видно потресена не знам што да правам дали се упатам на итна или што да следам, бебето пред спиење вечерно падна… пробуваше да се качи на фотелја и тресна наназад на паркет на глава (висина на фотелјата околу 60цм). Плачеше многу силно се наведнав ја земав и како ја кренав се онесвести на кратко. Викавме со сопругот ја тресевме алкохол под нос и се освести. Е сега дека беше пред спиење беше вознемирена и сакаше да спие па ја успав (иако знам дека 2 часа треба да се следи). Не сум памтам дали да ја вознемирам дополнително да ја будам и да одам за Скопје (неготино немаме педијатар дежурен) или да чекам да следам
Кавадарци нема дежурен педијатар? Јас би ја однела на дежурен лекар, не мора да е педијатар. Барем нека ја видат. Дај Боже ништо да не е.
Да ја носиш. Или барем да консултираш некој лекар телефонски. Со губење свест јас не би оставила така Едит: звони на итна прашај што да правиш, може ќе прифатат да дојдат тие да ја ѕирнат
Јас не би го сфатила онесвестувањето несериозно. Сметам дека веднаш треба да одите на доктор. На сите ни се случило да ни падне бебето. Моето не се онесвести, ама во пижами излеговме и директно отидовме во брза помош. Или јави се во итна помош и објасни ја ситуацијата. Се надевам дека ќе биде се во ред.
Кога ние ја однесовме при пад, докторот ми напомени за во иднина кога ќе паѓа (нормално дека ќе има такви ситуации) доколку поврати или изгуби свест веднаш да се носи на доктор.. Се надевам дека детенцето е добро сега и дека не било ништо сериозно.