Дали ви паднало вашето бебе/дете?

Дискусија во 'Бебе' започната од Annath, 13 септември 2012.

1. eleonora7852

eleonora7852 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    66
    видно потресена не знам што да правам дали се упатам на итна или што да следам, бебето пред спиење вечерно падна… пробуваше да се качи на фотелја и тресна наназад на паркет на глава (висина на фотелјата околу 60цм). Плачеше многу силно се наведнав ја земав и како ја кренав се онесвести на кратко. Викавме со сопругот ја тресевме алкохол под нос и се освести. Е сега дека беше пред спиење беше вознемирена и сакаше да спие па ја успав (иако знам дека 2 часа треба да се следи). Не сум памтам дали да ја вознемирам дополнително да ја будам и да одам за Скопје (неготино немаме педијатар дежурен) или да чекам да следам

2. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.011
    Допаѓања:
    4.475
    Кавадарци нема дежурен педијатар?
    Јас би ја однела на дежурен лекар, не мора да е педијатар. Барем нека ја видат. Дај Боже ништо да не е.

3. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.074
    Допаѓања:
    6.538
    Да ја носиш. Или барем да консултираш некој лекар телефонски. Со губење свест јас не би оставила така

Едит: звони на итна прашај што да правиш, може ќе прифатат да дојдат тие да ја ѕирнат

4. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.145
    Допаѓања:
    7.339
    Јас не би го сфатила онесвестувањето несериозно. Сметам дека веднаш треба да одите на доктор. На сите ни се случило да ни падне бебето. Моето не се онесвести, ама во пижами излеговме и директно отидовме во брза помош. Или јави се во итна помош и објасни ја ситуацијата.

Се надевам дека ќе биде се во ред.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.145
    Допаѓања:
    7.339
    Што направивте? Како е бебето?

На joy1 и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.988
    Допаѓања:
    327.746
    За друг пат( а се надевам нема да се повтори)..тресење никако.Баш поради можни повреди на главата.

7. Sredstvo

Sredstvo Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    45
    Кога ние ја однесовме при пад, докторот ми напомени за во иднина кога ќе паѓа (нормално дека ќе има такви ситуации) доколку поврати или изгуби свест веднаш да се носи на доктор.. Се надевам дека детенцето е добро сега и дека не било ништо сериозно.