Дали ви паднало вашето бебе/дете?

Дискусија во 'Бебе' започната од Annath, 13 септември 2012.

1. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    2.531
    Тоа вчера може да биде и дека се исплашило а и дека ти нервозна /немирна па и бебето е такво после.
    Чим се било ок од доктор значи ок е.
    Секако внимавај си и прати си го бебето ама мислам дека веќе не е страшно може да се смириш ,првиот пад најтешко го поднесува мајката :hug:

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    382
    Да ќе ја пратам барем додека поминат 48 часа, се плашам зошто вака погледна зошто вака се врти со главата можеби све то си е нормално ама јас од пусти страв и тоа што е нормално мислам дека не е, кај матичниот кога бевме сабајле тој ја фати за рачиња ја крена за да види дали има стисок кога ја спушташе јас рацете на главчето ми вика ништо мајка не му е тргни ги рацете,неможам да ја заборавам таа слика сопругот одеше пред мене и туку наеднаш си се лизна бебето на земја и од плачење дури и зајде а јас бетер од неа плачев

3. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    382
    Зошто се сомневаа да не има нешто на ноџето дали плачеше кога го мрдаше или го штедеше? јас и од тоа се плашам да не има некоја скршеница, јас му реков на докторот да не има потрес на мозокот или недај боже крварење ми рече како да го снимиме толку мало бебе

4. Sredstvo

Sredstvo Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    55
    Ортопедот реши да се сними затоа што него му изгледало чудно, секако немаше ништо.. Иначе за потрес на мозокот ми рекоја ако повраќа или изгуби свест. Знам дека ти е тешко, ама штом до сега е се во ред мислам дека е време да се опуштиш..
    P.S. Исто се сеќавам дека ме прашаја дали плачи цело време од падот до болница и кога му кажав "да" ми рекоја и тоа дека е добар знак.

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  5. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    656
    Мајки, паднав по скали со бебе 7мес... јас сум изгребана на ногата а бебе се занесе позади и одма реагирав накај мене го повлеков нагло и плачеше минута ама не сум сигурна дали кога се занесе наназад ја удри главата, мислам дека не... се беше набрзинка... мислење? Што да правам и следам?

6. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.322
    Допаѓања:
    31.105
    Следиш повраќање, дали те прати со очиња, дали е активно, расположено или поспано, млитаво

Мислам дека не е страшно ова :)
    Ќере на 6 месеци ми се фрли преку кревет главечки, прво у ѕид удри па на под шлапна и ова горе ми го кажа педијатар.

На snowwhite.24 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  7. snowwhite.24

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    656
    Цела сум препотенс и во стрес... го однесов до кај мојата матична во близина ми е (педијатарот подалеку и немам кола денес) и рече нема модрица, оток ништо. Го возев со количка, гледа со очите наоколу, се насмевнува... го држев буден подолго и сега еве едвај заспива. Не сум ни сигурна кога се навали наназад дали се удри, се беше дел од секунда, мислам се исплаши повеќе што го повлеков накај мене.

8. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.322
    Допаѓања:
    31.105
    Супер ти е детуле, не се грижи :inlove:

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. snowwhite.24

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    656
    Дај Боже, цел ден ќе ми биде на штрек а одиме на одмор викендов.
    Фала :inlove:

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    382
    Да плачеше и баш кога бевме на хирургија цело време плачеше во соба, ама ќути помина голем стрес беше, сега прво што правиме проверуваме све транспортерот везуваме бебе ама тоа е тогаш ете така се деси памет за друг пат

На Sredstvo и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  11. Peekaboo

Peekaboo Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2023
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    44
    Здраво мајки. Детето (3 години) падна прееска трчајќи и нормално коленцето со крв и дома приметив нешто белко како да и има влезено камче. Пробавме да го извадиме ама не дава. Дали е можно до сабајле да и зарасне или нешто да се случи додека отидеме кај матичната?

12. mandarinkafinka

mandarinkafinka Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2024
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    13
    Zdravo, pred 2h otprilika padnav so dete na skali pred vrata, mi bese vo race, loso e sto bese pod mene, ma da u sekunda koga poglednav ednata raka mi bese na skalata, a glavata negova na mojata raka.... vo vreme na padot ne pametamz ama se nadevam deka taka se potpral kaj mene na raka. Placese, ama go smiriv, na grbceto ima 2 linii crveni koi sega izbledea, verojatno od drugata skala kako sme padnale, na glavata be gledam nitu crveno nitu otok se nadevam deka ne ja udril. Me interesira kako izgleda povrakanjeto, posto povrati po 40 min ama prethodno se zakasla epten pa povrati. Prosla nedela bevme bolni i taka slajmovi vadese.....od togas taka znae da si povraka....1,5 godina e

13. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    3.082
    Мајка за да сте мирни со мисли, подобро посетете лекар. Тука никој што нема присуствувано на падот не може да знае дали е добар или не. Чим повратил и тоа е симптом што можеби е подобро да го види лекар. Да не одиме на ризици дека повратил од друго или од тоа.

14. mandarinkafinka

Се зачлени на:
    7 март 2024
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    13
    Јас ќе одам на лекар, чекам да стане само, меѓутоа кај нас скоро и да нема дежурен прошли пат кога бевме, не вратија дома.... не знам ниту јас дали се удрил ама ме интересираше некој ако има дете кое повраќало од потрес начинот да го опише... пошто мојов кашлаше долго време изгледа му се згади па поврати

15. Sredstvo

Sredstvo Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    55
    Мислам дека тоа повраќање е во млазови и е повраќање во серија, постојано.. Но сепак посетете доктор, најдобро е тоа.

16. mandarinkafinka

Се зачлени на:
    7 март 2024
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    13
    Бев, ,ми се погоди специјализант, се консултираше по тел со дежурен, ок беше се фала богу, ако не отидев ќе ми беше мисла.... го посматрав 3 дена, среќа се помина во најдобар ред. Никогаш да не ни се повтори.

На Sredstvo и Aledarkali им се допаѓа ова.
  17. Sredstvo

Sredstvo Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    55
    Тоа е најбитно, да биде се во ред... А за паѓањее.. Ќе паѓаат ехеее, од тогаш не знам колку пати е падната, ама кога ќе знајш што треба да следиш е полесно.. Првиот пат е страшно после се навикнуваш :rofl: