 недела кога ми се истркала и ми падна павловичева на глава,над аркада кај него (од малите розеви,обложени со тврда пластика) ден денес ми одѕвонува звукот кога му пукна на глава со мм мислам моментално пребледевме, среќа не пукна аркада и не беше кај фонтанелче туку баш на челко па малце црвенко само 1ден му беше. Денес знаеме да се насмееме на глупавоста,ама се дешава. Повеќе се исплашило ама не е ништо сериозно,верувам
Нее како што видов мавна над увце зашто лежеше на лева страна со главчето .. еве си стана сама за 2часа како секој ден за цицање и цицавме па си заспа пак исто како што си правиме секој ден .. се надевам нема да е ништо ама преплашена сум скроз
Избегавам со недели веќе ама еве денес како за беља земав .. немам крв во мене од пред 4часа од кога се случи. Вака е сегс фала му на бога добро не плаче си стана како што си станува на 2часа си позборевме гледаше слушаше како секој ден што правиме, се пресоблековме, цицавме се најадовме и еве пак заспа. Вака правиме секој ден будни сме 1-2 во ден подолго време само другото се ни е цицање, спиење, пресоблакање ..
Мене ми падна пред една недела и тоа до неа бев. Моментот беше кога ја кренав мојата рака нагоре за да се намачкам со лосион и со тоа го блокирав погледот накај неа и ми падна пред очи на паркет. Значи 10 сскунди беа во прашање.Директно на глава падна. Животот ми се скрати тие 2 дена ни спиев ни јадев. Имав голема грижа на совест, дека бев до неа а не ја видов. Среќа имаме што ништо не и е, ама тогаш пола саат плачеше.
Zdravo.Bebe mi padna denes sabjleto od spalna.Ja sledev cel den nemase nisto.No sega mi povrati vo mlaz.Samo ednas.Sto da pravam dali da e nosam na lekar? Fala odnapred.Inace bebe bese normalno so reakcija, cel den ok bese.molam za sovet isplasena sum.
Во рок од 2часа од кога е падната не треба да спие, повраќа следи ја ако има некој симптомо однеси да бидеш раат
Додека ми лежеше бебето ,2 ипол месеци има ,во релаксаторот тој обрачот со играчки и падна врз глава,плачеше и се смири,беше весела се смееше,од тогај поминаа три дена ,еве денес цел ден ми повраќаше во млазови,ја однесовме на доктор ми рекоаа дека сум ја прејадувала,според килажа требало помалку да јаде и од тоа,ако било од ударот ќе имало реакција за 24 саата. Многу сум уплашена,имс една линија на чело преска и се појави ја немаше,вака е весела,следи со поглед…дали е можно после три дена да има нешто??
Чим и доктор ви рекол дека реакција има во 24 часа, мислам дека немаш простор за грижа. Пробај мајка, давај и помалку за јадење и ќе забележиш млазот дали ќе се намали. Внимавај на неа уште 24ч ако продолжи побарај второ мислење. Но од ударот и јас сметам дека во првите 24 часа еве и нека се 48ч (два дена), дека ќе покаже ако има нешто, ама после три дена мислам дека е нешто друго
Девојки, Утрово забележав дека на челото од десната страна како да има едно незабележливо длапче. Сум го видела тоа јас еве, т е го забележав кога ја галев. И првото мое детенце имаше така едно како длапче на главата, ама погоре (се гледаше и една вена тогаш,сега веќе е голем и ништо од тоа не се познава) . Кај другово еве исто така, но кај челото. Незнам дали е тоа нешто само од себе, или сме притиснале (ако е возможно толку лесно да се направи тоа), или се потчукнале глава со глава кога им велиме "ајде гушнете се" ...незнам Не е забележително, ака зошто да е така. Што мислите, што може да е работа